Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Din culisele „summitului Megxit“: de ce nu i s-a permis ducesei Meghan să participe la discuţii

7
14 Jan 2020 12:58:11
Autor: Adelina Mărăcine
Meghan Markle, prinţul Harry şi regina Elisabeta FOTO Getty Images
Meghan Markle, prinţul Harry şi regina Elisabeta FOTO Getty Images

Prinţul Harry a avut o întâlnire „între patru ochi“ cu regina Elisabeta înainte de „summitul“ convocat de suverana Marii Britanii, iar ducesa Meghan nu a participat la discuţii din motive de securitate, scrie presa britanică.

Prinţul Harry a ajuns cu două ore mai devreme la întâlnirea de urgenţă convocată de regina Elisabeta pentru a avea parte de o discuţie „între patru ochi“ cu bunica sa.

Potrivit Daily Mail, prinţul Harry şi-a dorit să-i prezinte suveranei „propria versiune“ a poveştii înainte de „discuţia calmă“ cu ceilalţi membri ai familiei regale britanice.

Meghan Markle, aflată în Canada cu micuţul Archie, nu a asistat la discuţie, „din motive de securitate“, deşi ducesa îşi dorea să intervină prin video-conferinţă sau prin telefon.  

Potrivit oficialilor Palatului Buckingham, ideea a fost refuzată, deoarece nu puteau fi siguri că „nu ascultă şi o altă persoană conversaţia“ sau că apelul nu va fi interceptat.

„A fost o discuţie confidenţială a familiei regale, nu o conferinţă online“, a declarat o sursă, potrivit tabloidului britanic. 

După ce Harry şi regina au vorbit în privat, a început „summitul“ la care au participat prinţul Charles şi prinţul William.

Suverana Marii Britanii a anunţat că va colabora cu ducii de Sussex pentru a le asigura „o perioadă de tranziţie“ către joburile part-time din sânul familiei regale britanice.

Regina a acceptat ca Harry şi Meghan să-şi împartă timpul între Marea Britanie şi Canada, însă a precizat că „aspectele mai complexe“ vor fi rezolvate în următoarele zile, notează CNN

Într-un comunicat dat publicităţii la finalul discuţiilor, regina a mărturisit că ar fi preferat ca nepotul şi soţia lui să rămână în sânul familiei, însă înţelege şi respectă dorinţa lor de a duce o viaţă mai independentă.

De asemenea, chestiunile financiare urmează să fie lămurite zilele următoare, a mai transmis Suverana. Încă nu s-a stabilit dacă prinţul Harry va primi în continuare bani de la tatăl său, Prinţul Charles, însă, „cheltuielile familiei Sussex vor fi monitorizate“.

Potrivit unei surse din interiorul Palatului, prinţul Harry ar fi fost avertizat că „nu dispune totuşi de resurse financiare nelimitate“.

La finalul discuţiilor, cei doi fraţi au plecat separat, mai notează tabloidul britanic. Întâlnirea a venit într-o zi zbuciumată pentru regalităţi. Cu puţin timp înainte, prinţii William şi Harry au făcut front comun într-o declaraţie vehementă prin care dezminţeau o informaţie apărută în presa britanică. 

Amintim că prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan, au anunţat pe 8 ianuarie că renunţă la rangul de membri seniori ai familiei regale britanice pentru a-şi câştiga independenţa financiară. Mai exact, acest lucru înseamnă că nu vor mai primi indemnizaţie de la bugetul statului şi, prin urmare, nu vor mai fi obligaţi să îndeplinească îndatoriri regale. Ei au precizat că vor să aibă propriile joburi, însă au subliniat că vor continua să o susţină „pe deplin“ pe regina Elisabeta. Nu este însă clar dacă vor mai primi susţinere financiară din partea prinţului Charles, care anual dă câte 2 milioane de dolari fiecăruia dintre fiii săi. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

costea petre
14.01.2020, 13:08:53

Moturi...

-2 (2 voturi)
borris borris
14.01.2020, 15:43:47

Se spune ca suverana i-a spus nepotului rebel; "ia-ti zburatoarea si carati-va!"...

+4 (6 voturi)
Bulovici Bula
14.01.2020, 17:34:00

Un Limbist care face limbidigeala unei ciori tufuta si rasfututa maritata si dezmaritata... Roscatul babalau si-o va lua in bot teribil si total.... I-si merita soarta de fatalau... Dixit

+5 (5 voturi)
MV R.
14.01.2020, 17:20:36

S-ar putea ca Harry să aibe aceeași soartă ca unchiul său după străbunic,Edward VIII,care a renunțat la tron tot pentru o americancă divorțată și care spre finalul vieții,vreo 5 ani s-a trezit înșelat la propriu de Wallis cu un mult mai tânăr bogătaș american,ajunsese să o roage pe otreapă să termine amantlâcul cu junele(însurat și cu copil).

+3 (5 voturi)
Cristian saileanu
14.01.2020, 22:58:37

pai, ce sa caute negri la discutiile casei regale?

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările