Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Dorel Vişan, reacţie virulentă după înmormântările discrete ale artiştilor răpuşi de Covid: „Trăim într-o lume bolnavă din care a fost alungat Dumnezeu”

9
8 Apr 2021 15:41:43
Autor: George-Andrei Cristescu

Muzica lăutărească a pierdut într-o săptămână trei mari artişti. Cornelia Catanga, Nelu Ploieşteanu şi Gabi Luncă au fost răpuşi toţi trei de Covid. Înhumările lor au avut loc respectându-se protocolul Covid, după legea aflată încă în vigoare. Joi, 8 aprilie, Ministrul Sănătăţii a anunţat că se schimbă regulile la înmormântările Covid.

Marii artişti au fost puşi întru-n sac, în sicriu sigilat, şi duşi la groapă cu număr limitat de persoane. O mică excepţie s-a făcut în cazul lui Gabi Luncă, în memoria căreia luni a fost organizată o slujbă la Romexpo, în absenţa trupului neînsufleţit. La cimitirul Dămăroaia, unde solista a fost înmormântată, au fost peste 50 de persoane, iar convoiul mortuar cu sicriul sigilat, în care se afla corpul neînsufleţit al artistei, a fost prutat prin Bucureşti. Familia lui Nelu Ploieşteanu, dar şi cea a Corneliei Catanga s-au revoltat, spunând că înmormântările celor doi mari artişti au fost o batjocură!

Dorel Vişan: "Slujbele de înmormântare fac parte din cultura unui neam"

Actorul Dorel Vişan a luat şi el atitudine împotriva restricţiilor impuse de autorităţi şi a regulilor actuale de la înmormântările COVID-19, care vor fi însă schimbate printr-un nou ordin de ministru. ”Este dureros ce am văzut şi neomenesc. Este o dovadă cât de fragilă este condiţia umană atunci când este lovită în punctul ei cel mai sensibil în sociabilitate. Trăim într-o lume bolnavă din care a fost alungat Dumnezeu, şi o lume fără Dumnezeu este o lume lipsită de sens. Slujbele de mormântare, onorurile pe care le aduceam noi celor care pleacă dintre noi, fac parte din cultura unui neam, fac parte din nivelul intelectual al neamului care este măsura cu care se măsoară preocuparea pentru valori”, a spus Dorel Vişan, la Antena 3.
 
Citeşte continuarea pe click.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Nica Ambrozie
8.04.2021, 16:14:09

Dreptu-i ca nici Dumnezeu nu s-a prea bagat in seama cel putin in ultima vreme . Apropo , daca-l vede cineva ( binenteles dintre cei apropiati ) sa faca bine sa il intrebe daca stie ceva de Covid.

+3 (11 voturi)
Adrian Foangǎ
8.04.2021, 16:18:32

S-au invatat astia cu inmormantari mari, cu alai, cu strigaturi. Niciun pic de decenta la ei.

-2 (20 voturi)
m wakki
8.04.2021, 16:39:49

pare-se că lui Vișan i s-a făcut dor de înmormântări faraonice, transmise în direct la TV și cu presa de scandal călare pe mort, ceva gen Mădălina Manole dacă astea caracterizează cultura neamului, cum zice Dorel Vișan, atunci e cam nasol

+7 (13 voturi)
BYBY BYBYKU
8.04.2021, 18:16:36

pey de, daca din cultura populara fac parte si betiile la parastasuri cu kafteli si cantece unii duc dorul.

0 (4 voturi)
A.S.
8.04.2021, 17:36:21

Da, de acord, ritualurile "de trecere" (nastere, casatorie, moarte) sunt ceea ce definesc cultura unui neam. DAR de-a lungul istoriei au fost nenumarate situatii extreme cand aceste ritualuri n-au mai putut fi indeplinite din motive obiective (catastrofe naturale, razboi, foamete, pandemii). Au pierit popoare din cauza asta? In mod sigur NU. A fost alungat Dumnezeu atunci de catre acele popoare? In mod sigur NU. Asa ca... Dorele... mai usor cu pianul pe scari, mai usor cu minciunile si mai usor cu distorsionarea realitatii!

+2 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările