Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Gerard Butler îşi cere partea cuvenită după succesul filmului „Olympus Has Fallen”. Vrea încă 10 milioane de dolari

4
31 Jul 2021 12:36:28
Autor: News.ro
Actorul Gerard Butler. Imagine: Profimedia
Actorul Gerard Butler. Imagine: Profimedia

Actorul Gerard Butler a deschis vineri o acţiune legală pentru a primi cel puţin 10 milioane de dolari, sumă despre care spune că îi este datorată, sub formă de compensaţii, pentru filmul de acţiune „Olympus Has Fallen” din 2013.

 Gerard Butler a dat în judecată Nu Image/Millennium Films, susţinând că producătorul a subevaluat încasările filmului la nivel nord-american şi internaţional cu zeci de milioane de dolari şi nu a raportat 8 milioane de dolari care au fost daţi producătorilor executivi.
 
Procesul a fost deschis la o zi după ce Scarlett Johansson a depus o plângere pentru compensaţii din partea Walt Disney Co, în care susţine că lansarea simultană a „Black Widow” în cinematografe şi pe Disney+ i-a redus suma cuvenită din box office.
 
În „Olympus Has Fallen”, Gerard Butler a jucat rolul Mike Banning, agent al serviciilor secrete care trebuie să îl salveze pe preşedintele american. Filmul a generat, oficial, încasări de 170 de milioane de dolari la nivel global şi a fost urmat de producţiile de succes „London Has Fallen” şi „Angel Has Fallen”, în care Butler şi-a reluat rolul.
 
„Producătorii au câştigat zeci de milioane de dolari din «Olympus», dar au refuzat să îi plătească lui Butler vreun cent din încasări şi profiturile-promisiune făcută în acordul părţilor”, se arată în plângere. „Butler refuză să tolereze declaraţiile false ale pârâţilor şi alt comportament injust. Butler a lucrat cu pârâţii pentru a crea o franciză de mare succes. Îşi cere partea cuvenită”.
 

O „contabilitate de Hollywood”

Acţiunea lui Butler este un caz obişnuit de „contabilitate de Hollywood”, scrie Variety. Potrivit documentelor, contractul lui Butler îi dădea dreptul la 10% din profitul net, plus 6% din încasările la nivel nord-american ajustate la peste 70 de milioane de dolari şi 12% din cele internaţionale ajustate la peste 35 de milioane de dolari. Compania lui de producţie era de asemenea îndreptăţită să primească 5% din profitul net, iar actorul urma să primească anumite bonusuri pentru atingerea unor plafoane de box office.
 
Plângerea arată şi că Butler a primit situaţii contabile neregulamentare din partea producătorului şi că a obiectat cu privire la acestea. El a angajat un controlor financiar care a descoperit că veniturile de la nivel nord-american ale filmului au fost subevaluate cu 17,5 milioane de dolari, iar cele ale producătorilor, cu 12 milioane de dolari, inclusiv 8 milioane de dolari care au mers la executivi.
 
Potrivit documentelor, producătorii au dedus întreg costul publicităţii în străinătate din veniturile obţinute acolo, deşi distribuitorii internaţionali au preluat jumătate din acesta. Aparent, Nu Image/Millennium a instruit distribuitorii să deducă anumite cheltuieli, astfel ca veniturile să fie subraportate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Alexe Radu
31.07.2021, 16:22:16

Figurantii astia de actori hollywoodieni se imbogatesc ca paduchii din productii unde trei sferturi din treaba o fac efectele speciale si calculatoarele , dar pozeaza in stangisti care plang cu lacrimi de aligator ba pentru incalzirea planetei , ba pt. lgbt-isti , ba pentru teroristii din BLM . Sunt un exemplu de ipocrizie a bogatului .

-26 (30 voturi)
Popa .Basca
31.07.2021, 19:44:31

Si unde mai pui ca,pe langa lovele,au parte de cele mai bune "bucatele"!Oricum,e un contract si trebuie respectat.Daca nu se imbogatesc "figurantii de actori",se imbogatesc figurantii din culise si noi tot cu onoarea" nereperata" ramanem.Ca sa ne mai linistim putin amorul propriu,trebuie sa ni-i inchipuim muncind in Romania,pe salariul minim...Crezi ca s-ar mai uita pipitele la ei?Oricum,la noi tot nu s-ar uita,atata timp cat exista interlopi,fotbalisti,manelisti,politicieni,afaceristi si beizadele cu lovele.Daca ma uit la toate categoriile astea,parca tot actorii imi sunt mai simpatici!

-8 (24 voturi)
Mihai Radulescu
31.07.2021, 16:48:01

Au cheltuieli mari,un ban in plus nu strica.

-23 (23 voturi)
Coco Cocos
1.08.2021, 07:03:55

un actoraș de mâna a 17-a...

Modifică Setările