Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Carantina în Regatul Unit nu se aplică actorilor americani

0
8 Jul 2020 15:18:16
Autor: Adelina Mărăcine
Leonardo DiCaprio şi Brad Pitt FOTO Guliver/Getty Images
Leonardo DiCaprio şi Brad Pitt FOTO Guliver/Getty Images

Actorii americani nu vor fi nevoiţi să respecte cele 14 zile de izolare impuse după sosirea pe teritoriul britanic, a anunţat Londra. O măsură esenţială cu scopul de a relansa producţia cinematografică, scrie Le Figaro.

Ministrul britanic al Culturii Oliver Dowden a declarat că această excepţie se va aplica producţiei de filme precum „Mission Impossible 7“, „The Batman“, „Animale fantastice 3“ şi seria Netflix „The Witcher“.

Dowden a spus că a discutat cu Tom Cruise, starul din „Mission Impossible 7“ a cărui producţie ar trebuie să fie reluată în septembrie după ce a fost oprită în februarie, scrie news.ro.  

„Persoanele în cauză vor fi nevoite să rămână timp de paisprezece zile într-o „bulă” la locul lor de cazare şi filmare“, a precizat el. „Sperăm că industria îşi va reveni. Iar sctirea de o perioadă de carantină un număr limitat de persoane esenţiale la filmare face parte din angajamentul nostru de a mânui camerele în siguranţă“. 

Anunţul lui Dowden intervine după publicarea recomandărilor autorităţilor sanitare de aplicat pe platourile de filmare, în special distanţarea fizică şi măsurarea temperaturii. 

Vestea a fost salutată de Ben Roberts, director general al British Film Institute. „Filmele şi televiziunea raportează 9,9 miliarde de lire sterline din economia Regatului Unit“, a declarat el. A relua producţia cât mai rapid posibil va ajuta industria noastră şi pe cei 77.000 de angajaţi să contribuie la refacerea economiei“. 

Vineri, guvernul britanic a anunţat primele excepţii de la regimul de carantină, care se referă la cei sosiţi din Germania, Franţa, Spania sau italia până la 10 iulie. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările