Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Celebră actriţă de la Bollywood, condamnată la 26 de ani de închisoare pentru blasfemie

1
28 Nov 2014 11:25:47
Autor: Alexandra Constanda
Veena Malik Khan a fost inclusă în Top 100 cele mai frumoase femei, din 2012 FOTO pakistantoday.com.pk
Veena Malik Khan a fost inclusă în Top 100 cele mai frumoase femei, din 2012 FOTO pakistantoday.com.pk

Veena Malik Khan (30 de ani), o actriţă de la Bollywood şi vedetă de televiziune, a fost condamnată de către un tribunal pakistanez la 26 de ani de închisoare pentru blasfemie, după ce a apărut într-o scenă vag bazată pe căsătoria fiicei profetului Mahomed, scrie „The Guardian“.

În scena cu pricina, care a fost difuzată în luna mai în cadrul unui show de televiziune, Veena Malik recreează propria nuntă cu omul de afaceri Asad Bashir Khan, în timp ce pe fundal se aude un cântec religios.

Emisiunea transmisă de televiziunea Geo TV în primetime (oră de maximă audienţă – n.red.) a stârnit critici dure, iar actriţa, soţul ei, precum şi gazda emisiunii, Shaista Lodhi, şi patronul grupului media care deţine postul, Mir Shakil-ur-Rahman, au fost acuzaţi de blasfemie, mai notează „The Guardian“. Cu excepţia prezentatoarei, toţi au fost condamnaţi la 26 de ani de închisoare, sunt obligaţi să predea paşapoartele şi să plătească o amendă de peste 100.000 de euro.

Pe 26 mai, Wal Jamaat, prim-vicepreşedintele organizaţiei religioase musulmane Jamaat Ahle Sunnat, a depus o plângere oficială prin care susţine că show-ul „a pângărit“ familia profetului Mohamed prin folosirea muzicii religioase într-un mod dispreţuitor. Reprezentanţii televiziunii şi gazda show-ului au cerut iertare în mod public, în timp ce soţii Khan au părăsit ţara imediat ce procesul a început.

  

Anunţând verdictul, judecătorul Raja Shahbaz a ordonat poliţiei să facă arestările în conformitate cu secţiunea 19 (10) din Legea Anti-terorism în cazul în care acuzaţii nu se supun, şi să vândă proprietăţile deţinute de aceştia. „Actele maliţioase ale infractorilor au încins spiritele tuturor musulmanilor din această ţară şi le-au rănit sentimentele, ceea ce nu se poate trece cu vederea şi este nevoie să eliminăm orice astfel de tendinţă“, a declarat judecătorul, citat de „The Guardian“.

Veena Malik, care în prezent se află în Dubai, a declarat, pentru „Gulf News“, că plănuieşte să se întoarcă în Pakistan în două săptămâni, pentru a contesta ordinul instanţei: „26 de ani înseamnă o viaţă întreagă, dar am încredere în instanţele superioare din Pakistan. Când verdictul final va veni, se va face dreptate pentru mine. Am încredere că nimic rău nu se va întâmpla.“

Actualul ordin a fost dat în oraşul Gilgit, al cărui control este împărţit între Pakistan şi regiunea Kashmir, şi verdictele eliberate de instanţele sale tind să nu se aplice în restul Pakistanului, mai scrie „The Guardian“.

Veena Malik şi Asad Bashir Khan Khattak s-au căsătorit în 2013, în cadrul unei ceremonii restrânse ce a avut loc în Dubai, iar în septembrie 2014 a venit pe lume primul lor copil. În 2012, Malik a ocupat locul 26 în Top 100 cele mai frumoase femei, întocmit de FHM India, în care erau incluse şi vedete de renume precum Angelina Jolie, Megan Fox, Paris Hilton şi Kim Kardashian.

 

 

 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Olteanul.com
28.11.2014, 17:16:08

Blasfemie a facut profetul lor sexagenar insurandu-se cu o fata de 6 ani si intretinand raporturi sexuale cu ea de la 9 ani. Am o nepotica ce va implini 9 ani in primavara. Cand o s-o vizitez am sa-i spun ca ar fi buna de mireasa pentru Mahommed. Allah akhbar! Booom!

Modifică Setările