Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Cine este Abdul Chani Baradar? Liderul talibanilor lucrează 18 ore pe zi, nu doarme în acelaşi loc şi se deplasează cu o maşină mică, pentru a nu atrage atenţia

2
20 Sep 2021 04:03:56
Autor: OK! Magazine
Abdul
Chani Baradar. Foto: Profimedia
Abdul Chani Baradar. Foto: Profimedia

Întreaga planetă priveşte cu groază la situaţia din Afganistan, după instaurarea regimului terorist la Kabul, şi la instalarea liderului taliban la cârma ţării şi la masa negocierilor mondiale.

Pe măsură ce talibanii cucereau capitala afgană, Kabul, pe 15 august, a apărut online un filmuleţ cu liderul lor, Mullah Abdul Ghani Baradar (53), care şi-a exprimat propria uimire cu privire la reuşita lor:

“Am înregistrat o victorie surprinzătoare. Trebuie să ne plecăm capul în faţa lui Allah”. În ciuda celor două decenii petrecute de americani în Afganistan, pregătind armata afgană şi cheltuind nu mai puţin de 83 de miliarde de dolari pe echipamente şi antrenamente, militarii afgani n-au opus rezistenţă în faţa invadatorilor, iar preşedintele a fugit din ţară pentru a „preveni o baie de sânge”, chipurile.

Citeşte mai departe aici....

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Fahrenheit 451
20.09.2021, 07:37:42

Nu a fost o victorie a talibanilor, se exagerează f. mult! Americanii s-au înțeles cu talibanii ptr. ca SUA să se retragă din Afganistan! SUA a făcut praf 1.000 de miliarde de dolari în Afganistan, iar acolo, în Afganistan, ar fi trebuit să ducă un război încontinuu cu talibanii, dar și cu musulmanii veniți din toată lumea ca, să se lupte, face to face, cu americanii, dușmanii lor de moarte! Poate că americanii puseseră ochii pe metalele rare din Afganistan, evaluate la până 3.000 de miiarde de dolari, dar cu musulmanii ostili, chitiți să-i decapiteze pe americani, au considerat că e mai bine să-și ia tălpășița! Așa zisa armată afgană a opus rezistență răzleț, pe ici pe colo, ofensivei talibanilor, în rest s-a făcut că plouă și au lăsat totul în urmă, arme, muniții etc., ceea ce arată că ,,musulmănia'' e pe placul lor, ca și șaria! Lumea democrată trebuie să înțeleagă că ăstora le plac dictatorii, regimurile de forță, mahomedanismul, n-are tangențe cu democrația, ci cu brutalitatea, obiceiurile de lume înapoiată mintal, urgisirea femeilor etc. Vedeți la turcii care se consideră democrați ce conducător au, un Erdogan dictator, ticălos de-a binelea, care n-a avut nicio jenă să-i ajute militar pe azerii musulmani împotriva armenilor creștini! În urma genocidului armean din anii 1915-1923 turcii au masacrat două treimi din armenii care trăiau pe teritoriul actual al Turciei. Occidentalii au tăcut mâlc, închizînd ochii la susținerea militară, din prezent, a azerilor de către turci.

Fahrenheit 451
20.09.2021, 07:44:28

... Și ce face Abdul, că doarme puțin, că se furișează ca un șobolan, că linge sajadah-ul, covorul de rugăciune, de cinci ori pe zi, nu mă interesează! Așa că nu privesc cu groază la ce se întâmplă în Afganistan, pur și simplu nu-mi pasă! Ar trebui să le pese afganilor, să lupte până la capăt cu talibanii, dar n-au făcut-o!

Modifică Setările