Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Ce nume de familie vor purta Harry şi Meghan după anunţul că nu-şi vor mai putea folosi titlurile regale

5
19 Jan 2020 15:31:57
Autor: Adelina Mărăcine
Meghan şi Harry şi-ar putea schimba numele de familie după renunţarea la titlurile regale FOTO Getty Images
Meghan şi Harry şi-ar putea schimba numele de familie după renunţarea la titlurile regale FOTO Getty Images

Prinţul Harry (35 de ani) şi ducesa Meghan (38 de ani) nu vor mai avea voie să folosească titulatura de „Alteţa sa regală“, în urma deciziei lor de a se retrage din rolul de reprezentanţi „seniori“ ai monarhiei britanice. Cuplul ar putea folosi de acum înainte un alt nume.

Harry va continua să fie prinţ şi membru al familiei regale a Marii Britanii, însă el nu va mai putea folosi titulatura de „Alteţa sa regală“ pentru că nu mai este membru activ al familiei regale, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru ducesa Meghan. 
 
Cei doi vor fi cunoscuţi ca Harry, duce de Sussex, şi Meghan, ducesă de Sussex, titluri pe care le-au primit de la regina Elisabeta a II-a în ziua în care s-au căsătorit, pe 19 mai 2018.
 
Aceasta nu este pentru prima dată când un membru al familiei regale nu mai poate folosi titlul de „Alteţa sa regală“. Mama lui Harry, prinţesa Diana de Wales, a pierdut titlul în 1996, după ce a divorţat de prinţul moştenitor Charles.

Sussex, Mountbatten-Windsor şi Wales se numără printre posibilele nume de familie, scrie today.com.  
 
Harry şi Meghan pot avea ca nume de familie Sussex, în mod similar copiilor prinţului William şi ai ducesei Catherine de Cambridge. La şcoală, copiii se numesc George şi Charlotte Cambridge.
 
De asemenea, contul de Instagram şi noul site oficial ale lui Harry şi Meghan poartă numele Sussex, iar la începutul acestei săptămâni, într-un comunicat oficial, cei doi au fost numiţi „familia Sussex“.
 
Harry şi Meghan îşi iau „adio“ de la titlurile regale FOTO Guliver/Getty Images

Însă, potrivit site-ului oficial al familiei regale, dacă vreodată un membru are nevoie de un nume de familie, acesta trebuie să fie Mountbatten-Windsor. Numele vine de la cel de familie al prinţul consort Phillip (Mountbatten) şi de la cel luat de bunicul reginei Elisabeta a II-a, regele George al V-lea, după castelul Windsor, în 1917.
 
De altfel, Harry şi Meghan au adoptat numele de familie Mountbatten-Windsor pentru fiul lor, Archie, născut anul trecut. Pe certificatul micuţului, născut pe 6 mai 2019, figurează numele Archie Harrison Mountbatten-Windsor.
 
Totuşi, în timp ce se pregătea pentru cariera de militar, prinţul Harry a folosit numele de Wales, acelaşi cu al principatului deţinut de tatăl său.
 
Prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relaţie de doi ani. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, este al şaptelea în ordinea succesiunii la tron.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

foarte atent
19.01.2020, 15:48:49

bine ca au pierdut titlurile alea de tinichea !!

+2 (6 voturi)
Smeritu Pahomie
19.01.2020, 16:17:25

...mai bine si-ar lua numele de "Ghiorghe".....

+3 (5 voturi)
Iulian Lupsa
19.01.2020, 17:12:19

Averea lor comuna e de 45 milioane de dolari la care nu aveau acces din cauza titlului regal!!

-3 (3 voturi)
George Luca's
19.01.2020, 15:50:42

Fii Ploii...

0 (2 voturi)
Andrei Tirighie
20.01.2020, 11:45:35

spre disperarea părinților, unii fii își pierd mințile după căsătorie.