Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Ce salariu are acum Ludovic Orban. Prim-ministrul României câştiga în 2018 aproximativ 3.000 de lei lunar

2
21 Oct 2020 04:10:01
Autor: OK! Magazine

Nu e zi să nu îl vedem pe Ludovic Orban la TV. Prim-ministrul transmite noi informaţii legate de pandemia de coronavirus, de măsurile care vor fi luate pentru protecţia cetăţenilor. Şi salariul pe care îl primeşte e acum pe măsură, mult mai mare decât cel din 2018, când primea aproximativ 3.000 de lei lunar.

Ludovic Orban ocupă funcţia de prim-ministru al României din 4 noiembrie 2019. Despre veniturile pe care le-a avut de-a lungul anilor acesta nu a vorbit public, dar a dezvăluit totul prin intermediul declaraţiei de avere. Se ştie că în anul 2018 a avut un venit lunar de 3.083 de lei. A spus că nu poţi face avere din salariul obţinut dintr-o funcţie publică:

"Declaraţia de avere spune totul despre cariera mea în viaţa publică, despre cinstea mea, despre faptul că niciodată nu am acceptat să obţin venituri care nu mi se cuvin. De-a lungul ultimilor 30 de ani, mai mult de jumătate am deţinut funcţii publice şi din indemnizaţiile pe care le primeşti din funcţiile publice nu te poţi îmbogăţi. Cel mult, poţi să ai un trai decent. Sunt un om foarte modest. Nu am aplecare spre a trăi pe picior mare. La fel e şi familia mea. Suntem nişte oameni cât se poate de modeşti. Nu cred că asta e problema, ci cât de corect este un om. Nu trebuie să se înţeleagă că sunt cel mai sărac premier, ci cel mai cinstit şi corect", a spus acesta la Digi 24. Iată că de când a devenit prim-ministru, salariul lui a crescut considerabil.

Citeşte continuarea aici!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Coronavirus Noul
21.10.2020, 10:43:44

Am citit si continuarea - fantastic ce suma castiga primul ministru! Aproape jumatate cat d-l Grindeanu la ANCOM, tot cam jumatate cat d-l Badalau la ASF, si cam o treime cat d-l Dorneanu, cu ale lui 5 salarii si pensii ingramadite una peste alta. Adevarul e ca legea salarizarii facuta de PSD are niste coeficienti de ierarhizare foarte mari, la care se adauga nunumarate venituri suplimentare pentru unii "alesi" ai soartei: sporuri de toate felurile , pensii speciale, sume forfetare, etc.

M Costi
21.10.2020, 16:29:28

"...Orban a încasat în anul 2018 sume pentru consultanţă tehnică de la două firme: 28.356 de lei de la Revicond Canaltech SRL şi 9.000 de lei de la SCP Doru Trăilă şi Asociaţii..." !?! Serios , a dat consultanta tehnica ? Si in ce domeniu se pricepe atat de bine , incat da consultatii la o firma de constructii si la un cabinet de avocatura ? Ca inginer n-a lucrat decat in perioada de stagiatura , apoi a intrat in politica , din 1991. Heheheee , daca era vreun pesedist , ce ancheta incepea DNA.... !

+1 (1 vot)
Modifică Setările