Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Cei mai rentabili actori de la Hollywood

0
31 Aug 2010 17:22:15
Autor: adevarul

Shia LaBoeuf, starul din „Transformers“, este cel mai rentabil actor din Cetatea filmului. Pentru fiecare dolar câştigat, actorul american în vârstă de 24 de ani a adus studiourilor 81 de dolari, potrivit revistei „Forbes“.

Un onorariu de 20 de milioane de dolari pentru un film este de domeniul trecutului, iar în această perioadă dificilă din punct de vedere financiar marile studiouri hollywoodiene au grijă cu fiecare cent pe care-l cheltuiesc. Astfel, multe staruri sunt plătite abia după ce filmele sunt lansate pe piaţă, iar producătorii îşi recuperează investiţia.

Mai citeşte şi:

Animaţia ia mereu faţa obosită a filmului

Totodată, producătorii hotărăsc ce star vor distribui în următoarea producţie în funcţie de încasările obţinute de filmele în care a mai jucat actorul respectiv. Shia LaBoeuf pare să fie o alegere foarte bună pentru producători, ţinând cont de faptul că este al doilea an consecutiv când starul ocupă prima poziţie în topul „Forbes" al celor mai rentabili actori, din care mai fac parte Jennifer Aniston, Meryl Streep şi Cate Blanchett.

În ceea ce-l priveşte pe LaBoeuf, editorii au luat în calcul peliculele „Transformers: Răzbunarea celor învinşi" (2009) şi „Indiana Jones şi regatul craniului de cristal", primul cu încasări de 833 de milioane de dolari la box-office, al doilea cu 790 de milioane de dolari. Onorariile actorului au fost sub 20 de milioane de dolari, ceea ce în raport cu încasările l-a făcut foarte rentabil: 81 de dolari încasaţi de studiouri pentru fiecare dolar cheltuit cu LaBoeuf.

„Harry Potter", succes garantat

Pe locul al doilea în top se află actriţa Anne Hathaway, care a adus studiourilor 64 de dolari pentru fiecare dolar pe care l-a primit. Actriţa a jucat în pelicula „Alice în Ţara Minunilor", care a câştigat un miliard de dolari la nivel mondial. Şi Daniel Radcliffe, interpretul vrăjitorului Harry Potter, este profitabil, dar nu pentru că ar avea un onorariu mic. Actorii principali din franciza „Harry Potter" s-ar simţi jigniţi dacă ar fi plătiţi sub 10 milioane de dolari pe film.

Însă încasările francizei, 5,4 miliarde de dolari la nivel global, îl plasează pe Radcliffe pe locul al treilea în top, cu 61 de dolari aduşi studioului pentru fiecare dolar primit. În clasament au mai fost incluşi Robert Downey jr (pentru un dolar primit de actor încasările au fost de 33 de dolari), Cate Blanchett (27 de dolari aduşi pentru fiecare dolar primit), Jennifer Aniston şi Meryl Streep (la un dolar încasat de fiecare actriţă studiourile au câştigat 21 de dolari).


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările