Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Femeile din viaţa lui Marin Preda. Marea sa iubire a murit anul acesta, după ce a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2

5
7 May 2021 10:25:20
Autor: Click! pentru femei
Marin Preda a fost căsătorit de trei ori
Marin Preda a fost căsătorit de trei ori

Unul dintre cei mai îndrăgiţi scriitori români, Marin Preda a fost pentru iubirile din viaţa lui „omul pe care o femeie visează să-l găsească“. Autorul „Moromeţilor” a avut mai multe soţii şi se spune că pe una dintre ele a iubit-o cel mai mult.

Marin Preda a avut trei soţii - Aurora Cornu, Eta Vexler şi Elena Preda. Fiecarea dintre acestea i-a influenţat nu numai viaţa, ci şi creaţia literară. Pentru toate cele trei soţii, Marin Preda a fost un bărbat adorat, dar şi dificil de înţeles. Tocmai de aceea şi mariajele sale au fost complicate.

„Te iubesc de tot, cu părul tău, cu hainele tale verzi, cu salopeta şi sandalele tale ciudate. Iubesc cingătoarea ta ascunsă, copcile, oasele trupului tău... Totul, aspiraţiile tale, somnul tău“, îi scria celei acre a fost marea sa iubire.

Află aici cine a fost femeia pe care Marin Preda a iubit-o toată viaţa, cea care l-a încurajat să publice romanul Moromeţii şi care a murit anul acesta, de COVID.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Nirolf
7.05.2021, 10:34:40

*** Daca dragoste nu e , nimic nu e .

+2 (4 voturi)
Realist
7.05.2021, 13:18:30

Dap, e greu sa traiesti de unul singur, atata vreme cat natura ne-a impartit in doua jumatati :) PS: Ma intreb cat de mult il gusta tinerele generatii pe Preda, avand in vedere ca romanele si nuvelele sale reflecta o anumita epoca... Omagii maestrului !

+11 (13 voturi)
Stefan din Nord
7.05.2021, 13:25:14

Eu ma intreb ,daca mai au rabdare sa citeasca romane . Cu atatea alte metode de petrecere a timpului liber ,mai greu sa stai cu o carte groasa in mana , cand smartphone-ul bipaie incontinuu anuntand noutati pe Facebook , Whatsapp sau YouTube

-9 (13 voturi)
Beta Alfa
7.05.2021, 22:08:14

@SdN Ati suparat tinerele generatii cu postarea, unul de pe acolo v-a dat calupul de 10 minusuri :-)

-12 (12 voturi)
sinapsa lipsa
7.05.2021, 14:45:35

cind vezi Morometii intelegi de ce romania n-are absolut nici un viitor in absolut nici o combinatie si in nici un univers alternativ.

+5 (9 voturi)
Modifică Setările