Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Ducesa Kate Middleton, mărturisiri inedite despre primul an în calitate de mamă: Eram izolată. M-am simţit atât de singură VIDEO

6
24 Jan 2020 17:16:10
Autor: Adelina Mărăcine
Kate Middleton FOTO Getty Images
Kate Middleton FOTO Getty Images

Kate Middleton (38 de ani) a mărturisit că s-a simţit „izolată“ şi „ruptă de lume“ ca tânără mamă atunci când locuia în Anglesey, iar prinţul William lucra în tura de noapte ca pilot la Forţele Aeriene Regale.

Ducesa de Cambridge a pornit într-un mini-turneu în întreg Regatul Unit pentru a-şi promova noul proiect în domeniul educaţiei: „5 Mari Întrebări“. Kate Middleton le cere părinţilor să ia parte la cercetarea propusă de ea pentru a fi descoperite şi dezvoltate noi modalităţi de susţinere a familiilor tinere.

Vorbind în incinta centrului pentru copii Cardiff, din Wales, Kate a oferit detalii privind greutăţile întâmpinate de ea pentru a-i încuraja şi pe alţii să fie oneşti în privinţa nevoilor lor în primii ani în calitate de părinţi, potrivit The Telegraph. 

„Dacă aş fi avut un astfel de centru“, a spus Kate despre centrul unde copiii îşi petrec timpul liber, iar părinţii au ocazia să îşi împărtăşească problemele.

„E plăcut să fiu din nou în Wales! Eram în primul meu an aici, abia îl născusem pe George. William încă lucra la Search and Rescue şi eu aveam un bebeluş în mijlocul insulei Anglesey (insulă din Ţara Galilor). Era atât de izolat acest loc, de rupt de lume. Nu aveam pe nimeni cu mine din familie, iar William lucra în tura de noapte. M-am simţit atât de singură“, a povestit Kate.

Când a anunţat iniţiativa, Kate a mărturisit: „Părinţii, îngrijitorii şi familiile sunt cei care stau la baza creşterii copiilor în anii lor de formare, tocmai de aceea vreau să îi ascult. Ca părinte, ştiu cât de mult preţuim viitorul, sănătatea şi fericirea copiilor noştri. De aceea vreau să ştiu ce anume afectează familiile şi comunităţile noastre pentru a-mi concentra munca acolo unde este cea mai mare nevoie de mine.“

De asemenea, în timpul vizitei la centru, ducesa a vorbit atât cu copiii, cât şi cu părinţii micuţilor. Una dintre fetiţe a luat-o de mână şi a dus-o în grădină, unde au fost întâmpinate de doi porcuşori de guineea. „Am avut şi eu porcuşori de guineea când am fost mică. Aceşti porcuşori de guineea sunt mult mai liniştiţi decât cei pe care i-am avut eu acasă“, a povestit Kate amuzată.

Nu este însă prima dată când ducesa vorbeşte despre sănătate mentală şi despre impactul acesteia asupra părinţilor.  În anul 2017, vorbind mai multor mame tinere, ducesa dezvăluia: „Uneori te simţi singur şi destul de izolat (n.r. – în calitate de părinte). Dar şi alte mame trec prin asta. Este vorba despre a avea curajul să ceri ajutor.“

Prinţul William şi Kate Middleton s-au căsătorit în anul 2011 şi împreună au trei copii: prinţul George (6 ani), prinţesa Charlotte (4 ani) şi prinţul Louis (1 an şi 9 luni).

Prinţul William şi Kate Middleton, la botezul celui de-al treilea lor copil, prinţul Louis FOTO Guliver/Getty Images

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Viorica Alexandru
24.01.2020, 17:28:52

sa invete Markle sa se poarte cu bun simt...nu doar ea are copii..

+3 (3 voturi)
Ion Capsuna
24.01.2020, 22:40:18

Vai saracii astia... cu 3 servitori pe cap de regal si 3 hahhy pe cap de copil... ce se mai pling ei ce greu le este... Noi astialalti alergind la servici si gradinita, la cumparaturi, curatenie, etc ce sa mai zicem...? Mai taceti darcului, paraziti nerusinati!

-2 (2 voturi)
Alexandru Preda
25.01.2020, 16:34:12

Nu te mai lamenta, îți lasi copiii pe cap unor cadre didactice care ii supraveghează și ii învață carte contra unui salariu de mizerie de la stat .Ia o bona, sa o plătești tu.

Popi_Kid
25.01.2020, 06:24:30

se pare ca in anglia inca functioneaza vanzarea de gogosi. da, e greu sa fii singura ca ea si nici macar sa nu poti spala o farfurie sau sa dai cu mopul ca sa te relaxezi

-2 (2 voturi)
Alexandru Preda
25.01.2020, 16:32:00

Desigur ca i-a fost greu. Dar este o femeie puternica, și-a dat silința sa fie la înălțime, sa nu își dezamăgească soțul, are un sot care știe sa fie alături soției lui. Și în plus este o femeie cu calități reale, ceea ce a impus respect atât familiei regale, cât și poporului.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările