Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Florin Piersic dezminte presupusa scrisoare adresată lui Ponta: „O porcărie fără seamă, cel care a publicat-o e un neruşinat“. Cum a reacţionat premierul

19
14 Jul 2015 12:32:58
Autor: Victor Arvunescu
Florin Piersic spune că
nu s-a amestecat niciodată în politică FOTO Mediafax
Florin Piersic spune că nu s-a amestecat niciodată în politică FOTO Mediafax

Actorul Florin Piersic (79 de ani) a dezminţit presupusa scrisoare în care se adresează premierului Victor Ponta, specificând că i se pare neadmis ca cineva să scrie în numele lui. Totodată, a catalogat scrisoarea drept „o porcărie fără seamă“.

Florin Piersic: „E incredibil cum cineva poate să publice o asemenea scrisoare în numele meu“

Actorul a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul“ că scrisoarea în care se presupune că s-ar fi adresat Guvernului este un fals. Acesta a precizat că se află în concediu de două luni şi că nu cunoaşte tema scrisorii. Totodată, Piersic a precizat clar că i se pare de neiertat faptul că cineva îşi permite să publice o scrisoare în numele său, mai ales că acesta nu a cochetat cu politica.

„Nici vorbă, nu eu am scris-o, cel care a publicat în numele meu e un porc, un neruşinat! Sunt în concediu de două luni, nici nu ştiu despre ce e vorba. Nu m-am băgat în politică până acum, nu m-am dus la niciun partid şi crezi că m-aş fi apucat acum să le scriu? Mor de râs, sincer îţi zic, sunt uluit de tâmpenia asta. Nu am scris eu, nici vorbă. E incredibil cum cineva poate să publice o asemenea scrisoare în numele meu. E o porcărie fără seamă“, a declarat Florin Piersic pentru „Adevărul“.

Victor Ponta: „Mă bucur enorm că de la o simplă porcărie am avut ocazia să vorbesc cu marele român Florin Piersic“

Pe de altă parte, Victor Ponta a reacţionat pe Facebook şi a scris că „de la o simplă porcărie“ a avut ocazia să vorbească „cu marele actor român Florin Piersic“: „Mă bucur enorm că de la o simplă porcărie a unora din presă am avut ocazia să vorbesc şi să-l salut pe marele actor şi marele român Florin Piersic! Îl admir şi îl respect pentru tot ce a făcut în viaţă şi îmi pare rău că numele lui este folosit în porcăriile zilnice cu care noi din păcate ne-am obişnuit!“, a scris Ponta pe reţeaua socială.

Scrisoarea adresată lui Ponta, un fals

Iniţial, aşa-zisa scrisoare în care Florin Piersic critică deciziile luate de Victor Ponta a fost publicată pe site-ul expunere.com, fiind preluată de mai multe portaluri din România, devenind astfel virală. Redăm în continuare scrisoarea apărută pe site-ul menţionat, specificând că aceasta, potrivit spuselor lui Florin Piersic, este un fals.

Siderantă seninătatea guvernanţilor care au retezat dintr-o mişcare şansele de dezvoltare ale României – anularea investiţiilor din fonduri europene, ştergerea autostrăzilor de pe harta virtuală a ţării, gonflarea pomenilor electorale cu miliarde de lei. Sunt aceiaşi care imaginează autostrăzi în lung şi-n lat, un milion de locuri de muncă, creştere economică la pas şi o bunăstare generală. Promisiuni aiuritoare, pe care o minte lucidă ar trebui să le considere de-a dreptul insultătoare, dar şi măsuri vitale pentru economie sunt acum abandonate lejer, expediate în câteva fraze bombastice, fără nicio explicaţie rezonabilă economic.

Prim ministrul a vorbit rapid de rectificarea bugetului, a citit pe nerăsuflate ministerele pricopsite şi a aruncat, apoi, o explicaţie stupefiantă despre fondurile europene: e mare încurcătură cu procedurile, sunt lucrări întârziate sau neexecutate.

Pe scurt nu e treaba guvernului, alţii pun beţe în roate. În fapt, a tăiat aproape un miliard de euro de la finanţarea proiectelor cu fonduri UE pentru că el, guvernul, nu a fost în stare să gestioneze investiţiile. Sau pentru că nu a vrut?! În ziua următoare rectificării, guvernul se autoconfirmă: publică Masterplanul de transport care rade toate autostrăzile pe care le-ar finanţa fondurile europene.

Între timp, primarii au fost conectaţi la robinetul cu bani al bugetului, din care vor curge peste 2,2 miliarde lei în campania electorală. România este prizo­niera subdezvoltării. Fără investiţii productive, se va zbate pentru o supravieţuire mizeră. Guvernul dă pensii şi salarii de subzistenţă, se împrumută de pe o zi pe alta ca să le plătească, taxează agresiv aceleaşi companii bune platnice şi iroseşte banii pe pomeni şi pe îndestularea clientelei din contracte cu statul.

Dar cui îi pasă? Deşi e campanie, publicul e tot mai puţin exigent cu politicienii, se mulţumeşte cu mici şpăguţe electorale şi nu are habar de politica economică. A ajuns şi el prizonierul politicienilor. S-a alienat: atâtea minciuni şi atâta incompetenţă i-au paralizat simţul critic şi voinţa.  Nu mai are nicio aşteptare! Din păcate, turnura pe care a luat-o economia este nefastă, iar trezirea va fi curând şi foarte dureroasă.

Al vostru,

Florin Piersic“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

John M. Ratt
14.07.2015, 14:05:16

dar nu spune nicaieri in scrisoare ca ar fi cunoscutul actor Florin Piersic; or fi mai multi florini piersici in Romania.

+6 (20 voturi)
Juan Pardanio
14.07.2015, 14:44:32

Nu , doar semneaza Florin Piersic si PUNE POZA ACESTUIA...rapanosule

-3 (17 voturi)
John M. Ratt
14.07.2015, 15:55:27

daca vad eu bine domnule, nu apare poza lui Florin Piersic pe expunere.ro si mai mult, se mentioneaza ca este un pamflet. am o curiozitate - de unde stiti ca sunt rapanos (nu ca n-as fi) ?

+3 (15 voturi)
costea petre
14.07.2015, 15:34:54

Sunt convins ca nu a scris-o Florin Piersic, daca spune domniasa asa. Dar nu a avut nimeni idea sa-l intrebe daca ar semna-o dupa ce ii cunoaste continutul. Orice om de bun simt, cred eu, ar semna-o.

+5 (13 voturi)
Claudiu Arseniu
14.07.2015, 15:50:21

Evident ca nu a scris-o Piersic. El incepe scrisorile invariabil cu "Bai, ciocoflendarilor" si nu bate cimpii cu bugete si alte timpenii...

+11 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările