Eddie Murphy revine pe marile ecrane după cinci ani şi face dezvăluiri inedite: despre credinţă şi o întâmplare cu Robin Williams, John Belushi şi cocaină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eddie Murphy a fost recompensat cu un Glob de Aur, dar şi cu cinci Zmeure de Aur FOTO Guliver/Getty Images
Eddie Murphy a fost recompensat cu un Glob de Aur, dar şi cu cinci Zmeure de Aur FOTO Guliver/Getty Images

Actorul american Eddie Murphy, în vârstă de 55 de ani, a discutat într-un interviu recent despre credinţa în Dumnezeu, despre cum şi-a refuzat prietenii când i-au oferit droguri şi a dezvăluit că încă speră să câştige Oscarul.

„Nu am mai jucat în niciun film în ultimii cinci ani pentru că am vrut să acord publicului un moment de respiro. După o vreme spectatorii au nevoie de o pauză“, a mărturisit Eddie Murphy pentru „The Hollywood Reporter“. Artistul va reveni pe marile ecrane în luna septembrie cu un film diferit de tot ce a făcut până acum – drama „Mr. Church“, bazată pe o poveste reală, în care Murphy interpretează un bărbat de culoare care ajută la creşterea unui copil alb a cărui mamă este diagnosticată cu cancer, dar căreia îi interzice să păstreze legătura cu propriul fiu. Lungmetrajul, regizat de Bruce Beresford, a avut premiera mondială la Festivalul de Film Tribeca şi i-a adus lui Murphy unele dintre cele mai elogioase critici din întreaga carieră. 

Murphy s-a născut în Brooklyn şi, în ciuda faptului că după ce tatăl său biologic a fost ucis a petrecut o perioadă în orfelinat alături de fratele său, Charlie, a avut întotdeauna un formidabil simţ al umorului şi un interes mare faţă de comedie. Primele hohote de râs le-a stârnit când şi-a imitat colegii, iar mai târziu a fost plătit să fie amuzant în diverse cluburi. A terminat studiile în 1979, iar la începutul anului 1980 deja făcea parte din echipa emisiunii „Saturday Night Live“, difuzată de NBC. La scurt timp a început să primească oferte pentru a apărea în filme şi, în pauzele de filmări pentru show, a acceptat câteva dintre ele – „48 Hours“ (1982), „Tranding Places“ (1983) şi „Beverly Hills Cop“ (1984) –, acestea transformându-l rapid într-un star. 

Din această postură, Murphy s-a confruntat cu o mulţime de tentaţii, însă a reuşit să le evite, credinţa jucând un rol important. „Nu beau şi nu mă droghez“, a subliniat actorul, precizând că o mulţime dintre colegii săi de atunci făceau aceste lucruri şi mai târziu au ajuns să plătească un preţ uriaş. 

Murphy şi-a amintit de o noapte în oraş petrecută alături de Robin Williams, John Belushi şi Dan Aykroyd. „Belushi şi Robin Williams mi-au oferit cocaină, dar am refuzat, iar Belushi m-a numit fricos. Povestea mea ar fi fost cu totul diferită dacă aş fi acceptat drogurile. Lucruri de acest gen nu au făcut decât să-mi reafirme credinţa. Ştiu că Dumnezeu există. Au fost o mulţime de ocazii în care aş fi putut să mă prăbuşesc“, a dezvăluit actorul.

Cât despre cariera cinematografică, Murphy încă speră că va primi un Oscar: „Am deja un loc în care s-ar potrivi perfect. Pot să aştept, sunt sănătos, voi mai fi prin preajmă o perioadă şi oricum când voi avea 90 o să-mi dea unul pentru întreaga activitate. În cele din urmă o să-mi dea blestemata aia de statuetă, deja sunt de 35 de ani în industrie, trebuie să-mi dea ceva.“

Murphy a mai dezvăluit şi că evită să citească ce scrie presa despre el sau despre industria hollywoodiană: „Obişnuiam să ştiu tot despre tot. Obişnuiam să citesc despre orice se întâmpla în industrie. Citeam orice se scria despre mine. Însă în ultimii 20 de ani nu am mai citit vreo publicaţie, nu mai citesc lucruri despre mine. Dacă e un articol despre mine, cineva trebuie să-l citească înainte de a-mi arăta. Nu vreau să văd nimic negativ. Nu ştiu ce gândesc ceilalţi despre mine. Nu am un calculator, nu am adresă de e-mail, nu am niciuna dintre porcăriile astea. Nu trebuie să fiu în social media pentru a interacţiona cu fanii mei, să scriu pe Twitter că tocmai am mâncat căpşuni. Nu simt nicio presiune de a mă ridica la aşteptările pe care le-ar putea avea ceilalţi.“  

Eddie Murphy a avut un debut fulminant la începutul anilor '90, cu filme precum „48 de ore“, „Poliţistul din Beverly Hills“ şi „Nopţi în Harlem“. Apoi a apărut în producţii cinematografice precum „Profesorul Trăsnit şi Clanul Klump“, „Dr. Dolittle“ şi „Norbit“. În 2007, Murhpy a fost recompensat cu un Glob de Aur pentru cel mai bun rol secundar din musicalul „Dreamgirls“, fiind, totodată, nominalizat la premiile Oscar. Totuşi, el are la activ şi cinci premii Zmeura de Aur, pentru cea mai proastă prestaţie actoricească, dintre care trei pentru filmul „Norbit“, unde a jucat trei personaje.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite