Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Familia Regală a României deplânge moartea Cristinei Ţopescu: „A dovedit o neobişnuită discreţie, nobleţe sufletească şi profunzime a spiritului“

6
13 Jan 2020 12:43:30
Autor: Alexandra Constanda
În 2012, Cristina Ţopescu a fost decorată cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate FOTO Arhivă Familia Regală a României
În 2012, Cristina Ţopescu a fost decorată cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate FOTO Arhivă Familia Regală a României

Familia Regală a României a transmis un mesaj de condoleanţe după moartea jurnalistei Cristina Ţopescu, decorată cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

Vestea morţii premature a jurnalistei Cristina Ţopescu a fost primită cu nespusă tristeţe de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi de Alteţa Sa Regală Principele Radu, se arată într-un comunicat al Familiei Regale. 

„Intelectual rafinat şi jurnalist de televiziune de vocaţie, Cristina Ţopescu a avut o respectată carieră publică de patru decenii, în care a dovedit o neobişnuită discreţie, nobleţe sufletească şi profunzime a spiritului“, scrie în mesajul publicat pe Facebook.

În text este amintit că, în anul 2006, Cristina Ţopescu a realizat „unul dintre cele mai de succes filme documentare despre Familia Regală, numit «Regele Mihai – Nihil Sine Deo»“.

Cristina Ţopescu a primit, în 2012, Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, într-o ceremonie care a avut loc la Sala Regilor din Palatul Elisabeta.

În timpul vieţii, Cristina Ţopescu şi-a declarat de mai multe ori admiraţia pentru Regele Mihai, pe care îl avea drept reper moral. 

„Alături de Papa Ioan Paul al II-lea, Regele Mihai este un reper moral pentru mine, ambele personalităţi sunt insule de moralitate şi nobleţe, pe care mă refugiez cu gândul şi cu speranţa, ca să nu mă sufoc de-a binelea de revoltă în faţa spectacolului pe care ni-l oferă atâtea personaje contemporane“, mărturisea Cristina Ţopescu, după ce l-a întâlnit pe Regele Mihai.

Despre discursul Regelui susţinut în Parlament, în 2017, ea spunea: „A fost emoţionant. Am vorbit cu prieteni, am vorbit şi cu politicieni din partide diferite şi toţi mi-au spus că au lăcrimat. Ce-o fi însemnând asta? Or fi lacrimi de tristeţe faţă de soarta deloc generoasă pe care se pare că o are republica română, aşa cum arată ea acum şi noi odată cu ea... Or fi lacrimi şi de bucurie pentru că într-o mare de impostură, lăcomie şi necinste, azi am văzut, o dată-n plus, ca există, totuşi, o insulă de nobleţe, decenţă şi înţelepciune, o insulă pe care unii dintre noi, dacă am putea, ne-am refugia şi mâine...? Mie un lucru mi-e limpede: nu există român care să iubească România aşa cum îşi iubeşte Regele ţara. Pentru mine, Majestatea Sa este adevăratul şef al statului, doar Regele Mihai are înălţime morală şi iubire de români. Odată aşezat Regele acolo unde îi este locul, m-ar face să mă gândesc cu mândrie la omul care se află în fruntea ţării mele. Toată iubirea şi respectul meu, Majestate!“

Prezentatoarea de televiziune Cristina Ţopescu a fost găsită moartă, la 59 de ani, în locuinţa sa în seara zilei de 12 ianuarie după ce aproximativ trei săptămâni nu a mai fost văzută. Cel mai probabil, Cristina Ţopescu a murit pe 28 decembrie 2019, în cursul nopţii, potrivit unor surse medico-legale. Vedeta TV a fost găsită în pat, în pijamale, fără urme de violenţă.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

George Luca's
13.01.2020, 12:56:20

Bagarea in seama cu orice pretext nu este de bun augur pentru plantele margareta si duda, ca de casa regala nu poate fi vorba, nici garsoniera, nici toaleta, nici debara, nici macar cutie postala regala. Asa ca madam Margareta ia directia legala catre Elvetia mama si nu te mai amesteca in treburile interne ale altei tari!

0 (2 voturi)
Matei Basarab
13.01.2020, 15:30:27

Se baga in seama si Duda!

+1 (3 voturi)
cloudvick
13.01.2020, 13:43:32

care casa regala a carei tari? Romania este republica

0 (2 voturi)
George Luca's
13.01.2020, 14:56:59

Deh, o baba a visat urat si i-a ghicit piranda in cafea. Cred ca acolo a vazut printi, regi la ceas de seara cu cununie si legatura de deochi. Sa nu ne agitam, dar nici sa nu mai difuzam prin media toate senilele...

0 (2 voturi)
Carmen Florea
13.01.2020, 14:29:21

... in care CONSTITUTIE ai citit despre 'casa regala', hautoarea? De altfel, Romania are mai multe 'case hamparatesti', tot acolo, ei intre ei dandu-si titluri, laundu-si gatul unul altuia, e ceva normal pt neamuri hamparatesti sa se flocaiasca de la 'coroana' ... 'Decat' sa te dai in circoteca si sa te guduri, pune mana pe carte, in rest psdist la psdist trage ... Si pe cel mai hortodox rroman il deplangea cloaca asta de impostori hapsani si vicleni, le tremura barba ca raman fara pensii speciale, dar a dres busuiocul vrednicul puscarias Dragnea: i-a invelit cu bani publici, cu taxele amaratilor la care herghelia bogatana n-a contribuit cu-n leu in timp ce sute mii copii se duc flamanzi la culcare, dar toti hotii si smenarii dau ochii peste cap de evlavie, ticsindu-si sacii, si se prefac ca nu dorm ei de grija copiilor...

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările