Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Bill Cosby, găsit vinovat de agresiune sexuală într-un proces intentat de o femeie care l-a acuzat că a molestat-o în adolescenţă

8
22 Jun 2022 08:43:37
Autor: News.ro
FOTO: Getty Images
FOTO: Getty Images

Un juriu din Los Angeles l-a găsit responsabil pe celebrul comediant Bill Cosby într-un proces civil intentat de Judy Huth, o femeie care a susţinut că acesta a agresat-o sexual în adolescenţă, în anii 1970, transmite CNN.

Juriul, format din opt femei şi patru bărbaţi, i-a acordat lui Huth daune de 500.000 de dolari. Nu a fost acordată nicio despăgubire punitivă. 

Huth a intentat prima dată procesul în 2014, susţinând că a fost agresată sexual. Dosarul iniţial a precizat că incidentul a avut loc în 1974, când Huth avea 15 ani, dar cronologia a fost revizuită ulterior în 1975, când Huth avea 16 ani. 

Prin intermediul avocaţilor săi, Cosby, în vârstă de 84 de ani, a negat toate acuzaţiile de comportament sexual nepotrivit. 

În plângerea sa, Huth a povestit că l-a întâlnit pe Cosby într-un parc unde acesta filma. După ce s-a împrietenit cu Huth şi cu o prietenă, Cosby le-ar fi invitat să i se alăture la clubul său de tenis. De acolo, a susţinut Huth, comediantul le-a invitat la o casă unde le-a servit tinerelor mai multe băuturi alcoolice şi apoi le-a dus la Playboy Mansion. 

Huth a susţinut că, deşi Cosby ştia vârsta ei şi a prietenei sale, le-a spus adolescentelor „că dacă vreunul dintre iepuraşii Playboy le-ar întreba vârsta, ar trebui să spună că au 19 ani”. 

Huth a mai susţinut că Cosby a dus-o într-un dormitor din conac, unde a molestat-o sexual. 

„Am fost exaltată”, a spus ea despre verdict. „Au trecut atâţia ani, atâtea lacrimi”. 

Acest caz „dovedeşte că poţi fugi, dar nu te poţi ascunde”, a declarat Nathan Goldberg, un avocat al lui Huth. 

Purtătorul de cuvânt şi avocatul lui Cosby au fost huiduiţi zgomotos de spectatori în timp ce dădeau declaraţii presei. 

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu a fost o victorie, pentru că nu au obţinut daunele punitive”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Cosby, Andrew Wyatt, insistând că Cosby este mulţumit de verdict. 

Cosby nu a fost prezent la proces sau la verdict, iar echipa sa intenţionează să facă apel. 

Din 2005, peste 50 de femei au ieşit în faţă pentru a-l acuza pe Cosby de agresiune sexuală. După ce a fost condamnat pentru că a agresat-o pe Andrea Constand în Philadelphia, Cosby a petrecut puţin mai puţin de trei ani într-o închisoare de stat din Pennsylvania înainte de a i se anula condamnarea în apel. El a fost eliberat din închisoare în septembrie 2021. 

Acesta este primul caz civil al vreunui acuzator al lui Cosby care va ajunge la proces. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Utilizator Adevărul
22.06.2022, 09:10:46

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
22.06.2022, 09:40:23

Comentariu considerat abuziv.

Cristian saileanu
22.06.2022, 13:20:03

Si'a adus aminte ca a fost abuzata sexual dupa 40 de ani? Cine s'o creada?

+2 (2 voturi)
Popa Basca.
22.06.2022, 14:30:37

Va fi radiat si comentariul tau,la fel ca precedentele.Cuiva din redactie nu-i place cand oamenii pun intrebari si cauta raspunsuri si ar vrea sa ne oblige sa luam de bun orice vor noii papusari.

+1 (1 vot)
Adrian Foanɡă
22.06.2022, 15:54:13

Cred ca omu' nici nu-si mai aducea aminte de asta. La cate mielusele a dus el in dormitor, prevad ca mai apar cateva sute care sa-l stoarca de bani. Chestia e ca in timpurilea alea (anii 60-70) era altfel societatea in SUA. Insa in ultima vreme, stangistii au pus tot felul de legi aberante, nu m-as mira ca si noi, peste cateva decenii, sa fim dati in judecata pentru ca ne-am jucat sub plapuma cu tipe de 20 de ani. Ca poate cresc aia varsta de consimtamant la 25 de ani. Sau poate femeia va capata statut de zeitate, si orice mascul va fi vinovat by default.

-9 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările