Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Cântăreţul şi actorul Trini Lopez, cunoscut din „The Dirty Dozen“, a murit de Covid-19 la vârsta de 83 de ani

1
12 Aug 2020 10:27:21
Autor: Lizeta Oprea
Trini Lopez FOTO Fox News
Trini Lopez FOTO Fox News

Trini Lopez, cântăreţ şi chitarist, care a jucat în "The Dirty Dozen" de Robert Aldrich, a murit, marţi, în urma complicaţiilor din cauza Covid-19.

Revista Palm Springs Life a anunţat decesul. Cineaştii P. David Ebersole şi Todd Hughes au încheiat recent un documentar despre viaţa sa. 

Trinidad López III în Dallas (Texas, SUA) s-a născut într-o familie de origine mexicană. Lopez a început să cânte în trupe de la vârsta de 15 ani în 1958, grupul său Big Beats semnând cu Columbia Records după ce au înregistrat cu producătorul lui Buddy Holly, Norman Petty, scrie news.ro

Trini Lopez a semnat solo cu King Records pentru care a lansat o serie de single-uri fără succes însă şi a părăsit compania în 1962. A semnat pentru o rezidenţă în clubul de noapte  PJ’s din Los Angeles, unde Frank Sinatra l-a văzut într-un show. Impresionat, Sinatra l-a determinat să semneze cu Reprise Records în 1963. 

În acel an, albumul său de debut "Trini Lopez at PJ’s", care include un cover al melodiei "If I Had a Hammer", a fost un succes, ajungând în mai multe topuri din multe ţări şi Nr.3 în Statele Unite. 

Un alt album live a urmat, apoi melodii celebre în următorii şapte ani, printre care: "Lemon Tree", "I’m Comin’ Home, Cindy", "Sally Was a Good Old Girl", "Michael", "Gonna Get Along Without Ya’ Now" şi "The Bramble Bush".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

OmTacut
12.08.2020, 14:56:58

"Lopez a început să cânte în trupe de la vârsta de 15 ani în 1958, grupul său Big Beats semnând cu Columbia Records după ce au înregistrat cu producătorul lui Buddy Holly, Norman Petty, scrie news.ro" Deci, Lopez s-a nascut in 1937 si in 1958, avea 15 ani (si deci nu 21 de ani,ar fi normal), moment in care grupul in care activa a semnat un contract, etc., samd. Gramatica limbii romane poate fi o taina mare.

Modifică Setările