Cătălin Neamţu, agent „Serviciul Român de Comedie“: „Acum copiii nu mai au emoţii faţă de persoanele publice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorii Beatrice Peter şi Cătălin Neamţu pun sub semnul întrebării umorul românesc şi personajele care alimentează subiectele emisiunii „Happy Show“, de la Antena 1. Agenţii echipei Serviciul Român de Comedie au explicat de ce şi cum vor putea fi îndreptate moravurile prin râs.

„Facem haz de necaz tot timpul, căci altfel nu am putea supravieţui“, spune Beatrice. Relaxată, sociabilă,veselă şi cu chef de muncă, după cum se descrie, ea recunoaşte că actoria, deşi a fost un hobby, a devenit o parte foarte importantă din viaţa sa, mai ales de când e în echipa condusă de Toni Grecu, prezentă pe micile ecrane miercurea, de la 20.30.

image

Socoteala de acasă nu s-a potrivit întotdeauna nici pentru colegul ei, Cătălin Neamţu. Tată a doi copii, acesta şi-a dorit să fie mai întâi aviator şi apoi actor, însă lucrurile s-au întâmplat exact invers, căci abia acum, Cătălin a luat decizia de a lua lecţii de aviator. „Aservit Teatrului de Improvizaţie“, aşa cum se caracterizează, actorul pasionat de forbal, scris, roller-coaster şi de Vama Veche spune că e fericit atunci când se află pe scenă, alături de colegii de la SRC şi Godot Café, dar şi când petrece timp de calitate în familie. 

image

Cele mai importante declaraţii:

„Elena de la Mandinga va face masaj cu ulei din motor. E suficient cât ai dat din casă. O să vedem în continuare serialul nostru cu Suleyman şi Mazăre. Eu personaj m-am uitat un sfert de oră la serialul turcesc ca să văd cum sunt personajele. Dar mie nu îmi plac filmele cu cai, cu turci. Eu îl joc pe Ibrahim. Mi-este la fel de drag ca cele 10-15 personaje pe care le fac la Serviciul Român de Comedie“, spune Cătălin Neamţu.

„Fiica mea se uită la emisiune pentru a vedea evoluţia personajului Veronica. Am observat un lucru interesant. Spre deosebire de perioada în care eram copii, aveam pielea de găină când mă întâlneam pe stradă cu Piersic sau cu Dinică. Acum copiii nu mai au emoţii faţă de persoanele publice. Fii-mea a vrut să îl cunoască pe Tudor Chirilă, acum vrea să îl cunoască pe Smiley“, mai spune actorul.

image

Cătălin Neamţu FOTO David Muntean

„Cred că grupul nostru fiind format 90% din actori nu se pune problema statutului de vedetă. Eu sunt o actriţă care îşi face treaba, dar nu mă consider vedetă“, zice Beatrice Peter.

„Mie îmi place să car pianul, nu să ies mereu în faţă“

„Mie îmi place să car pianul, nu să ies mereu în faţă. Vreau să fiu o persoană pe care colegii mei se pot baza. Vreau să fiu în spiritul comunităţii. Cu cât vom fi mai uniţi cu atât vom fi mai vedete. Înţeleg că îţi trebuie notorietate, dar nu aşa din nimic. De exemplu o ceartă din parcare. Asta se întâmplă de 300 de ori pe zi în România. Eu am învăţat să respect, nu să simt. N-aş putea să zic dacă noua generaţie mai simte asta sau nu. În toamnă o sa revin la master, acum nu am un contact direct şi nu pot să zic. Înainte un profesor lua o clasă şi o ducea patru ani la sfârşit, acum studenţii trec pe la mai mulţi profesori. Noi făceam practică la Studioul de Teatru Casandra care acum s-a desfiinţat“, povesteşte Cătălin.

Improvizaţie, un nou gen de teatru

„Nu ştiu dacă 10-15% din colegii din facultate fac această meserie, restul s-au îndreptat spre alte direcţii. Fenomenul de improvizaţie este unul pe care vreau să îl implementez în România de zece ani de zile. Publicul să ia contact cu improvizaţia, cu acest gen nou de teatru. Improvizaţia are şi un pianist, un prezentator. Actorii improvizatori construiesc scene pe loc, cu ce li se dă de către prezentator. La stand-up, actorul are glume scrise de acasa. La improvizaţie te poţi baza pe parteneri, nu pe public. Îmi place necunoscutul, spun că acest fel de spectacol mă urc mereu pe scenă fără emoţii. Nu ai absolut nimic în cap, iar pentru următoarea oră şi jumătate nu ştii ce se va întâmpla. Scenele ies mult mai bune. Ele ajută în spectacolele de teatru cu text. Eşti mult mai conştient de lucrurile din jurul tău“, arată Cătălin Neamţu.

„În momentul în care am dat la facultate am avut de ales între arhitectură şi actorie. Am intrat la ambele şi m-am dus la actorie. La început a fost mai mult o joacă, dar pe parcurs, în timpul celor patru ani, a devenit o pasiune puternică. O perioadă superbă, cu muncă, dar cu satisfacţii mari. Am fost aleasă să joc la Teatrul de Comedie. Lucrurile s-au legat uşor, uşor, am colaborat cu Antena 1, şi au devenit productive. Dacă nu munceşti, nimeni nu o să te ia în seamă“, îşi spune Beatrice povestea de viaţă.

image

Beatrice Peter FOTO David Muntean

Cum începe o carieră de succes în teatru

„Tinerii trebuie să creadă în ce şi-au pus în cap. Eu pot să fie un exemplu, am fost un copil sărac, cu bursă socială. Dacă îţi doreşti să fii actori, fără compromisuri grosolane, poţi să fii unul. Mă refeream la compromisuri artistice. Dacă vrei cu adevărat meseria asta, faci orice e nevoie. Planurile sunt uşor separate. Viaţa de pe platou e una, cea din afara lui e alta. E foarte important cum pleci de la început, cu ce setezi“, punctează Cătălin.

Singurul loc unde Antena 1 şi Pro TV sunt pe aceeaşi poziţie

„La personajul Veronica nu îmi place că trebuie să mă bărbieresc şi să port dresuri, dar şi rochii. Îmi place că este dominantă, are un logodnică pe care îl bate. Apreciez femeile de genul ăsta, care au un cuvânt mai greu de spus. Când îl interpretez pe Prigoană trebuie să îmi dau pe spray care miroase urât. Vanghelie e dificil la machiaj, trebuie să mă închid la culoare ca să semăn cât mai bine. Cu comportamentul personajelor nu am o problemă, sunt actor. La Godot Cafe, vin şi Adrian Văncică şi Mihai Bobonete. Acolo Antena 1 şi Pro TV sunt egale“, încheie Cătălin Neamţu.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite