Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

FOTO Biserica celebrităţilor. Scientologia, religia care şantajează, cenzurează şi brutalizează

7
21 Oct 2020 09:28:32
Autor: Click! pentru femei
Tom Cruise, unul dintre cei mai importanţi membri ai bisericii scientologice FOTO Shutterstock
Tom Cruise, unul dintre cei mai importanţi membri ai bisericii scientologice FOTO Shutterstock

Despre religia scientologică s-a vorbit mult, mai ales prin prisma celebrităţilor care au devenit adepţi ai acestui cult: Tom Cruise, Lisa Marie Presley, John Travolta, Cruise, Kirstie Alley. Cu toate acestea, Biserica Scientologică este încă învăluită în mister, chiar dacă unii foşti adepţi au făcut dezvăluiri cutremurătoare despre ceea ce se întâmpla în interior.


Cosiderată sectă de unii, scientologia este o mişcare religioasă creată în anii ʼ50 de scriitorul de literatură ştiinţifico-fantastică L. Ron Hubbard. Figură controversată, Hubbard a fost influenţat de cele trăite în cel de-al Doilea Război Mondial, când a fost comandantul unui submarin al armatei Statelor Unite.

Conform scientologiei, fiecare om este tetan, un spirit nemuritor care a fost atât de afectat de diverse experienţe traumatizante trăite de-a lungul vieţii (mai bine zis al vieţilor), încât a uitat că este nemuritor. Tetanii posedă controlul absolut asupra trupurilor lor, dar, de fiecare dată când moare un trup, tetanul trebuie să intre într-un alt trup. De aceea scientologii cred în reîncarnare.

Din această bază au derivat diverse alte convingeri, norme şi reguli ale acestui cult, unele dintre ele frizând normalul. De fapt, biserica scientologică este asociată cu multe scandaluri, agresiuni şi acte de violenţă. Unii foşti adepţi au povestit ce se întâmplă în interiorul cultului, iar detaliile sunt şocante.

Citeşte aici la de ce actualul conducător, David Miscavige, bun prieten al lui Tom Cruise, este suspect de uciderea soţiei, cum au încercat scientologii să cenzureze Wikipedia şi ce reprezintă simbolul lor, crucea cu opt braţe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Rrdde
21.10.2020, 10:09:46

desigur, trebuie sa cadem pe spate ca Tom Cruise si John Travolta sunt niste idioti inculti. A fi artist, mai ales in film si muzica usoara, nu mai inseamna demult si cultura. Iar acest Hubbard nu a fost un scriitor de literatura stiintifico-fantastica, ci a scris cateva carti de pulp-fiction, se vede ca autorul/autoarea/autorii nu sunt foarte documentati in literatura SF. Isaac Asimov a fost autor de literatura stiintifico fantastica. Baiatul Hubbard a servit in armata SUA pe un submarin unde nu a suportat conditiile, devenind, ca si toti adeptii "bisericii" infiintate de el, paranoici si schizoizi. Daca citesti "Opera" sa Dianetics, ti se opreste mintea de cate elucubratii sunt scrise acolo. Macar Biblia este o poveste frumoasa presarata cu minuni, poate fi citita si de catre copii, in schimb, "lucrarile" lui Hubbard pot avea efecte grave asupra sanatatii. Iar astfel de "profeti" fie din cadrul bisericilor clasice, fie din astfel de culte, nu pot fi decat penibili, practicand un amestec de "stiinta-phihologie" cu constrangere materiala (e vorba intotdeauna de bani si putere in orice religie) si de multe ori, violenta. Dar cum in lume sunt mult mai multi prosti decat Covid-19-pozitivi, are balta peste (adica adepti...)

+4 (6 voturi)
Stefan din Nord
21.10.2020, 10:40:03

Cunosc pe cineva plecat de la noi peste ocean ce a fost racolat de aceasta secta Are creierul spalat ,e total schimbat parca e speriat de bombe ,are un job bine platit dar bani nu are ,e vai mama lui . Probabil e extorcat de sefii sectei ,toti dolarii sai ingroasa conturile acestei preudo biserici

+2 (2 voturi)
mircea miricioiu
21.10.2020, 10:44:50

inseamna ca asat nu este biserica. e clan, e gasca, e banda.......

+3 (3 voturi)
Kongo-Müller
21.10.2020, 13:09:19

O secta mai periculoasa decat cei mai fanatici islamisti.

-1 (1 vot)
leonard crassas
21.10.2020, 13:42:05

In orice religie , esti adept , esti spalat pe creier si constrans moral sa cotizezi la veniturile popilor sau ce dracu se cred ei. Religia este organizatia de tip mafiot , care a produs umanitatii numai deservicii si stoparea cunoasterii si a stiintei, prin razboie de tip genocid sau freticide. In statul roman religia este la ea acasa, mai bine ne-am numii Republica Ortodoxa Romana, suntem fanatici religiosi,asta datorita gradului inalt de cultura pe care ni-l ofera sistemul de invatamant

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările