Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Gal Gadot, aspru criticată pentru comentariile despre violenţele dintre israelieni şi palestinieni. Ce a spus actriţa născută în Israel

24
13 May 2021 10:13:05
Autor: News.ro
FOTO EPA
FOTO EPA

Actriţa Gal Gadot, născută în urmă cu 36 de ani în Israel, a fost aspru criticată pe Twitter, atât de jurnalişti şi activişti, cât şi de unii fani, pentru comentariile aparent lipsite de percepţie referitoare la violenţele dintre israelieni şi palestinieni.

Starul filmelor „Wonder Woman” a publicat miercuri pe Instagram: „Inima mea se frânge. Ţara mea este în război. Îmi fac griji pentru familia mea, pentru prietenii mei. Îmi fac griji pentru poporul meu. Acesta este un ciclu vicios care dăinuie de prea mult timp. Israel merită să trăiască precum o naţiune liberă şi sigură. Vecinii noştri merită acelaşi lucru. Mă rog pentru victimele şi familiile lor, mă rog ca aceste ostilităţi de neimaginat să se încheie, mă rog ca liderii noştri să găsească soluţii ca să putem trăi, alături, în pace. Mă rog pentru zile mai bune”.
 
În urma acestui mesaj, mai mulţi au avut o problemă cu faptul că actriţa a folosit termenul prietenos „vecini” în cazul conflictului în care au fost lansate sute de rachete din Gaza spre Israel şi atacuri aeriene drept răspuns. 
 
Gadot, care a efectuat serviciul militar  în cadrul Forţelor de Apărare Israeliene, obligatoriu pentru orice cetăţean israelian cu vârsta de peste 18 ani, a fost criticată şi pentru acest lucru, potrivit The Hollywood Reporter.
 
Aaron Vallely, scriitor şi activist, a scris: „Declaraţia lui Gal Gadot este mult mai gravă decât videoclipul lipsit de percepţie de anul trecut. «Liber şi sigur». Acelaşi stat care perpetuează ocupaţia militară, furtul de pământ şi epurarea etnică împotriva poporului palestinian. #FreePalestine”. 
 
Cantautorul James Kennedy a spus: „Gal Gadot greşeşte. Israelul nu este în război cu Palestina. Israelul măcelăreşte Palestina. Din nou”.
 
Jurnalistul Ben Norton a notat: „Multimilionara Gal Gadot, soldat israelian devenit Femeie Fantastică a Hollywood-ului, trimite gânduri neînsemnate şi rugi în timp ce regimul israelian de apartheid pe care îl susţine curăţă etnic palestinienii şi bombardează oamenii din Gaza într-un lagăr de prizonieri în câmp deschis”.
 
Redactorul-şef al The New Inquiry,  Ayesha A. Siddiqi, a partajat postarea unui scriitor care o critica pe Gadot: „Aceasta este o victorie uimitoare pentru minţile pasive”.
 
Acestea sunt unele dintre reacţiile civilizate apărute pe conturi verificate. Reporterul Ben Jacobs a remarcat faptul că Gadot era în trendul Twitter miercuri şi a scris că acest trending este „un eufemism interesant pentru că ea a fos bombardată cu atacuri infame şi antisemitice”. 
 
Alţii, într-o manieră mai directă, precum senatorul texan Ted Cruz, i-au luat partea actriţei: „Dumnezeu să o binecuvânteze pe Gal Gadot”.
 
Militanţii Hamas au lansat zeci de rachete spre Israel, după ce atacurile aeriene israeliene au ucis comandanţi ai grupării şi au doborât un bloc turn din Gaza. Au fost lovite mai multe ţinte din sudul Israelului, iar de la începutul recentelor violenţe, luni, au murit cel puţin 70 de oameni, potrivit BBC.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

geminy alecs
13.05.2021, 10:56:37

gal gadot atacata de extrema stanga antisemita ar fi de fapt adevarul

-3 (31 voturi)
Utilizator Adevărul
13.05.2021, 11:02:18

Comentariu considerat abuziv.

geminy alecs
13.05.2021, 10:57:20

nimic nu este mai antisemit decat stanga.

-4 (22 voturi)
A.S.
13.05.2021, 11:03:50

Nu vorbi de funie in casa spanzuratului, ca doar ai vostri au venit in '45 si ne-au "fericit" cu comunismul.

+4 (10 voturi)
Stefan din Nord
13.05.2021, 10:59:56

Are dreptate Normal ca iubitorii de musulmani din intreaga lume i-au sarit in cap .si tin cu ursul [palestinienii ]

-2 (30 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările