Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Dick Halligan, membru al formaţiei Blood, Sweat and Tears, devenit compozitor de muzică de film, a murit la 78 de ani

0
26 Jan 2022 07:50:18
Autor: News.ro
Dick Halligan foto: news.ro
Dick Halligan foto: news.ro

Dick Halligan, care a câştigat două premii Grammy pentru creaţiile cu formaţia Blood, Sweat and Tears şi mai târziu pentru activitatea sa din cinematografie şi televiziune, a murit pe 18 ianuarie la Roma, Italia, la vârsta de 78 de ani, din cauze naturale, a transmis familia, scrie Variety.

Halligan a fost membru al Blood, Sweat and Tears la primele patru albume. El a cântat la trombon pentru albumul de debut din 1968 „Child is Father to the Man”, apoi la clape şi flaut la al doilea album, intitulat „Blood, Sweat and Tears”, după ce co-fondatorul Al Kooper a părăsit grupul. 
 
Halligan a rămas în formaţie şi la alte două albume, înainte de a pleca în 1971.
 
Prima sa compoziţie pentru film a fost la „The Owl and the Pussycat” cu Barbra Streisand, film lansat în 1970 pe când încă era membru al  Blood, Sweat and Tears.
 
Halligan a compus muzică pentru lungmetraje precum „Go Tell the Spartans” (1978), „A Force of One” (1979), „The Octagon” (1980), „Cheaper to Keep Her” (1981) şi „Fear City” (1984). Recent, a compus pentru „Licorice Pizza”, care are o coloană sonoră o melodie pe care a compus-o împreună cu Clayton-Thomas, „Lisa, Listen to Me”, care a fost lansată ca single de pe al patrulea album Blood, Sweat and Tears. 
 
În ultimii ani, Halligan a scris cartea „Musical Being”, care a fost adaptată într-un spectacol one-man show. 
 

Vă recomandăm şi: 

 
Cât de mult a suferit Janet în copilărie din cauza lui Michael Jackson. Dezvăluirile recente ale artistei într-un documentar despre viaţa sa
 
Ce mult a crescut fiica cea mică a cuplului Angelina Jolie – Brad Pitt. Vivienne seamănă enorm cu celebrul său tată

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările