Elon Musk, prima persoană cu sindromul Asperger care a găzduit emisiunea „Saturday Night Live” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
elon musk saturday night live

Antreprenorul miliardar Elon Musk, directorul general al Tesla, s-a declarat, sâmbătă seară, prima persoană cu sindromul Asperger care găzduieşte emisiunea „Saturday Night Live” de la NBC, potrivit Variety, transmite news.ro.

În monologul de deschidere, el a completat: „Sau, cel puţin, sunt prima persoană care recunoaşte asta”.

Musk a continuat remarcând că nu are o mare variaţie a intonării în modul în care vorbeşte, „ceea ce mi-a fost spus că e bine pentru comedie”. 

Miliardarul sud-african a glumit pe seama reputaţiei lui de geniu, de perturbator, antreprenor şi partizan al cripto-monedelor. El a vorbit despre viziunea sa asupra viitorului, mai ales al unuia marcat de energia regenerabilă şi a spus că este de părere că „umanitatea trebuie să devină o civilizaţie spaţială multi-planetară”.

Elon Musk a glumit şi pe seama numelui copilului lui, care „se pronunţă ca atunci când o pisică aleargă pe tastatură”, şi a deplâns volumul discuţiilor despre el în presă şi pe reţelele de socializare.

„Oamenii sunt reduşi la cele mai tâmpite lucruri pe care le-au făcut vreodată”, a spus el referitor la incidentul din septembrie 2018, când a fost suprins fumând marijuana în timpul unui podcast găzduit de Joe Rogan.

Pentru că sâmbătă a fost sărbătorită Ziua Mamei, el a adus-o pe Maye Musk pe scenă pentru un moment special, în timpul monologului.

„Îţi aminteşti când aveam 12 ani şi am creat primul meu joc video?”, a întrebat-o el. „Îmi amintesc că ţi-au dat 500 de dolari. Erai prea tânăr să îţi deschizi un cont în bancă, aşa că a trebuit să deschid eu unul pentru tine”, a răspuns mama lui. „Ai transformat acel joc video despre spaţiu în realitate”, a adăugat ea.

El a completat: „Realitatea noastră poate fi un joc video şi noi suntem doar simulări pe computer, jucaţi de un adolescent de pe altă planetă”.

Segmentul a fost realizat, în parte, pentru a tempera criticii miliardarului care spun că el a pierdut controlul, apreciază Variety. Mama şi fiul s-au îmbrăţişat la final, iar Maye Musk i-a spus: „Baftă în seara asta. Te iubesc foarte mult”.

Elon Musk a debutat ca gazdă a „SNL”, pe 8 mai, episod care face parte din finalul celui de-al 46-lea sezon al emisiunii şi primul după câteva săptămâni de absenţă. 

Pentru prima dată în istoria emisiunii, „Saturday Night Live” a fost transmisă în direct pe YouTube în mai mult de 100 de ţări.

Ce este sindromul Asperger

Sindromul Asperger este o tulburare care face parte din spectrul autist şi care se caracterizează prin dificultăţi semnificative în ceea ce priveşte interacţiunea socială şi comunicarea nonverbală, alături de modele repetitive ale comportamentelor şi intereselor.

Cel care a vorbit prima dată despre acest sindrom este pediatrul austriac Hans Asperger, în anul 1944, în urma studiilor efectuate pe copiii întâlniţi în practica sa, care deţineau abilităţi reduse de comunicare nonverbală, demonstrau o empatie limitată faţă de colegi şi care erau, fizic, neîndemânatici, scrie csid.ro.

Conceptul modern de Asperger a apărut însă în 1981 şi a trecut printr-o perioadă de „popularizare”, devenind standardizat ca diagnostic abia în anii 1990. Însă,  odată cu apariţia acestui diagnostic, au apărut şi multe întrebări, iar poate cele mai pregnante se referă la diferenţierea dintre această tulburare şi autismul înalt funcţional.

Conform definiţiei, persoanele diagnosticate cu sindrom Asperger au un IQ normal şi mulţi din pacienţi au abilităţi foarte bune sau pot excela într-un anumit domeniu. De asemenea, este posibil ca persoana diagnosticată cu sindrom Asperger să aibă anumite obiceiuri obsesive sau să întâmpine dificultăţi în a citi indicaţia nonverbală ( limbajul corpului). Totodată, este posibil să fie foarte sensibili la sunete, mirosuri sau gusturi.

De cele mai multe ori, aceştia evită să privească direct în ochii celor din jur şi au anumite expresii faciale şi posturi corporale aparte.

Potrivit cursuriautism.ro, caracteristicile pozitive ale persoanelor cu sindrom Asperger au fost descrise ca fiind benefice in multe profesii si acestea includ:

-cresterea capacitatii de a se concentra asupra detaliilor,

-capacitatea de a persevera in interesele specifice, fara a se lasa influentat de altii,

-capacitatea de a lucra independent,

-recunoasterea de modele pe care alte persoane le-ar putea rata,

-un mod original de a gandi.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite