Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Ce le răspunde Mihai Şora celor care-l întreabă dacă se va vaccina: „Ţâfna care s-a înstăpânit pe unii dintre români chiar nu-şi are rostul în vremurile acestea“

16
19 Jan 2021 19:41:27
Autor: Lizeta Oprea
Mihai Şora
Mihai Şora

Mihai Şora le răspunde într-o postare pe Facebook celor care îl întreabă dacă se va vaccina, exprimându-şi indignarea cu privire la unele dintre reacţiile românilor.

Filozoful Mihai Şora şi-a exprimat într-o postare pe reţelele sociale speranţa că virusul ar putea reface ţesutul social, legăturile dintre oameni, solidaritatea şi armonia dintre generaţii. Totodată, remarcă „ţâfna (la limita isteriei)“ a celor care nu-şi aşteaptă rândul şi devin sfidători.

„Sunt întrebat (mai înţepat sau mai duios) dacă mă voi vaccina.

Credeam că este limpede şi toţi cei care – alfabetizaţi din fragedă pruncie – trec pe aici chiar înţeleg ce scriu negru pe alb ori spun cu voce tare, cât să ajungă pân’ la Moscova, Beijing sau Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.

Fireşte că o voi face, îndată ce-mi va veni rândul. Ţâfna (la limita isteriei) care s-a înstăpânit pe unii dintre români chiar nu-şi are rostul în vremurile acestea apăsătoare de pandemie (şi, de altfel, în nicio altă împrejurare). Tare obositoare trebuie să fie o viaţă dusă cu puşca mereu pe umăr, în neîncredere, trufie, sfidare a inteligenţei şi a respectului de sine“, a scris Mihai Şora într-o postare recentă.

„Din tot ce citesc despre platforma buclucaşă, ceea ce m-a emoţionat nespus este că mulţi copii îşi înscriu părinţii şi bunicii. Şi mă gândesc că, în toată răutatea lui, virusul acesta ne va ajuta, poate, să refacem ţesutul social, legăturile dintre oameni, solidaritatea şi armonia dintre generaţii. Nu e puţin lucru, mai ales într-o ţară ca a noastră, răvăşită de atâtea vrăjmăşii.“, mai spune Mihai Şora.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Matei Basarab
19.01.2021, 20:02:02

Mi se pare normal, mosule. Nu te vom uita niciodata!

-7 (9 voturi)
Camelia Sorescu
19.01.2021, 20:13:58

Domnule Matei Basarab să citim comentariile de la această postare a domnui Mihai Șora și să ne minunăm dar să ne și îngrijorăm cu privire la atitudinea celor care idolatrizează un bolșevic. https://www.facebook.com/mihaisora/posts/3693026370753352

-7 (13 voturi)
Ludwig
19.01.2021, 20:25:54

Auzi, o fi fots Sora consilierul Anei Pauker intr-o perioada neagra a tarii. Dar "mosul" asta la un test de cultura generala te lasa cu chilotii in vine. Alt "mos" ce a murita la 102 ani era Neagu Djuvara ce batea la fund o gramada de elitisti de azi gen Plesu, Liiceanu ce nici nu puteau sa-i tina piept..Nu mai zic de Mihai Neamtu, Patapievici ce stergea pe jos cu ei Djuvara....

+6 (10 voturi)
Ludwig
19.01.2021, 20:28:05

Camelia Sorescu La tinerete cam toti am fost comunisti, dar la baranete cand ne vine mintea la cap devenim capitalisti. Mihai Sora, este un boier intelectual pe langa saltimbancii de azi..

+6 (10 voturi)
Matei Basarab
19.01.2021, 20:36:20

Consilierul Anei Pauker se vaccineaza cu Sputnik nu cu porcarii capitaliste .

-8 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările