Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Florin Busuioc, noi mărturisiri despre recuperarea după infarct: „Am cinci coaste rupte în urma resuscitării“

4
9 Jan 2019 15:08:58
Autor: Adelina Mărăcine
Florin Busuioc FOTO PRO TV
Florin Busuioc FOTO PRO TV

Florin Busuioc (56 de ani), prezentatorul rubricii Meteo de la Pro TV, a vorbit într-un nou interviu despre infarctul suferit, dar şi despre perioada dificilă de recuperare.

Invitat în emisiunea „Vorbeşte lumea“, de la Pro TV, Busu a făcut declaraţii despre perioada grea pe care a avut-o după infarct şi a precizat că se confruntă cu dureri din cauza coastelor pe care le are rupte în urma resuscitării, potrivit stirileprotv.ro. 
 
Totodată, îndrăgitul prezentator a afirmat că îi este recunoscător colegului care i-a acordat primul ajutor.
 
„Mi-am pus dorinţa să-mi treacă coastele astea rupte care mă cam enervează şi nu mă lasă să respir cum trebuie. Am vreo cinci coaste rupte în urma resuscitării. Bogdan Talaşman (n.r. actor, coleg de scenă cu Florin Busuioc) este artizanul acestor coaste rupte, însă foarte bine a făcut pentru că practic el m-a salvat şi îi sunt recunoscător. Dacă îmi trec coastele, după aceea pot să vorbesc şi despre teatru şi despre revenirea dimineaţa la ştiri. Deocamdată am revenit seara“, a mărturisit prezentatorul. 
 
Busu a mărturisit şi faptul că va avea mai multă grijă de sănătatea sa de acum înainte, de dragul familiei, dar se fereşte să dea sfaturi celorlalţ, pentru că „trebuie să treci prin aşa ceva ca să iei în seamă.“
 
„Eu dacă sfătuiesc pe cineva acum să nu fumeze şi să trăiască mai în echilibru, nu o să mă asculte nimeni. Sfaturile bune pe care le dă cineva nu sunt luate în seamă. Trebuie să treci prin aşa ceva ca să iei în seamă. Nici eu nu aş fi luat în seamă. Trebuie să am grijă de mine pentru că trebuie să am grijă de fete“, a mai spus Busu.
 
Florin Busuioc, prezentatorul rubricii Meteo de la Pro TV, a revenit pe post, după două luni de la infarctul de pe 6 noiembrie, în urma căruia i-au fost montate două stenturi.
 
„La mulţi ani! Multumesc pentru primirea asta foarte frumoasă. Mi-a fost dor de toată lumea. Am venit cu veşti proaste. Am venit cu frig“, a răspuns Florin Busuioc înainte de primul buletin meteo după aproape două luni de pauză. 
 
Florin Busuioc a suferit un infarct pe 6 noiembrie, la finalul unui spectacol de teatru jucat pe scena Filarmonicii Oltenia din Craiova.  Recuziterul Alex Ciuică a fost cel care, coordonat prin telefon de un echipaj SMURD, a făcut primele manevre de resuscitare.
 
Ulterior, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Craiova, unde dr. Paul Traşcă i-a montat un stent. La operaţie au participat şi medicul rezident Eugen Ţiereanu şi Emilia Goanţă, medicul care se ocupă de partea de dispozitive implantabile.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Adrian Foangă
9.01.2019, 15:25:00

Dar l-a resuscitat, nu gluma! Speriatura l-a facut pe omul ala sa apese pe Bucu ca pe sacul cu malai. Putea sa-l si omoare daca vreo coasta ii perfora inima.

0 (6 voturi)
Mircea Nistor
9.01.2019, 20:05:25

Putea foarte bine omul să se aleagă cu un hemopneumotorax pe lângă infarct .Asta îmi aduce aminte de păţania unui faimos chirug francez,din " la belle epoque ", care,după o căzătură zdravănă, a realizat că s-a "ales" cu o fractură la membrele inferioare .Foarte calm, şi-a scos revolverul din buzunar şi a anunţat mulţimea de curioşi şi binevoitori strânşi să-l "ajute", că-l va împuşca pe primul neavenit doritor nevoie-mare să-l "ajute" până la venirea ambulanţei şi personalului specializat şi instruit să se ocupe de accidentaţi....Ajutorul venit din partea unor "binevoitori" nepregătiţi poate face adesea mai mult rău decât bine..Dom` Busuioc a avut rude mari la Ierusalaim...

-1 (3 voturi)
Jane Doe
9.01.2019, 21:53:58

Un infarct miocardic și o fractură a membrelor inferioare constituie tipuri diferite de urgență medicală. Sigur că fractura coastelor nu e de dorit, iar recuperarea e îngreunată, dar modul în care puneți problema nu e doar lipsit de fair-play față de colegul actor care încerca disperat, bulversat și neprofesionist, manevre de resuscitare pe stratul adipos excesiv al lui Florin Busuioc, dar poate descuraja intervenția oportună a altor persoane, în situații identice. Cu picioarele fracturate poți scoate pistolul, dar cu infarct mă îndoiesc și e bine că e așa... Cred că Florin Busuioc ar face bine să se plângă mai puțin și să-și amintească anii de excese alimentare sugerate-n emisiunile culinare, prezentate alături de regretatul Radu Anton Roman. Mie mi-a rămas în minte imaginea lor mestecând de zor, cu gura și bărbia lucind de untură. Preparate gustoase, dar mai pline de grăsime și prăjeli ca în emisiunea lor, eu una nu am văzut niciodată. Apoi anii de fumat, sau anii de efort prelungit, în care pe lângă activitatea teatrală, nu prea mai era loc și pentru alții în emisiunea Meteo de la Pro TV, el dimineața, el seara... Și-a cam făcut-o cu mâna lui, iar norocul nu a venit de la Ierusalim, ci de la colegul de scenă, Bogdan Talașman. Eu doresc tuturor persoanelor aflate în situația lui Busu, să aibă în preajmă un ”binevoitor nepregătit” ca Bogdan Talașman! Iar lui Busu, multă sănătate și un stil de viață mai cumpănit, fiindcă are într-adevăr, așa cum zice, două fiice și un fiu la care trebuie să se gândească!

+2 (2 voturi)
Mircea Nistor
10.01.2019, 10:32:18

Jane Doe : Aveţi perfectă dreptate .Dacă omului nu i-a păsat de sănătatea proprie, de ce s-ar gîndi pe mâna şi la mila cui ajunge la ananghie ? Şi apoi,există şi personal medical pentru care "primum non nocere" trebuie mai întâi tradus ,apoi interpretat .Şi aşa,n-am prea auzit de culpe medicale prin manevre greşite,intempestive. Prin urmare, " bun pentru Orient" .Să lăsăm soarta ignoranţilor întru sănătatea proprie publicului care este tare şi la fotbal şi la medicină...