Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Criza din Hong Kong. Actorul Jackie Chan şi-a arătat sprijinul pentru China: „Sper să-şi găsească rapid liniştea“

10
16 Aug 2019 08:09:59
Autor: Adelina Mărăcine
Jackie Chan FOTO Guliver/Getty Images
Jackie Chan FOTO Guliver/Getty Images

După zece săptămâni de manifestări la Hong Kong contra executivului pro-Beijing, mai multe staruri, precum Jackie Chan şi Tony Leung Ka-fai, şi-au arătat susţinerea pentru China.

„Recent, au avut loc evenimente la Hong Kong care au întristat şi deprimat oamenii“, a spus actorul într-un interviu acordat CCTV, scrie news.ro.  
 
„Pe de-o parte vreau să-mi exprim patriotismul meu cel mai sincer atât ca membru al comunităţii din Hong Kong, dar şi în calitate de chinez şi purtător al drapelului national. Hong Kong este locul în care m-am născut şi pământul natal. China este ţara mea. Îmi iubesc ţara. Sper cu adevărat ca Hong Kong să îşi găsească rapid liniştea“, a declarat actorul.  
 
Născut în 1954, la Hong Kong, actorul este fiu de cetăţeni chinezi care au fost nevoiţi să fugă în timpul Războiului civil chinez. Star al cinematografiei de acţiune la Hong Kong în anii '70 - '90, înainte de a-şi încerca norocul la Hollywood, Jackie Chan s-a apropiat în ultimii ani de guvernarea chineză. 
 
El a realizat „1911“, un film pentru a comemora a 100-a aniversare a Revoluţiei chineze din 1911. El a apărut şi în „The Founding of a Republic“, o celebrare a fondării Republicii Populare China în 1949. În 2017, el a participat la un film de propagandă intitulat „The Glory and the Dream“.
 
În acest documentar, el celebrează „visul chinez“, acest concept al unei Chine renăscute promovat de preşedintele Xi Jinping. „Nu contează ceea ce faceţi. Din moment ce vă respectaţi ţara, societatea, naţiunea şi familia, voi ne ajutaţi să realizăm visul chinez“, declara el. 
 
Actorul Anthony Wong, cunoscut pentru rolurile din „Time and Tide“, „Infernal Affairs“ şi „Vengeance“, se numără printre puţinii actori din Hong Kong care şi-au arătat public susţinerea pentru manifestanţii pro-democraţie. 
 
Deanie Ip, cântăreaţă şi actriţă în „O viaţă simplă“, de Ann Hui, recompensată la Festivalul de la Veneţia, şi-a anunţat în presă angajamentul pentru teritoriul autonom: „Hong Kong poate fi salvat“, a declarat ea în presa locală. Actriţa, care s-a manifestat contra autorităţilor chineze în 2014, a fost pusă pe o listă neagră în ultimii ani.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Serban Polli
16.08.2019, 09:07:29

Asta da de gandit sustinatorilor neconditionati ai "protestatarilor". (vezi Deutsche Welle) Poate sunt haosfighters, contestatari din principiu, activisti de amorul artei. Nu le neg dreptul la opinie dar le contest dreptul de a contesta anarhic o conducere ALEASA DEMOCRATIC!

-3 (9 voturi)
MadWolf
16.08.2019, 09:50:16

De cand participa comunistii la alegeri democratice, ma rog frumos? Credibilitatea lui Jackie Chan tocmai ce-a scazut considerabil.

-2 (6 voturi)
contributor contributor
16.08.2019, 13:50:02

@ Serban Polli Când o să înţelegeţi ce este democrţaia, cînd o să înţelegeţi cum pot convieţui democraţia şi libertatea individuală într-un spaţiu atât de strîmt cum este societatea noastră, poate că toate truismele enunţate, culese ici si colo si prezentate ca fiind propriile cugetări, toate locurile comune susţinute vor dispare. Din păcate empatia şi viziunea realităţii pe termen lung nu par să vă fie aşa de aproape precum manipularile altora pe care le luati drept adevăruri supreme. Personalitatea şi caracterul unui om nu se învaţă din ziare şi nici din discuţiile de la un pahar de vorbă. Este un drum greu şi lung "cât o zi de post" sau, mai bine zis, cât cîţiva (zeci de) ani de studii şi, mai ales, de cogitări personale dificile. Este o bătălie zilnică cu sine şi cu vicsitudinile vieţii reale. Dacă toti am avea "convingerile" dvs., am trăi în plin coşmar orwellian (nu vă vorbesc de comunism, pentru că păreţi prea tînăr şi prea dezinteresat de acea perioadă, dovadă confuziile pe care le faceţi cînd vorbiţi de democraţia...chinezească)

0 (2 voturi)
Sub Marinu
16.08.2019, 10:10:37

P4n4rama de Chan a facut avere in capitalism si acum suge bani comunisti ca Hollywodul nu-i mai da, caracter infect!

0 (4 voturi)
G M
16.08.2019, 17:18:18

Nu te știam un simpatizant al comuniștilor. Dar mulți dintre cei care au trăit în Occident simpatizează cu comuniștii fără să cunoască alt adevăr decât cel oferit de ”conducerea”. Naivi...

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (10)