Demis Roussos a murit. Cântăreţul grec avea 68 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Demis
Roussos a militat prin muzica sa pentru pace în lume şi protejarea
mediului înconjurător FOTO GettyImages/Gulliver
Demis Roussos a militat prin muzica sa pentru pace în lume şi protejarea mediului înconjurător FOTO GettyImages/Gulliver

Demis Roussos a murit. Cântăreţul grec Demis Roussos a murit în noaptea de sâmbătă spre dumincă, potrivit declaraţiilor făcute de fiica acestuia pentru publicaţia „Le Figaro“. Artistul avea 68 de ani.

Vestea morţii lui Demis Roussos a fost făcută publică de către jurnalistul Nikos Aliagas, un prieten apropiat al muzicianului. „Am aflat cu tristeţe de moartea prietenului meu Demis Roussos, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Atena. Sunt profund întristat de pierderea unui mare artist“, a scris pe Twitter Aliagas. Ulterior, fiica lui Demis Roussos, Emilie, a confirmat moartea artistului pentru publicaţia „Le Figaro“.

Demis Roussos a murit. Grecul a fost căsătorit cu românca Pamela Raţiu

Legătura lui Demis cu România a fost una cu totul specială şi data de mulţi ani. Puţină lume ştie că Demis Roussos a fost căsătorit cu românca Pamela Raţiu vreme de zece ani. Contactată de reporterii „Adevărul“, aceasta a dezvăluit că se află în drum spre Atena, dar nu a dorit să mai facă alte comentarii.

image

Demis Roussos, alături de Pamela Raţiu 

Demis Roussos a murit. „Eu îi ziceam «Papa», iar eu pentru el eram «Mumsy»“

Pamela Raţiu a mărturisit că întâlnirea cu Demis Roussos a fost una surprinzătoare. Odată ce l-a cunoscut, Pamela s-a simţit bine în compania artistului, iar după patru ani de relaţie s-au decis să-şi unească destinele. „L-am întâlnit la 1 noiembrie 1983, n-o să uit niciodată. O prietenă din Londra, Cathy Hill, mi-a spus: «E cineva care ar vrea să te întâlnească, ai vrea să ieşim în oraş?», fără a-mi spune despre cine era vorba. Abia în ziua în care a stabilit întâlnirea, mi-a spus: «Nu ştiu dacă ştii cine e Vangelis, dar mă întâlnesc cu el de ceva vreme (...). Vangelis are un prieten cu care înregistrează un album - Demis Roussos, care ar vrea să te cunoască». «O, Doamne, nu-mi vine să cred!», i-am răspuns încântată. Demis era un star foarte mare atunci. Am pornit bine relaţia cu Demis. Au urmat trei luni în care am ieşit în fiecare seară. Ne bucuram amândoi de compania celuilalt, Demis era foarte amuzant, foarte cald şi sensibil. Am trăit împreună patru ani înainte de a ne căsători“, a declarat Pamela Raţiu într-un interviu pentru ziarul „Adevărul“. Interviul integral îl puteţi citi aici. 

Aceasta a mai povestit cum Roussos era un om cald în intimitatea casei şi cum micile evenimente dădeau o notă extraordinară vieţii lor de cuplu. „Pentru mine, nu era Demis Roussos vedeta, eu îi ziceam «Papa», iar eu pentru el eram «Mumsy». De asemenea, îi mai spuneam Higgins (n.r. - personajul principal din piesa «Pygmalion» a lui George Bernard Shaw - profesorul de fonetică Higgins), pentru că vorbea fluent opt limbi. Râdeam foarte mult împreună, pentru mine nu era Demis Roussos artistul, ci era omul pe care l-am îndrăgit foarte mult. Acasă nu era vedetă, ci omul cu care mă băteam cu perne şi care mă trezea la 3.00 dimineaţa să mă întrebe ce cravată să poarte pentru un eveniment televizat din ziua următoare. Ne amuzam când mă punea să-i bat la maşină contractele în limba franceză, deşi eu nu ştiam franceză. Am avut o viaţă extraordinară, ne amuzam foarte mult“, a mai spus Pamela.

Demis Roussos a murit. Cum a fost salvat din avionul deturnat de terorişti

Pamela Raţiu, fosta soţie a artistului, povestea într-un interviu pentru „Adevărul“: „Eu şi Demis ne aflam la 14 iunie 1985 în cursa TWA (n.r. – Trans World Airlines) care mergea de la Atena la Roma, avionul venind din Cairo. Mergeam la Roma, pentru că Demis era invitat la un show de televiziune.“ Incidentul a devenit foarte cunoscut, s-a făcut şi un film pe tema asta (n. r. – filmul „The Taking of Flight 847: The Uli Derickson Story“ a fost produs în 1988 de Francis Ford Coppola, iar muzica a fost compusă de Demis Roussos). 

Oamenii au fost ţinuţi ostatici circa o lună în Beirut. Era un avion cu circa 150 de persoane la bord, din care două treimi erau soldaţi americani care mergeau de la baza navală din Atena spre Roma, apoi în SUA. În avion mai erau englezi şi greci. Doi terorişti şiiţi din Hezbollah au deturnat avionul, după ce a decolat. Citiţi aici continuarea acestui capitol din viaţa artistului.

Demis Roussos a murit. Artistul care a cucerit toate continentele

Cântăreţul de origine greacă Demis Roussos, pe numele său adevărat Artemios Ventouris Roussos, s-a născut pe 15 iunie 1946, în Egipt, influenţele muzicii egiptene simţindu-se în muzica sa. La zece ani, el a devenit interesat de jazz şi a început să cânte la trompetă. În timpul crizei de la Canalul Suez, Roussos a emigrat împreună cu familia sa în Grecia, unde a fost nevoit să-şi întreţină familia cântând în baruri. În prima formaţie, The Idols, a cântat iniţial la chitară bass, calităţile sale vocale fiind descoperite accidental. În 1968, Demis Roussos a început să lucreze cu Vangelis Papatanassiou şi Loukas Sideras, luând fiinţă Aphrodite’s Child, al cărui prim album s-a vândut în peste un milion de exemplare numai în Franţa, făcându-l celebru în întreaga lume, scrie Mediafax. 

În anii 1970 a lansat o serie de albume de succes ca „My Reason“, „Happy To Be On An Island In the Sun“, „Good Bye My Love, Good Bye“, precum şi „Time“ şi „Voice and Vision“. În 1978, cântăreţul s-a retras de pe scenă şi s-a dedicat familiei. El a scos albumul „The story of Demis Roussos“ în 1985, după ce avionul în care călătorea a fost deturnat de terorişti, care l-au ţinut captiv în Beirut. De atunci, el a militat prin muzica sa pentru pace în lume şi protejarea mediului înconjurător.

Şarmant şi impunător, Demis Roussos a reuşit să cucerească inimile fanilor de pe toate continentele, iar vocea sa inegalabilă a convins milioane de oameni să îi cumpere discurile în cariera sa impresionantă de peste 46 de ani. Recunoaşterea valorii sale a venit şi din partea criticilor, după ce artistul a cântat în mai multe limbi, câştigând astfel numeroase premii, precum locul întâi în Japonia cu „The Roussos Phenomenon Ep“, discul de aur în America pentru albumul „Demis“

Demis Roussos a murit. Melodia legendară cu care a cucerit milioane de inimi

Pe aceeaşi temă:

Demis Roussos a murit. Cum a fost salvat artistul din avionul deturnat de terorişti în 1985. „Teroriştii au întrebat: unde e vedeta? Unde e Demis Roussos?“

A murit Demis Roussos. Cele mai frumoase melodii ale artistului grec

Demis Roussos a murit. Fosta sa soţie, Pamela Roussos-Raţiu, e în drum spre Atena

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite