Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Călinescu, despre decizia de a intra în politică şi viitorul său în televiziune: „Mi s-a umplut paharul. Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă“

7
23 Jul 2019 14:56:05
Autor: Adelina Mărăcine
Florin Călinescu FOTO captură video
Florin Călinescu FOTO captură video

Actorul şi vedeta de televiziune Florin Călinescu (63 de ani) a explicat, într-un interviu pentru Pagina de Media, decizia de a intra în politică şi a vorbit despre viitorul său în televiziune.

Florin Călinescu, care a devenit duminică, 21 iulie, preşedintele Partidului Verde, a explicat ce l-a determinat să intre acum în politică. De altfel, de-a lungul timpului, vedeta de televiziune a criticat vehement partidul aflat la guvernare. 
 
„Cred că nu există o altă soluţie, atunci când faci tot felul de referiri la ce se întâmplă în politică, decât să te baţi. Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă. Altfel, eşti comentator, eşti moderator, eşti altceva. Trebuie să ajungi acolo unde poţi schimba ceva: legile sunt făcute în lumea politicii, în Parlament. Acum mi s-a umplut paharul. Nu ştiu, poate nu iese nimic, dar am hotărât să se întâmple acum“, a declarat Călinescu pentru Pagina de Media. 
 
Întrebat dacă se gândeşte la o viitoare candidatură, Călinescu a răspuns: „Nu mă gândesc să candidez la nimic. Mi-am propus să îi încurajez pe tineri să se implice. Dacă marketingul şi situaţia politică se vor coagula în ideea unei candidaturi, vom vedea. Dar în momentul acesta, ceea ce îmi doresc este să îi determin să acţioneze, prin exemplul personal, pe cei care stau deoparte“.

În ceea ce priveşte viitorul său în televiziune, Florin Călinescu a mărturisit că a încheiat contractul cu Pro TV la 1 iunie şi că nu poate preciza dacă renunţă definitiv la televiziune sau va lua doar „o pauză“: 
„În acest moment, nu pot preciza care este relaţia mea cu televiziunea: despărţire sau colaborare. Contractul meu cu Pro TV s-a încheiat la 1 iunie, nu am avut discuţii despre ce se va întâmpla. Din punct de vedere juridic, mingea este la ei. Nu ştiu exact ce prevede legislaţia CNA în legătură cu politicienii care apar în emisiuni, dacă este posibil sau nu într-un show precum «Românii au talent».“

Potrivit sursei citate, legislaţia audiovizuală se referă doar la candidaţi şi la cei care ocupă funcţii publice.
 
În plus, Florin Călinescu a explicat de ce a ales să intre în Partidul Verde şi nu în alt partid, precum USR: „Nu sunt genul meu de politicieni. Nu văd nimic acolo care să mă atragă pe mine. Până la urmă, nu cred că mai avem nicio posibilitate de manifestare dacă o ia razna planeta. Trebuie să ne gândim şi la acest aspect.Nu mă refer doar la sănătatea planetei şi a ţării, dar şi la curăţenia din jurul meu. Eu nu am văzut niciun partid în care să existe aceste teme: regenerare, energii alternative, sortarea gunoaielor sau folosirea plasticului“.
 
Călinescu a dat şi un exemplu de un viitor proiect de lege pe care intenţionează să-l propună, respectiv pedepsirea cu închisoarea pentru cei care taie copaci în mod nejustificat: „Lucrurile sunt simple: un copac tăiat nejustificat - un an de puşcărie. Chiar aşa o să numească propunerea mea de lege: Un copac = Un an de puşcărie.“
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Dan Petrescu
23.07.2019, 15:26:00

Îl respectt pe Călinescu însă mă tem că postura de politician la care aspira o sa ne ofere doar un alt gurist pe statul de plată atît de lung și tot mai nesimțit de la o vreme.

0 (2 voturi)
Adrian Foangǎ
23.07.2019, 17:33:36

Calinescu a fost deja poreclit de adversarii lui politici "cancerosul". Nu va rezista in lupta politica, nu are anvergura necesara.

0 (2 voturi)
Alexa Alexandru
23.07.2019, 15:52:09

Partidul verde? Un fel de taiat frunze la caini! Partidul Verde a fost fondat în noiembrie 2005 de către Gheorghe Ionicescu. A participat la alegerile prezidențiale din 2009, susținând candidatura lui Remus Cernea la președinția României. Tot în 2009, Ionicescu a murit, iar Silviu Popa a fost numit președinte al Partidului Verde în locul lui Ionicescu. Popa a fost validat la congresul partidului din 26 septembrie 2009 și a demisionat la începutul lui 2012. La Congresul din 14 ianuarie 2012, Ovidiu Iane a fost ales președinte al PV. În data de 13 aprilie 2013, deputatul Ovidiu Iane și-a anunțat demisia din Partidul Verde și adeziunea la PSD. La alegerile prezidențiale din 2014 Partidul Verde nu a avut un candidat propriu, dar l-a susținut pe primarul orașului Sibiu, Klaus Iohannis. În data de 23 noiembrie 2013 deputatul Remus Cernea a părăsit Partidul Verde din cauza diferențelor de opinie cu privire la strategia cu care formațiunea trebuia să abordeze alegerile europarlamentare.

+1 (3 voturi)
Dream Pervertor
23.07.2019, 16:29:52

...dosarul I.O.R.

G.power Herlo
23.07.2019, 16:33:23

Sa candideze pt Presedinte .

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)