Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Cum a devenit infractor Pablo Escobar. Ce vindea în adolescenţă şi cum a ajuns să câştige jumătate de miliard de dolari pe săptămână

1
11 May 2021 10:27:54
Autor: Click! pentru femei
Pablo Escobar FOTO Profimedia
Pablo Escobar FOTO Profimedia

Supranumit „Regele cocainei“, Pablo Escobar a fost capul celei mai mari reţele de traficanţi de droguri din lume. Totodată, el a fost şi cel mai bogat. Traficul de droguri i-a adus o avere imensă, când a luat-o pe acest drum, însă, la începutul „carierei“ penale, Escobar a fost doar un mărunt infractor.

Pablo Escobar a fost cel mai faimos traficant de droguri şi lIder al crimei organizate din Columbia. Şi-a început ascensiunea în anii ʼ70 şi a ajuns să controleze un imperiu al drogurilor la nivel mondial.


În perioada de vârf a afacerilor sale criminale, în anii 1980, Escobar câştiga aproape jumătate de miliard de dolari pe săptămână, mai exact 420 milioane dolari, potrivit Business Insider. Când a murit, în 1993, Escobar avea o valoare estimată la 30 de miliarde de dolari (echivalentul a 59 de miliarde de dolari în ziua de azi). De fapt, revista Forbes l-a inclus în celebra listă a miliardarilor, în 1987, direct pe locul 7.

Însă toare acestea s-au întîmplat după ce Escobar s-a reoerientat spre traficul de droguri, renunţând la afacerile pe care le făcea până atunci. Evident, tot ilegale, dar la un nivel mult mai neînsemnat, încât multe dintre ele păreau găinării.

Află aici cum şi-a început Escobar „cariera“ de infractor, în adolescenţă, ce lucruri ilegale vindea la acea vreme şi cum s-a îmbogăţit, iniţial, din pietre funerare furate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ludwig
11.05.2021, 11:22:58

Vedeti filmul Loving Pablo- din anul 2017, cu Javier Bartem si Penelope Cruz, in viata reala ei sunt casatoriti. Crerd ca e singurul film cand joaca impreuna. Este exceptional cum joaca Javier. Desi e un actor ce are roluri grele este eclipsat de Penelope ce are roluri de duzina, dar este...frumoasa.

-3 (7 voturi)
Modifică Setările