Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Harry şi Meghan renunţă la denumirea fundaţiei caritabile, după ce regina le-ar fi interzis să folosească cuvântul „royal” în scopuri comerciale

2
22 Feb 2020 01:27:08
Autor: Maria Cristina Teodorescu
Prinţul Harry şi soţia sa Meghan nu vor folosi cuvântul „Royal” în denumirea afacerilor lor. FOTO Peter Summers/Getty Images
Prinţul Harry şi soţia sa Meghan nu vor folosi cuvântul „Royal” în denumirea afacerilor lor. FOTO Peter Summers/Getty Images

Un purtător de cuvânt al Ducelui şi Ducesei de Sussex a declarat, vineri, că, având în vedere regulile specifice guvernului britanic în legătură cu utilizarea cuvântului „Royal”, cuplul a fost de acord ca noua lor organizaţie non-profit să nu fie denumită Sussex Royal Foundation.

„Ducele şi ducesa de Sussex intenţionează să nu mai folosească denumirea „Sussex Royal”, din primăvara anului 2020", a spus purtătorul de cuvânt.

Harry şi Meghan au surprins pe toată lumea, luna trecută, când şi-au anunţat planurile de a se retrage din familia regală britanică şi intenţia de a „trece la un nou model de lucru”. În acelaşi timp, a ieşit la iveală că cei doi au solicitat înregistrarea ca marcă globală a denumirii „Sussex Royal”, care acoperă sute de activităţi - de la printuri, îmbrăcăminte, campanii, strângeri de fonduri caritabile, educaţie şi servicii de îngrijire socială.

Cu toate acestea, la începutul acestei săptămâni, o sursă regală a declarat pentru CNN că utilizarea cuvântului „Royal” a fost reanalizată de către Regina Marii Britanii, care le-ar fi interzis folosirea în scopuri comerciale.
 
Vineri, purtătorul de cuvânt al cuplului a spus că cererile de înregistrare a mărcii au fost anulate.
 
Prinţul Harry şi Meghan au fost deja de acord să renunţe la folosirea titlurilor regale şi să restituie sumele pe care le-au cheltuit pentru renovarea reşedinţei lor oficiale. Totodată, ei au renunţat la beneficiile finanţate din bugetul de stat şi vor independenţa financiară.
 
După anunţul de părăsire a familiei regale, pe 8 ianuarie, Harry şi Meghan au plecat în Canada împreună cu fiul lor Archie. Ei vor să-şi împartă timpul între Marea Britanie şi America de Nord, însă au subliniat că vor continua să o susţină „pe deplin“ pe regina Elisabeta. 
 
Cuplul se va întoarce în Marea Britanie la sfârşitul acestei luni pentru a-şi îndeplini misiunile oficiale finale înainte de a demisiona din funcţiile de membri seniori ai familiei regale.
 
Biroul celor doi de la Palatul Buckingham se va închide oficial, iar cuplul va începe o perioadă de tranziţie de 12 luni, începând cu 31 martie, pentru părăsirea definitivă a familiei regale, au anunţat oficialii, miercuri. 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mihai Popescu
22.02.2020, 13:44:43

Doamne ... si eu am folosit cuvintul " royal " . Oare voi pati ceva ? Ma va pedepsi ... regina ?

+1 (1 vot)
Cata Cata
23.02.2020, 01:27:03

In ultimii ani au rasarit astfel de fundatii caritabile ca ciupercile dupa ploaie, in general fiind conduse de tot felul de specimene, care la televizor dau bine, dar in realitate nu sunt mai buni ca noi. Nu-mi aduc aminte unde am citit, dar toti membrii undei fundatii caritabile sunt platitii din acele donatii facute de oameni, nu se intampla asa peste tot, dar acolo unde e ciolanul mai mare, se intampla. Pati cati asa zisi "crestini" din USA nu si-au cumparat avioane si palate din banii donati de oameni... daca aia au reusit sa pacaleasca atatia, credeti ca ceilalti stau si dorm, nu, urmeaza si ei exemplul, acolo unde e ciolanul mai mare, acolo e si hotia.