Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Ingrid Bişu, actriţă: „Încerc să spun oful oamenilor“

0
21 Apr 2011 18:52:57
Autor: adevarul
Ingrid Bişu prezintă, alături de Andrei Duban, matinalul de la Kanal D – „Cafeaua de dimineaţă“ –, de luni până vineri, între orele 7.30 - 9.30
Ingrid Bişu prezintă, alături de Andrei Duban, matinalul de la Kanal D – „Cafeaua de dimineaţă“ –, de luni până vineri, între orele 7.30 - 9.30

I s-a spus „Prăjiturica prăjiturelelor“ după ce a apărut într-un spot publicitar. Astăzi, Ingrid Bişu (23) este model, actriţă şi prezentatoare TV. A debutat în showbiz la 16 ani, iar din 7 martie prezintă matinalul de la Kanal D – „Cafeaua de dimineaţă“, alături de Andrei Duban.

Adevărul: De la 16 ani în reclame şi producţii cinematografice. Ai obţinut câteva roluri micuţe în câteva mari producţii cinematografice, Selena din „Periferic" fiind cel mai consistent. Mă înşel?

Ingrid Bişu: Corect, e cel mai consistent în filmele de lungmetraj. Dar cel mai ofertant a fost rolul jucat alături de Adrian Pintea în „At Nic's", un scurtmetraj în regia Patriciei Rădoi, pe când aveam doar 16 ani. Eram fiica marelui actor, a fost o experienţă de debut absolut fantastică!

Cum a fost colaborarea cu Adrian Pintea?

În cele trei zile în care am filmat, dintre care două de repetiţii, mi s-a părut extraordinar. Era vesel, volubil, în pauze ne jucam în limba engleză. În plus, mi-a spus că mă poate medita dacă vreau să dau la Teatru. N-a mai apucat, din păcate!

E adevărat că marele regizor Claude Lelouch a creat special pentru tine un rol în „Ces amours-la"?

Da. M-am prezentat la casting pentru a obţine rolul Anei, o nemţoaică. Ne-au pus să vorbim în cât mai multe limbi străine, au văzut că ştiu germana şi până în ziua filmării am crezut că eu voi juca acest rol. Pentru că nu am trăsături de nemţoiacă, regizorul a inventat un alt personaj, pe sora Anei, care trebuia să întărească ideea de destrăbălare a acelei perioade.

Eşti o fată cuminte. De cinci ani cu acelaşi băiat. Ai spus că te vei căsători după ce vei ajunge celebră. Ce legătură are celebritatea cu măritişul?

Nu vreau să mă mărit şi să stăm fiecare la casa lui. Vreau să-mi câştig independenţa financiară înainte de a mă mărita, iar celebritatea îţi aduce acest tip de confort. Îmi doresc lucruri pe care nu le-am avut, de genul o casă cu piscină interioară. Dar nu visez la un prinţ pe cal alb, care să mă salveze. Mă salvez singură. Maşina mi-am cumpărat-o singură, am un Tico, facultatea mi-am plătit-o din bani munciţi de mine. Visul american cumva. O carieră solidă şi apoi o familie, cam aşa văd eu lucrurile.

Te recunosc oamenii pe stradă de când prezinţi matinalul de la Kanal D?

Până acum nu m-a oprit nimeni să-mi ceară autografe. Dar în România e suficient să te îmbraci mai extravagant şi ai parte imediat de notorietate, mai mult decât ai atunci când apari la televizor.

Ai dat o probă pentru reporter TV şi te-ai trezit prezentatoare. Aşa a fost?

Cei de la Kanal D aveau nevoie de un reporter pentru un material în Piaţa Universităţii, unde există un semn de circulaţie care indică Autostrada Soarelui în două direcţii diferite. Mama, care auzise de la o prietenă care lucrează în branşă, m-a anunţat, eu am mers şi am filmat materialul. Norocul a făcut ca un şef de acolo să vadă reportajul. Am fost chemată la probe pentru matinal. Am dat probă cu Duban şi acum avem şase luni să confirmăm ca prezentatori.

La ce matinal te uitai înain­te să prezinţi?

Mă trezeam în jur de 10.00, aşa că „Noră pentru mama" era matinalul meu. Sunt fanul acestui reality-show, nu am ratat nicio ediţie.

Ce e cel mai greu într-un direct?

Când ai libertatea să fii tu, să te joci pe tine, nimic nu e greu! Nu mi se spune în cască ce să fac sau să zic, sunt încurajată să reacţionez natural. Astfel, chiar şi atunci când se întâmplă chestii imprevizibile, şi se petrec aproape zilnic, îmi vine uşor să dreg busuiocul.

Cum te pregăteşti pentru emisiune?

În fiecare zi, cu excepţia weekendurilor, sunt în priză, total conectată cu ceea ce se întâmplă în jur şi cu cei din echipa de producţie. Ştiu de cu seară ce voi îmbrăca şi ce voi mânca a doua zi, iau multe vitamine, mănânc zdravăn şi la birou fac revista presei. S-au schimbat multe, acum dorm singură, prietenul meu ocupându-se de clubul pe care-l are, văd emisiuni în reluare sau înregistrate.

Cum este feedback-ul până acum?

Şi bun, şi rău. Sunt criticată că gesticulez prea mult, spre exemplu, dar primesc şi laude pentru modul în care empatizez cu telespectatorii. Când X politician apare cu o geantă de 10.000 de euro, iar tu bagi benzină dimineaţa de 20 de lei, nu ai cum să nu arăţi că e anormal ce se-ntâmplă. Eu încerc să spun oful oamenilor.

Ce-ţi place şi ce nu la Duban, partenerul tău de prezentare?

Îmi plac spontaneitatea lui şi spiritul ludic. Glumiţele deplasate uneori nu mă deranjează, căci nu le iau personal. Îl cunosc deja suficient de bine şi nu mă pot supăra, căci ştiu că uneori mai exagerează pentru a da nerv emisiunii.

Ai spus că nu ţi-ai pune silicoane, că asta ar însemna un pas în spate pentru tine, pentru cariera ta. Cu cine nu vrei să fii confundată?

A trecut era piţipoancelor, a venit momentul ca femeile să aibă un cuvânt de spus şi în emisiunile de divertisment. Dacă mi-aş pune silicoane, aş fi considerată una dintre miile de fete care fac asta pentru a ieşi în evidenţă. Nu-mi pun silicoane pentru notorietate. Nici Mihaela Rădulescu nu şi-a pus silicoane imediat ce a intrat în showbiz. La fel stă treaba şi cu pozele nud din revistele de bărbaţi. Nu se pune problema să pozez nici măcar în lenjerie sexy. Ar fi o greşeală, căci lumea m-ar cataloga imediat drept ceea ce nu sunt şi ar spune că aşa încerc eu să-mi câştig notorietatea. Eu mă ghidez după principiul „toate lucrurile la timpul lor", iar acum chiar nu e momentul potrivit.

"Când ai libertatea să fii tu, să te joci pe tine, nimic nu e greu! Nu mi se spune în cască ce să fac sau să zic, sunt încurajată să reacţionez natural.''
Ingrid Bişu actriţă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii