Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Harrison Ford scoate la licitaţie haina lui Han Solo din „Star Wars“, în scopuri caritabile

0
31 Mar 2016 13:41:54
Autor: Alexandra Cheroiu
Harrison Ford este celebru pentru rolurile din seriile „Star Wars“ şi „Indiana Jones“ FOTO AP
Harrison Ford este celebru pentru rolurile din seriile „Star Wars“ şi „Indiana Jones“ FOTO AP

Actorul american Harrison Ford a scos la licitaţie haina personajului Han Solo, pe care l-a interpretat în filmul „Star Wars: Trezirea Forţei“, şi va dona banii obţinuţi pentru a sprijini cercetările asupra epilepsiei, o boală de care suferă şi fiica lui, informează The Mirror, citat de News.ro.

Preţul de pornire pentru haina lui Han Solo, semnată de actorul Harrison Ford, este de 18.000 de dolari, echivalentul a aproape 16.000 de euro, pe portalul ifOnly. Banii vor fi donaţi spitalului newyorkez NYU Langone Center şi fundaţiei FACES, dedicate găsirii unui tratament pentru epilepsie.
 
Harrison Ford a glumit într-un interviu recent, spunând că doctorul Orrin Devinsky, directorul Comprehensive Epilepsy Center al clinicii din New York, „a pus ochii“ pe acea haină. „Dr. Devinsky chiar şi-a dorit haina şi i se potriveşte ca o mănuşă“, a declarant actorul pentru ziarul New York Post.
 
Harrison Ford a declarat, recent, că boala fiicei lui, Georgia, în vârstă de 26 de ani, a fost „devastatoare“ pentru întreaga familie. „Când o persoană iubită suferă de această boală, poate fi devastator. Ştii cum le afectează vieţile, viitorul, oportunităţile şi cauţi cu disperare o modalitate de atenuare (a efectelor bolii, n.r.). Vrei să găseşti o modalitate prin care ei să trăiască o viaţă confortabilă şi eficientă“, a spus actorul.
 
Actorul a adăugat că Georgia face faţă bolii şi a numit-o „eroul“ lui. „Admir foarte multe lucruri la ea. Îi admir perseverenţa, talentul şi puterea. Este eroul meu. O iubesc“, a declarat Harrison Ford.
 
Harrison Ford, în vârstă de 73 de ani, este un actor american, care a devenit celebru pe plan mondial cu rolurile principale interpretate în francizele cinematografice „Războiul stelelor“ şi „Indiana Jones“. Starul hollywoodian s-a remarcat şi în alte filme de succes, precum „Apocalipsul acum“, „Vânătorul de recompense“, „Evadatul“ şi „Air Force One“.
 
harrison ford
Harrison Ford, în rolul lui Han Solo din „Star Wars: The Force Awakens“, purtând haina scoasă la licitaţie FOTO Cinemagia


Recent, casa de producţie Walt Disney Studios a anunţat oficial o continuare a filmului „Indiana Jones“ care îi va reuni pe regizorul Steven Spielberg şi celebrul actor Harrison Ford. A cincea parte a seriei „Indiana Jones“,  încă nedenumită, este anunţată pentru data de 19 iulie 2019. Vestea apariţiei noului film din serie a stârnit diverse reacţii în rândul internauţilor, majoritatea făcând glume pe seama vârstei înaintate a lui Harrison Ford, care va avea 77 de ani în anul lansării lungmetrajului în cinematografe. 

Cel mai recent film din franciza „Războiul stelelor“, intitulat „Star Wars: The Force Awakens“, regizat de J.J. Abrams, a fost lansat în decembrie 2015 şi a obţinut încasări de 2,03 miliarde de dolari pe plan mondial.
 
Franciza cinematografică „Star Wars“, creată de cineastul George Lucas, conţine deocamdată şapte filme SF, cu o acţiune plasată într-o galaxie îndepărtată. În 2012, studiourile Disney au achiziţionat franciza „Star Wars“ de la Lucasfilm, compania de producţie deţinută de George Lucas, cu suma de 4,06 miliarde de dolari.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările