Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Ce cauţiune trebuie să plătească Harvey Weinstein după ce a încălcat sistemul de monitorizare de mai multe ori

0
12 Dec 2019 17:27:05
Autor: Andreea Neblea
Harvey Weinstein trebuie să plătească o cauţiune de 5 milioane de dolari FOTO Guliver/Getty Images
Harvey Weinstein trebuie să plătească o cauţiune de 5 milioane de dolari FOTO Guliver/Getty Images

A fost stabilită cauţiunea pe care trebuie să o plătească fostul producător de film de la Hollywood Harvey Weinstein (67 de ani) după ce a încălcat de mai multe ori sistemul de monitorizare.

Cauţiunea lui Harvey Weinstein a fost stabilită la 5 milioane de dolari după ce el a încălcat de mai multe ori sistemul de monitorizare. Fostul producător de la Hollywood se află aproape de încheierea unui acord de 25 de milioane de dolari cu mai multe femei care l-au acuzat de abuz sexual.
 
Weinstein s-a prezentat miercuri, 11 noiembrie, în sala de judecată, deplasându-se cu ajutorul unui cadru, scrie publicaţia Variety, citată de news.ro.
 
Judecătorul James Burke a aprobat cererea procurorilor de a creşte suma stabilită iniţial la 1 milion de dolari. Apărarea a susţinut că întreruperile înregistrate de sistem au la bază probleme tehnice. De cealaltă parte, acuzarea a afirmat că Weinstein a stricat deliberat dispozitivul pentru a putea evada din detenţie. Joan Illuzzi a spus că au fost înregistrate 57 de încălcări în mai puţin de două luni.
 
Potrivit avocatului Arthur Aidala, Weinstein este programat joi pentru o operaţie la spate. El a subliniat că nu va fi nevoie să fie amânat procesul penal care trebuie să înceapă pe 6 ianuarie.
 
„Nimeni nu aşteaptă 6 ianuarie mai mult ca el. Vrea ca numele său să fie rabilitat pentru ca lumea să ştie“, a declarat Aidala.
 
Pe de altă parte, Weinstein se află aproape de încheierea unui acord în valoare de 25 de milioane de dolari, care ar putea rezolva o bună parte din procesul civil, inclusiv cazul în care este acuzat împreună cu directorii companiei sale de comportament sexual neadecvat.
 
Termenii generali ai acordului au fost stabiliţi în urmă cu câteva luni. Potrivit acestuia, companiile de asigurări cu care Weinstein Co. are contract vor plăti victimelor care au făcut cele mai grave acuzaţii câte 500.000 de dolari.
 
Weinstein s-a deplasat cu ajutorul unui cadru FOTO Guliver/Getty Images
 
Acordul, care are aprobarea procurorului New York, trebuie să fie aprobat de judecătorul care se ocupă de falimentul Weinstein Co.
 
Avocatul uneia dintre reclamante, Kadian Noble, a spus că plata este „în mare măsură simbolică“: „Simte că a câştigat doar pentru că a vorbit despre asta şi că a deschis un proces. Pentru ea, chiar este remarcabil că a putut face ceva legat de asta şi că l-a demascat pe Harvey Weinstein“.
 
Acordul este o chestiune civilă, astfel încât nu va avea niciun efect asupra cauzelor penale aflate pe rol împotriva fostului producător de film. Weinstein urmează să fie judecat la New York pe 3 iunie pentru cinci acuzaţii de agresiune sexuală provenite de la două femei. El a pledat nevinovat şi a negat toate acuzaţiile. Dacă va fi găsit vinovat, ar putea să-şi petreacă restul vieţii în închisoare.
 

Când şi cum a început scandalul Weinstein 

Scandalul Weinstein a început pe 5 octombrie 2017, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care au dezvăluit o parte din abuzurile mogulului. Zeci de femei l-au acuzat pe producătorul american de film Harvey Weinstein că le-a hărţuit sexual, printre acestea numărându-se nume de top de la Hollywood - Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Léa Seydoux şi Cara Delevingne. În plus, alte femei, între care se numără actriţele Rose McGowan şi Asia Argento, îl acuză de viol.
 
Foarte multe voci susţin că Harvey Weinstein a reuşit să-şi ascundă abuzurile vreme de 30 de ani cu complicitatea oamenilor din industrie. În timp ce unii neagă că ar fi ştiut, alţii recunosc voalat că ştiau unele detalii şi recunosc că producătorul a avut o influenţă extraordinară şi a fost de neatins până acum. George Clooney însă a declarat tranşant că toţi cei din industrie sunt complici şi că zvonurile au apărut încă din anii '90, dar nimeni nu a fost interesat să cerceteze. Totuşi, starul, care a admis că a fost prieten bun cu Weinstein vreme de 20 de ani, a precizat că nu cunoştea gravitatea faptelor sale. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii