Călin Geambaşu: „Titus Munteanu m-a mai născut o dată, dar la 18 ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Influenţa
lui Titus Munteanu a fost decisivă pentru Călin Geambaşu, un alt
produs al „Scolii vedetelor“, acesta considerându-l un al doilea
tată
Influenţa lui Titus Munteanu a fost decisivă pentru Călin Geambaşu, un alt produs al „Scolii vedetelor“, acesta considerându-l un al doilea tată

Titus Munteanu, creatorul emisiunii „Şcoala Vedetelor“, a murit în această seară la Spitalul „Marius Nasta“ din Capitală. Pe lângă contribuţia fundamentală la dezoltarea industriei de divertisment din România, Titus Munteanu a reuşit să contureze viitorul unor oameni precum Călin Goia, solitul trupei Voltaj, sau Călin Geambanşu, fiul dirijorului Petre Geambaşu.

Amândoi au vorbit cu admiraţie despre mentorul lor din copilărie, declarând că realizatorul de emisiuni a fost mai mult decât un îndrumător, ci un prieten bun. Călin Geambaşu a avut inspiraţie de a îl vizita pe Munteanu pe platourile noii „Şcolii a vedetelor“, emisiunea „8 într-o barcă“, pentru a-şi lua rămas bun şi pentru a-i arăta adevărata stimă pe care i-o poartă.

Titus Muntean a avut încredere în mine şi m-a «cules» dintre alţi 600 de candidaţi

„Titus Munteanu mi-a facilitat primul meu contact cu Bucureştiul şi cu cariera pe care o am acum. Asta a însemnat foarte mult, a avut încredere în mine şi m-a «cules» dintre alţi 600 de candidaţi. După care, timp de trei ani de zile, ne-a învăţat o grămadă de lucruri şi ne-a fost aproape din toate punctele de vedere, atât profesional, cât şi în viaţa noastră de zi cu zi, unde am avut o relaţie extrem de apropiată“, a declarat pentru „Adevărul“ Călin Goia, solistul Trupei Voltaj.

„A fost un adevărat profesionit, a fost şocant să aud de dispariţia lui. Acum o lună am filmat cu el în cadrul emisiunii «8 într-o barcă», pe care urma să o lanseze, am vorbit cu dânsul şi prea în regulă“, a continuat el.

El lega prietenii intense cu cei cu care lucra, a fost un om deosebit“

„Eu cred că Titus Munteanu a avut un aport imens la dezvoltarea industriei divertismentului. Nu doar în ceea ce ne priveşte pe noi sau momentul respectiv în care a fost «Şcoala vedetelor». Dar şi înainte când făcea emisiuni cu Marius Ţeicu, Mihai Constantinescu şi Olimpia Panciu. Are multe realizări de marcă şi a însemnat extrem de mult pentru televiziunea din România“, a mai spus Călin.

image

„Eu l-am preţuit foarte mult, pentru mine a însemnat mai mult decât un om de televiziune, a fost o altfel de relaţie. Tipul ăsta de relaţie nu a avut doar cu mine. Nu era precum realizatorii de televiziune de acum, gen, ai box office eşti OK, n-ai box office te aruncă la gunoi. El lega prietenii intense cu cei cu care lucra, a fost un om deosebit“, a încheiat Călin.

Titus Munteanu m-a mai născut o dată, dar la 18 ani“

Influenţa lui Titus Munteanu a fost decisivă pentru Călin Geambaşu, un alt produs al „Scolii vedetelor“, acesta considerându-l un al doilea tată. „Titus Munteanu, pentru mine, a fost, realmente, un al doilea tată. Fiind că fără dânsul şi fără ce a făcut dânsul la «Şcoala vedetelor», un fenoment în zona divertismentului românesc timp de cinci ani de zile, viaţa mea putea să fie ca a oricărui alt elev de liceu, ulterior student la Conservator, ca a celorlalţi colegi ai mei. Însă, dânsul a făcut ca această viaţă a mea de la 18 până la 23 de ani, practic anii de formare, să fie la cu totul şi cu totul alt nivel, văzând altfel lucrurile, având alte repere faţă de ceilalţi colegi ai mei. Asta a însemnat Titus Munteanu pentru mine, el m-a mai născut o dată, dar la 18 ani“, a spus Călin Geambaşu.

Premoniţia ultimei îmbrăţişări

Acesta a mai spus că revederea de acum o lună cu Titus i-a trezit amintiri puternice şi l-a făcut să înţeleagă ce reprezintă Munteanu pentru el. „Apropo de sentimentele care nu spun că ne-au legat, dar încă ne leagă, fiind că aceste sentimente de iubire şi prietenie faţă de dânsul o să le am toată viaţa mea, Ultima noastră întâlnire, de acum o lună şi jumătate, a avut loc în cadrul platoului de filmări în care dânsul filma, pe formatul «Şcolii vedetelor», o emisiune la TVR 2, «8 într-o barcă». Eu ştiam că dânsul e în ziua respectică acolo şi m-am dus în platou fără ca dânsul să ştie. Am stat două ore în platou, undeva retras, doar să-i aud vocea şi să îi văd pe tinerii aceia exact cum eram noi în urmă cu 18 ani“, a continuat el.

image

Titus Munteanu face parte din cel mai important ieri al vieţii mele, artistic cel puţin“

Trecutul lui Geambaşu este clar definit de Titus Munteanu, iar acesta a mărturisit că a preţuit fiecare clipă petrecută în compania lui. „Numai eu ştiam ce era în sufletul meu. Îi auzeam indicaţiile regizorale, felul în care îi motiva pe tinerii din emisiunea aceasta. M-am simţit exact ca în urmă cu 18 ani, am filmat acest lucru pentru că eu sunt foarte atent cu amintirile. Le preţuiesc poate mai mult decât ziua de azi, fiind că ziua de azi e relativă, trece rapid. Dacă nu avem în spate memorie şi conştiinţă, ziua de azi nu are valoare. Nu pierd niciun prilej de a-mi sedimenta valoare zilei de azi. Dar Titus Munteanu face parte din cel mai important ieri al vieţii mele, artistic cel puţin“, a declarat Călin pentru „Adevărul“.

„După aceea am mers la dânsul în platou. Mă invitase să fac parte din juriul acestei emisiuni. I-am spus «Dacă mi-aş dori să fie acolo, ar fi doar pentru a vă auzi vocea». Aş fi retrăit acele clipe din «Şcoala Vedetelor», clipe care, de altfel, nu voi mai putea niciodată să le retrăiesc. E adevărat că viaşa ne rezervă multe clipe frumoase, însă acele emoţii au fost date numai de vocea dânsului. Ne-am îmbrăţişat, ne-am spus că ne iubim. Ultima noastră întâlnire a fost cumva planificată pentru «rămas bun». Ne-am spus cât însemnăm unul pentru altul şi că avem sufletele împăcate“, a spus Călin.

Multor oameni le-aş dori să sfârşească aşa cum a făcut-o Titus Munteanu, atât de împlinit“

Moartea lui Titus Munteanu nu a fost resimţită cu durere de către Călin Geambaşu care s-a arătat fericit că realizatorul de emisiuni a murit împlinit. „Multor oameni le-aş dori să sfârşească aşa cum a făcut-o Titus Munteanu, atât de împlinit, realizat, împăcat, având un copil minunat, în persoana lui Radu Munteanu, regizorul absolut genial cu atâtea premii, şi cu nepoţii alături. A murit exact aşa cum a meritat. Eu mi-aş dori să mor cum a murit Titus Munteanu. Cu nepoţii alături şi profesând până la 70 de ani“, a zis el.

Locul I la Montreaux, în faţa BBC sau CBS

„Contribuţia lui la conturarea industriei divertismentului este fundamentală, nu mare. A nu se omite, o secundă, cel mai important premiu obţinut vreodată de o televiziune românească la cel mai important festival de producţii de divertisment, în 1997 sau 1996. Am câştigat «Trandafirul de argint», chiar dacă este de argint este echivalentul locului I, la Montreux, în Elveţia. Acolo sunt prezentate producţii video de divertisment de la toate televiziunile din lume, incluzând BBC, CBS, televiziunea natională spaniolă, germană, argentiniană. Noi am luat locul I cu emisiunea «Şcoala vedetelor»“, a zis Călin.

„Imediat după acel premiu noi am realizat importanţa sa. Noi am făcut emisiunea în spiritul în care dânsul ne-a învăţat să o facem şi producţia a plecat la Montreux, unde a câştigat locul I. E cel mai mare premiu posibil în divertisment. Noi am concurat cu producţii de milioane şi milioane de euro, printre care show-ul lui Joe Cocker, «Best Of Queen», Mariah Carey. În acelaşi an cu noi! (râde). Eram nişte copii, nu înţelegeam nimic. De-abia la câţiva ani ne-am dat seama cum e să fii aşteptat la tren în localitatea în care aveam de cântat, eram aşteptaţi de jandarmi, de armată. Fanii luau taxi-urile în braţe, la propriu, să nu poată taximetriştii să plece cu noi. Cinci ani am trăit precum The Beatles“, a povestit Călin.

Fenomenul „Şcoala vedetelor“

„Titus a creată altă direcţie pentru cei pe care i-a ales să facă parte din «Şcoala vedetelor». Emisiunea asta a fost un fenomen care nu s-a mai repetat. Noi am făcut parte dintr-un fenomen irepetabil. Noi am adus 30.000 de oameni în Timişoara în condiţiile în care Pheonix, care sunt de acolo, au strâns 10.000 de oameni. Asta a însemnat opera lui Titus. Având în vedere că ne-am despărţit atât de frumo, ştiindu-l pe el atât de împlinit, vreau să spun că i-aş dori oricărui om să sfârşească aşa cum a sfârşit, dar a şi trăit, Titus. Cu maximum de împliniri! Ajutând o grămadă de oameni din jurului lui, oferind publicului larg nişte repere clare în divertisment şi artişti care au confirmat timp de decenii, nu artişti creaţi acum, pe bandă, şi care anul viitor fac cu totul şi cu totul altceva. Pornind de la Mihai Constantinescu, Angela Similea şi aşa mai departe“, şi-a încheiat Călin Geambaşu pledoaria.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite