Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Gina Pistol a mers 1.000 de kilometri pe jos pe El Camino: „Pentru mine a fost un drum al regăsirii“

1
27 Jun 2016 16:40:26
Autor: Victor Arvunescu
Gina Pistol şi-a făcut un cadou pe care îl aştepta de mai mult timp FOTO Antena 1
Gina Pistol şi-a făcut un cadou pe care îl aştepta de mai mult timp FOTO Antena 1

Gina Pistol (35 de ani) a mers pe drumul Sfântului Iacob pentru a-şi îndeplini o dorinţă mai veche. Vedeta spune că această călătorie a fost ca un „detox“.

Legătura cu lucrurile simple 

Frumoasa Gina Pistol a renunţat la tocuri şi confort pentru o expediţie la care visa de ani de zile: un pelerinaj pe El Camino, sau drumul Sfântului Iacob, străbătut pe jos şi care i-a pus la încercare rezistenţa fizică şi psihică preţ de aproape 1.000 de kilometri. Aşa se face că timp de 35 de zile, prezentatoarea emisiunii „Chefi la cuţite“ de la Antena 1 a avut parte de aventură în mijlocul naturii.

„Se spune că drumul te cheamă la el. Îmi doream să plec pe El Camino de câţiva ani, însă abia anul acesta am prins liberă o perioadă atât de lungă. Pentru mine drumul acesta a fost cel mai frumos cadou pe care mi-l puteam face. A fost ca un «detox» pentru suflet. Pentru mine a fost un drum al regăsirii. Un drum care-mi aminteşte de unde vin, de legătura mea cu pământul, de lucrurile simple, dar atât de frumoase“, spune Gina despre experienţa trăită. 

FOTO Antena 1 

Lecţiile învăţate de Gina Pistol 

Deşi nu a fost purtată acolo de raţiuni religioase, aşa cum se întâmplă cu unii pelerini, Gina povesteşte că această experienţă este una benefică sufletului şi minţii şi că acum, după ce s-a încheiat, o percepe ca pe o regăsire a propriei identităţi. Nu a avut parte de confortul de acasă, a dormit în hosteluri în care împărţea camera cu zeci de alţi turişti, s-a luptat cu vremea rea şi rănile la picioare, a renunţat treptat la lucruri inutile pe care le căra după ea, dar nu a renunţat nicio clipă. 

FOTO Antena 1

Prezentatoarea de la Antena 1 spune bucuroasă că a încheiat traseul cap-coadă, deşi sunt unii turişti care îl fac pe bucăţi, de-a lungul mai multor luni sau chiar ani. „Cel mai greu mi-a fost când a trebuit să merg două zile printr-o ploaie rece de munte. Trebuie să mergi mai departe, oricât de greu îţi este. Lecţia nr.1. Mi-a fost greu în primele zile când mă cocoşa greutatea rucsacului. Am învăţat că n-am nevoie să car multe lucruri (inutile) după mine. Ai nevoie de foarte puţine. Lecţia nr.2. Seara mă dureau gleznele, călcâiele şi fiecare oscior din talpa piciorului. Făceam în medie 25 de km zilnic (aveam zile când mergeam 22 - 24 de km şi zile de 34 - 38 de km). Lecţia nr.3: Nu eşti în competiţie cu nimeni. Fiecare are drumul lui de parcurs. Cel mai frumos... cel mai frumos a fost drumul cu tot ceea ce mi-a oferit el“, mărturiseşte ea fericită. 

FOTO Antena 1 

Mii de pelerini din întreaga lume parcurg anual acest traseu, iar motivaţiile lor sunt diferite: dorinţa de a sta aproape de natură, de a descoperi o altă cultură, pasiunea pentru gastronomia locului, provocare fizică sau pur şi simplu motive care ţin de propria credinţă. El Camino este cel mai vechi drum de pelerinaj din lume. „Există mai multe rute. Camino Frances (cel parcurs de mine) este cel mai popular drum, cu punctul de pornire din Saint-Jean-Pied-de-Port (muntii Pirinei, Franţa), ce traversează nordul Spaniei  prin oraşele Pamplona, Logrono, Burgos, Leon, cu oprire în Santiago de Compostela. Camino Frances are cam 780 de km, plus cei pe care-i mai faci în locurile unde te opreşti. Cred că sunt aproape 1000 de km“, încheie Gina. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Chirita Valeriu
28.06.2016, 14:35:54

Bravo Gina! You did it! Wellcome in club!

Modifică Setările