FOTO Cum arătau vedetele de la Pro TV la 18 ani?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Busuioc, Cătălin Măruţă, Andreea Esca, Neti Sandu şi Mihai Dedu sunt doar câţiva dintre cei care au reuşit să-şi depăşească aspiraţiile de la 18 ani, când erau naivi şi la început de drum.


 

Fie că-şi doreau să urmeze o carieră sportivă sau una în jurnalism, emblemele Pro-ului au demonstrat că prin muncă şi perseverenţă, orice vis imposibil poate deveni o realitate. 

De majoratul postului de televiziune, jurnaliştii şi prezentatorii îşi amintesc de una dintre cele mai dragi perioade ale vieţii.

image

Andreea Esca, emblema postului TV din Pache Protopopescu, şi-a depăşit aşteptările adolescentine. „La 18 ani voiam doar să fiu o studenta mai răsărită. Astăzi, sunt un om împlinit care doreşte mai mult bine pentru semeni“, spune ea.

image

Cătălin Măruţă

image

Măruţă, azi

Dispus să lucreze din greu, Măruţă, în schimb, aspira la prosperitate. „La 18 ani, eram un pachet de visuri. Eram proaspăt student la Drept, aş fi făcut orice să fiu independent material şi chiar am reusit, nu m-am ferit de niciun job. Am visat o Românie occidentala, modernă, frumoasă“, recunoaşte prezentatorul emisiunii „La Măruţă“. Muncitor, el recunoaşte că şi-a împlinit dorinţele. „Mi s-au împlinit majoritatea visurilor, mă consider privilegiat pentru asta. Deşi eram student la Drept, cum spuneam, îmi doream o cariera în mass-media şi nu m-am lăsat până când n-am ajuns acolo unde am vrut. Calitatea mea numărul unu e tenacitatea. Am şi eu defecte, ca toată lumea, însă când vine vorba să lupt pentru idealurile mele, niciun efort nu mi se pare prea mare“, se descrie Măruţă.

image

Măruţă, la 18 ani

Corina Caragea

image

Corina Caragea, astăzi

Prezentatoarea ştirilor din sport şi-a propus să devină jurnalistă şi spune că în ciuda preconcepţiilor potrivit cărora doar cei cu „pile“ reuşesc, ea s-a înălţat pe forţele proprii. „La 18 ani, visul meu era să profesez în domeniul pe care mi l-am ales, jurnalismul. Portretul României din viitor îl creionam în nuante destul de sumbre. Am fost descurajată de cei din jur care băgau mâna în foc că-ţi trebuie pile, relaţii, şpagă. M-am lovit de multe ori de fraza «Aşa merge în România, ce să-i faci?», însă sunt un exemplu viu ca NU, în România nu reuşesti doar dacă ai pe cine trebuie în spate, în pat sau în buzunar. Eu mi-am împlinit visul, am întâlnit situaţii de toate felurile şi sunt exact unde mă simt foarte bine, fac ce-mi place. Realitatea mi-a depăşit imaginaţia, pentru că mă gândeam că voi lucra la un ziar sau revistă, nu visam să apar la televizor“, recunoaşte prezentatoarea ştirilor din sport. 

image

Corina Caragea la 18 ani

Neti Sandu


Realizatoarea horoscopului zilnic spune că viaţa de azi e mai complexă decât cea pe care şi-a imaginat-o în adolescenţă. „La 18 ani credeam că viaţa mea va fi exact ca-ntr-un film sau ca-ntr-o poveste, însă viaţa arată altfel decât mi-am imaginat. E mult mai colorata, atunci mi-o închipuiam mai aşezata, dar ea, în realitate, e mult mai condimentată“, spune ea. Pe atunci, specialista se gândea la câştiguri materiale. „Îmi doream ca România mea să fie arătoasă, să-mi placă ceea ce văd, să aibă parcuri, mijloace de transport moderne, funcţionale şi să fie mai ieftină, pentru că la vârsta aceea nu aveam prea mulţi bani ca să pot să mă duc la munte şi la mare, aşa cum îmi doream“, recunoaşte Neti Sandu.

image
image
image

Rareş Năstase

image

Corespondentul ştirilor Pro TV, Rareş Năstase, astăzi

Pentru corespondentul special al Ştirilor Pro TV, lucrurile arată diferit. „La 18 ani, trimineam vederi cu timbru, prin poştă, din Costineşti sau Năvodari. Stăteam la coadă să developez un film foto şi primeam fotografiile după două zile. La cinematograf rula pelicula doar dacă ne strângeam zece inşi în sală“, îşi aminteşte cu nostagie Rareş Năstase. „La 18 ani mă gândeam că până în 2013 nu vom mai avea viza pentru Statele Unite, că vom putea călători fără atâta birocraţie, că nu vor mai strâmba din nas străinii, în general, când aud de români. Mă gândeam că o să fac mai puţin cu maşina până la mare şi până la munte“, mai spune jurnalistul.

image

Rareş Năstase la 18 ani

image

Cătălin Radu Tănase în prezent 

Cătălin Radu Tănase

Corespondentul special al Ştirilor Pro TV, Cătălin Radu Tănase, mărturiseşte că visul lui a fost să întoarcă românilor zâmbetul pe care ei i l-au oferit de fiecare dată. În schimb, se arată dezamăgit că încă nu şi-a împlinit dorinţa din adolescenţă.  „Îmi doream să trăiesc fără încrâncenare într-o ţară de oameni frumoşi. Încă nu mi s-a îndeplinit visul. Nu mi-am imaginat cum o să arate viaţa mea în viitor, pentru că eram prea ocupat să trăiesc această viaţă, pe măsură ce o construiam cu propriile mâini, cu propria mea minte. Sper să fi reuşit. Am muncit mult. Şi nu-mi pare rău“, spune Cătălin Radu Tănase.

image

Cătălin Radu Tănase la 18 ani 

Mihai Dedu

image

Mihai Dedu astăzi

La 18 ani, Mihai Dedu visa să devină profesor de educaţie fizică. Destinul, însă, a avut alte planuri şi l-a trimis în prim-planul telespectatorilor, încă de la orele matinale. „La 18 ani voiam să fac sport şi să ajung profesor de educaţie fizică, ceea ce s-a şi întâmplat, dar uite că viaţa m-a adus în altă parte“, îşi aminteşte el. La majoratul său, Dedu ar fi vrut ca România să devină o ţară mai bună. „Pe când aveam eu 18 ani, România era sub comunism şi nu mă gândeam că se va schimba regimul. Mi-ar fi plăcut ca ţara să fie mai veselă, şi atunci, ca şi acum. Vedeam o Românie mult mia bună în viitor“, recunoaşte prezentatorul Ştirilor Pro TV.

image

Mihai Dedu, sportivul de la 18 ani

Costi Diţă

image

Costi Diţă, Giani din "Las Fierbinţi", în prezent

Proaspăt ieşit din perioada comunistă, Costi Diţă, Giani din serialul „Las Fierbinţi“, era un tânăr fără prea multe repede, dar cu o dorinţă puternică de a schimba ţara. „Pe atunci îmi doream ca România să fie exact aşa cum e Occidentul, copiam disperat orice venea din afară, pe principiul că tot ce vine din afară e mai bun decât ce avem noi. După un timp însă, am început să mă simt păcălit“, spune Costi. Cu toate acestea, el şi-a urmat visul de a deveni actor şi a luptat, indiferent de piedicile puse, pentru a-şi găsi un drum. „Nu m-aş fi gândit niciodată că o să reuşesc să fac lucrurile pe care le-am făcut, că o să trăiesc toate experienţele minunate prin care am trecut şi nici că o să primesc puterea să trec prin toate momentele grele prin care am trecut, fără ca ele să mă oprească din drum. Ce pot să spun e că mă bucur că m-am înşelat. E clar că suntem capabili de mult mai multe decât credeam“, completează actorul.

image

Costi Diţă, Giani din "Las Fiebinţi", la 18 ani

Adrian Văncică

image

Adrian Văncică, Celentano din "Las Fierbinţi" 

Celentano din "Las Fierbinţi" spune că-şi dorea să devină un actor consacrat. „La 18 ani nu mă interesa România, mă interesa să intru la facultate şi să fiu un actor bun. Nu aveam niciun vis, nicio proiecţie în viitor a unor lucruri pe care eu le-aş schimba, doream să învăţ să spun o poezie bine şi să mă creadă lumea. Atât“, recunoaşte el. Mai în glumă, mai în serios, Văncică spune că voia să primească un BMW, însă nici până azi nu a beneficiat de un asemenea cadou.

image

Adrian Văncică la 18 ani. FOTO Pro TV

Paula Herlo

image

Paula Herlo FOTO Pro TV

Jurnalista ţintea sus din adolescenţă. „La 18 ani îmi imaginam maşini zburătoare. Încă mi le imaginez. S-au schimbat multe în România, în rău şi în bine. La zi de sărbătoare, prefer să le văd doar pe cele bune“, spune Paula Herlo. Sigură pe sine, ea şi-a trasat repere clare în funcţie de care s-a ghidat ulterior. „La 18 ani îndrăzneam să visez la ce sunt azi. Eam o tânără absolventă de liceu debusolată, care nu ştia ce vrea de la viaţă. Am avut norocul să întâlnesc oameni buni, care m-au ajutat, şi, mai ales, am avut curajul să încerc să fac lucruri despre care nu ştiam nimic“, mai zice ea. Astăzi, Paula, care a înfiinţat Registrul Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, se implică în campanii de donare de organe.

image

Paula Herlo la 18 ani

Cristian Leonte

image

Cristian Leonte astăzi

Colegul Paulei, Cristian Leonte, mărturiseşte cu siceritate că îşi doreşte să vadă mai multă curăţenie în România, în fiecare casă şi pe fiecare stradă, dar şi multe concerte rock. El se arată dezamăgit că foarte mulţi oameni talentaţi şi-au urmărit visurile în alte ţări şi nu la ei în ţară. „Îmi imaginam o ţară care recuperează rapid rămânerea în urmă şi care devine foarte atractivă pentru cetăţenii ei. Mă doare că atât de mulţi oameni talentaţi şi muncitori şi-au dus visurile spre alte zări“, spune Leonte.

image

Critian Leonte în adolescenţă

Alex Dima

image

Alex Dima azi

Jurnalistul de investigaţii e nemulţumit de societatea românească actuală, mai ales că la 18 ani o vedea „mai curată, cu politicieni mai deştepţi şi oameni mai buni“. Dima spune că pe atunci voia să părăsească ţara.

image

Alex Dima la 18 ani 

Florin Busuioc

image

Florin Busuioc în prezent şi la 18 ani

image

Dan C. Mihăilescu

image

Dan C. Mihăilescu astăzi

Criticul şi istoricul literar Dan C. Mihăilescu recunoaşte că din adolescenţă şi până în prezent a tânjit după anii interbelici, „atunci când Eliade coresponda cu Papini şi Jung“. Pe de altă parte, specialistul era convins că perioada comunistă va dăinui pe veci şi că el va scrie cărţi de specialitate despre secolul XIX. „Fac parte dintre nu chiar mulţii români pentru care valoarea supremă este libertatea, nu averea. Valorile morale şi creativitatea spirituală, nu grătarul, berea, fotbalul şi sexul. Aşa că, oricât de multă şi înecăcioasă ar fi mâzga de azi, tot e o feerie faţă de umilinţele ucigătoare de atunci“, mai spune criticul literar.

image

Dan C. Mihăilescu la 18 ani 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite