Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Dragostea cu cântec a frumoasei Zaraza şi finalul tragic al curtezanei

3
1 Aug 2020 12:24:53
Autor: Click! pentru femei
Frumoasa Zaraza a avut un ssfârşit tragic
Frumoasa Zaraza a avut un ssfârşit tragic

Când se lăsa seara peste Bucureştiul interbelic, lumea cu poftă de petrecere se aduna în localul Vulpea Roşie, de pe Lipscani.Acolo s-a înfiripat într-o noapte povestea de amor dintre celebrul lăutar Cristian Vasile şi preafrumoasa Zaraza,o ţigăncuşă focoasă, care sucea minţile bărbaţilor numai uitându-se la ei.

Fiică a unui boier grec şi a unei ţigănci pe nume Didina, Zaraza era descrisă ca fiind o frumuseţe dumnezeiască a Bucureştiului cenuşiu, cu un farmec şi un exotism ieşite din comun: buze senzuale şi părul lung şi negru, dat din belşug cu ulei de nucă. Mereu plină de viaţă, tânăra făcea furori prin localurile de altădată, alături de cei mai bogaţi şi celebri bărbaţi.

S-a iubit cu un cântăreţ celebru din perioada interbelică

Despre Zaraza se spune că era o curtezană de lux a Micului Paris. Totuşi, în 1944, Zaraza îşi întâlneşte marea iubire, pe Cristian Vasile, un cântăreţ celebru al acelor vremuri.

Citeşte aici cum această iubire i-a adus şi moartea Zarazei, iar finalul a fost unul tragic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

mihai radu
1.08.2020, 14:01:44

Cristian Vasile era cântăreț nu lăutar,iar toată povestea este o ficțiune a scriitorului de geniu Cărtărescu !

0 (2 voturi)
Alex Bun
1.08.2020, 22:15:52

Zaraza e un tango argentinian din 1929 de Ignacio Corsini. Românașii l-au ciordeles, dar au păstrat titlul. Doar că tangoul argentinian Zaraza era nu despre o femeie, ci despre o gloabă numită Zaraza după numele unui tip de material textil.

-1 (1 vot)
Petru Onisim
2.08.2020, 02:43:12

Textul acestui tango(cantat de un foarte bun amic a lui Carlito Gardel motiv pentru care acesta nu a dorit vreodată sa-l cânte) este scris în "lumfardo" adică un argou folosit în special în Buenos Aires; este vorba despre un animal care tracta un car pe un drum foarte dificil, cu mult noroi. Nu înțeleg de ce acest ziar reia acest subiect care nu este o poveste adevărată ci este pur și simplu o imaginație a scriitorului asa cum a recunoscut chiar și autorul(M.C.)

Modifică Setările