Elton John, dezvăluiri emoţionante despre Freddie Mercury. Ce cadou de Crăciun i-a cumpărat înainte să moară: Aveam 44 de ani şi plângeam ca un copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Freddie Mercury şi Elton John FOTO Bored Panda
Freddie Mercury şi Elton John FOTO Bored Panda

Cântăreţul Elton John (71 ani) a făcut mărturisiri impresionante despre ultimele zile de viaţă ale prietenului său drag, Freddie Mercury. El a dezvăluit şi ce cadou special a primit după moartea solistului trupei Queen.

Legenda rock Freddie Mercury a murit în 1991, la vârsta de 45 de ani, după ce a fost răpus de o complicaţie dată de o boală cruntă, SIDA. 

Anul acesta, solistul trupei Queen ar fi împlinit 71 de ani, iar prietenul său, Elton John, a povestit în cartea sa „Love is the Cure: On Life, Loss and the End of AIDS“ detalii neştiute din ultima perioadă a vieţii artistului, potrivit Bored Panda.

În cartea lui, Elton John a dezvăluit momentele tragice care au dus la deces, dar şi cum, în ciuda bolii, Freddie Mercury nu a încetat nicio clipă să aibă grijă de cei din jurul lui cât putea de mult. 

„Freddie nu a anunţat public că suferă de SIDA decât cu o zi înainte de a muri în 1991. Deşi era energic peste măsură pe scenă – mai mult decât Bowie sau Jagger la un loc – era un om foarte rezervat în ce priveşte viaţa privată. Dar Freddie mi-a spus că are SIDA imedit după ce a fost diagnosticat, în 1987. Am fost devastat. Am văzut ce face această boală la mulţi prieteni. Ştiam exact ce se va întâmpla cu Freddie. Şi el ştia. El ştia că moartea, moartea agonizantă, urma să vină. Dar Freddie era incredibil de curajos. A păstrat aparenţele, a continuat să cânte alături de trupa Queen şi a continuat să fie cea mai amuzantă şi generoasă persoană care a fost dintotdeauna.

După ce starea sa de sănătate s-a înrăutăţit la sfârşitul anilor ’80 şi începutul anilor ’90, a fost prea greu de îndurat. Mi se rupea inima să văd această stea a muzicii distrusă de SIDA. Spre sfârşit, corpul său a fost acoperit de leziuni cutanate dureroase din cauza sarcomului Kaposi. Era aproape orb. Era prea slăbit şi pentru a sta în picioare“, povesteşte Elton John. 

Freddie Mercury

Elton John a dezvăluit şi că, la câteva săptămâni după decesul din 24 noiembrie 1991, în ziua de Crăciun, a aflat că Freddie Mercury îl trecuse în testament şi a fost surprins când la uşa lui a venit un prieten, care i-a înmânat un cadou special. 

„L-am deschis, iar înăuntru era un tablou semnat de unul din artiştii lui preferaţi, pictorul britanic Henry Scott Tuke. Cadoul era însoţit de un mesaj: „Dragă Sharon, mă gândeam că-ţi place. Cu drag, Melina. Crăciun fericit!“.

Personajele din mesaj sunt reprezentate de pseudonimele pe care şi le-au atribuit cei doi cu ani în urmă, Sharon fiind Elton John, iar Freddie numindu-se Melina. 

„Eram terminat. Aveam 44 de ani atunci şi plângeam ca un copil. Era acest om frumos, pe moarte, iar în ultimele sale zile de viaţă şi-a găsit timp să-mi căute un cadou de Crăciun. Chiar şi mort, mi-a amintit cât de special era“, sunt mărturisirile emoţionante ale cântăreţului.

Freddie Mercury pe numele său adevărat Farrokh Bulsara, s-a născut pe insula africană Zanzibar. 

Considerat ca fiind unul din cei mai buni căntăreţi din toate timpurile, Freddie Mercury avea o voce deosebită şi distinctivă, incluzând un ambitus de 4 octave. Deşi vorbea pe tonalităţi de bariton, el cânta majoritatea melodiilor ca tenor. 

Mercury a compus zece melodii din cele şaptesprezece de pe albumul „Greatest Hits“ al formaţiei Queen: „Seven Seas of Rhye“, „Killer Queen“, „Bohemian Rhapsody“, „Somebody to Love“, „Good Old-Fashioned Lover Boy“, „We Are the Champions“, „Bicycle Race“, „Don't Stop Me Now“, „Crazy Little Thing Called Love“ şi „Play the Game“.

Mercury este recunoscut pentru prestaţiile live, care erau de obicei pe stadioane mari. Una din cele mai notabile performanţe al lui Mercury cu Queen a avut loc la Live Aid în 1985, când un stadion întreg de 72,000 de oamenii au bătut din palme, au cântat. Performanţa celor de la Queen la acest eveniment a fost declarată de mulţi specialişti drept cel mai bun concert din toate timpurile.

Conform cărţii lui Jim Hutton, „Mercury and Me“, Mercury a fost diagnosticat cu SIDA în primăvara anului 1987, puţin după Paşte. În acelaşi an, Mercury a declarat că testul său a ieşit negativ. În ciuda negaţiilor, presa britanică a continuat zvonurile în anii următori, din cauza stării psihice a lui Mercury şi din cauza lipsei de turnee a celor de la Queen.

Până la sfârşitul vieţii sale, Mercury era urmărit de fotografi, în timp ce tabloidul The Sun susţinea că Mercury este grav bolnav. Apariţia sa din ultimul său videoclip, „These Are the Days of Our Lives“, le-a confirmat suspiciunile.

    

Mercury a continuat să înregistreze melodii în studio până cu o lună înainte de a muri în noiembrie 1991. În ultimul său an de viaţă, Queen era la apogeul succesului, albumul „Innuendo“ intrând în topurile britanice pe locul întâi şi vânzându-se în 250.000 de exemplare doar în prima săptămână de la lansare. 

Pe data de 22 noiembrie, 1991, Mercury l-a chemat pe managerul trupei Queen la el acasă în Kensington, pentru a discuta o declaraţie publică. A doua zi, 23 noiembrie, următorul anunţ a fost făcut din partea lui Freddie Mercury:

„În urma relatărilor din presă din ultimele două săptămâni, doresc să confirm că am fost testat seropozitiv şi că am SIDA. Am simţit că este corect să ţin această informaţie doar pentru mine până acum pentru a proteja intimitatea celor din jurul meu. Acum a venit timpul pentru ca prietenii şi fanii mei din toată lumea să afle adevărul şi sper că toată lumea se va alătura doctorilor mei în lupta acestei boli teribile. Intimitatea a fost mereu specială pentru mine şi sunt cunoscut pentru lipsa de interviuri. Vă rog să înţelegeţi că această politică va continua“.

Puţin după 24 de ore de la declaraţia de presă, Mercury a murit pe data de 24 noiembrie 1991 la vârsta de 45 de ani. Decesul a fost provocat de bronhopneumonie, cauzată de SIDA. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite