Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Drama neştiută a Sofiei Vicoveanca. „Vândută” de mamă, în timp ce tatăl era în lagăr: „Mă ascundeam şi stăteam acolo ore în şir“

2
16 Oct 2020 14:14:07
Autor: Lizeta Oprea
Sofia Vicoveanca
Sofia Vicoveanca

Cu tatăl închis în lagăr şi mama nevoită să plece în coloana de refugiaţi, Sofia Vicoveanca a avut o copilărie extrem de grea.

Sofia Vicoveanca avea doar doi ani când tatăl ei, Gheorghe, a fost luat prizonier de către sovietici, după anexarea Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică. După ce acesta a fost închis în lagăr, ea şi mama ei au fost nevoite să plece în coloana de refugiaţi, scrie viva.ro

„Eram atât de săraci, încât n-am nici măcar o fotografie cu mine şi cu mama din acea perioadă. Nu ştiu cum arătam când eram mica. În plus, tata a căzut prizonier la ruşi şi n-am mai aflat nici o veste despre el mulţi ani. Prin sat, oamenii îi spuneau mamei refugiata sau văduva. Toată lumea credea că tatăl meu murise în Rusia!“, a povestit artista.

Sofia Vicoveanca a dezvăluit că mama sa a „vândut-o”, la sfatul unei prietene.

„Am fost vândută, părinţii mei au mai avut 2 băieţi care au murit. O femeie a sfătuit-o pe mama să mă vândă. Primeam pachete… conserve, biscuiţi, nu ştiam dacă tatăl mai trăieşte. Îmi dădea mama pe zi un cubuleţ de ciocolată. Îl luam şi fugeam şi mă ascundeam, stăteam acolo ore în şir cu limba pe acea bucăţică de ciocolată', a povestit artista, arată BZI.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Găvrilă
16.10.2020, 14:54:34

Una dintre multele "beneficii" aduse de mujici vietii basarabenilor...se pare dominati momentan de sindromul Stockholm

0 (4 voturi)
Col. Pafnuti Tiraspolezul
16.10.2020, 15:05:20

Basarabenilor si bucovinenilor....

+1 (3 voturi)
Modifică Setările