Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Ducesa Meghan a câştigat lupta juridică împotriva unui tabloid acuzat de încălcarea vieţii private. „Această victorie stabileşte un precedent”

1
2 Dec 2021 15:48:24
Autor: Cristina Morozan
Ducesa Meghan i-a scris o scrisoare de cinci pagini tatălui său Markle după ce relaţiile cu acesta se răciseră înaintea căsătoriei cu prinţul Harry  Foto:Arhivă
Ducesa Meghan i-a scris o scrisoare de cinci pagini tatălui său Markle după ce relaţiile cu acesta se răciseră înaintea căsătoriei cu prinţul Harry  Foto:Arhivă

Meghan Markle, ducesă de Sussex a Marii Britanii, a câştigat joi lupta juridică împotriva unui tabloid britanic, după ce instanţa a respins recursul formulat de publicaţie împotriva unei sentinţe anterioare care stabilea încălcarea vieţii private a ducesei în urma publicării unor fragmente dintr-o scrisoare trimisă de Meghan tatălui ei.

Tabloidul The Mail on Sunday a încercat să anuleze o decizie a Înaltei Curţi  conform căreia acesta a adus atingere vieţii private şi a încălcat drepturile de autor ale lui Meghan, publicând fragmente dintr-o scrisoare scrisă de mână pe care ducesa i-a trimis-o tatălui ei, Thomas Markle, în august 2018, la trei luni după căsătoria cu prinţul Harry, nepotul reginei Elisabeta a II-a, potrivit Reuters.
 
Dar Curtea de Apel din Londra a respins recursul înaintat de The Mail argumentând că textul scrisorii „era personal, privat şi nu făcea obiectul unui interes public legitim”. 
 
Astfel, Meghan nu va mai fi nevoită să se prezinte la un proces unde atât ea, cât şi tatăl ei, ar fi trebuit să depună mărturie.
 
„Aceasta este o victorie nu doar pentru mine, ci pentru toţi cei care s-au temut vreodată să lupte pentru ceea ce este corect”, a spus ducesa într-un comunicat. 
 
„Deşi această victorie stabileşte un precedent, ceea ce contează cel mai mult este că acum suntem suficient de curajoşi în mod colectiv pentru a remodela o industrie a tabloidelor care condiţionează oamenii să fie nemiloşi şi să profite de pe urma minciunilor şi durerii pe care o creează”, a mai spus ducesa. 
 
Meghan i-a scris o scrisoare de cinci pagini tatălui său Markle după ce relaţiile cu acesta se răciseră înaintea căsătoriei cu prinţul Harry. 
 
Tabloidul, care a publicat fragmente din document în februarie 2019, a susţinut că Markle dorea ca scrisoarea să devină publică pentru a răspunde astfel unor comentarii anonime făcute de prieteni de-ai lui Meghan în interviuri pentru revista americană People. 
 
Recursul a fost înaintat după ce un judecător de la Înalta Curte a decis în favoarea lui Meghan la începutul anului, concluzionând că tabloidul ar trebui să-şi prezinte scuze pe prima pagină şi să achite costurile de judecată.
 
Avocaţii publicaţiei au susţinut că Meghan, în vârstă de 40 de ani, a scris scrisoarea ştiind că ar putea deveni publică, ipoteză pe care ducesa a respins-o. 
 
În timpul audierilor de la Curtea de Apel care au avut loc luna trecută, timp de trei zile, echipa de avocaţi ai publicaţiei au prezentat o mărturie a unui fost director de comunicare al ducesei, Jason Knauf, despre care au spus că ar fi pus sub semnul îndoielii afirmaţiile lui Meghan.
 
În mărturia lui Knauf se menţiona şi că ducesa şi prinţul Harry au discutat despre acordarea „unui ajutor” autorilor unei biografii despre cuplu, lucru pe care ea l-a negat anterior. Acest lucru a determinat-o pe Meghan să-şi ceară scuze, afirmând că nu a intenţionat să inducă în eroare instanţa. 
 
Curtea de Apel a respins argumentele aduse de Knauf argumentând că dovezile nu au fost unele suficient de relevante iar iar faptul că Meghan a omis acele aspete nu a avut un impact asupra deciziei instanţei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
3.12.2021, 13:01:20

Este necesar sa fie lasata in pace! De tot! Nicio atentie, nicio fotografie. Sa nu mai apara ca persoana publica.

-9 (9 voturi)
Modifică Setările