Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Jackie Chan vine pentru prima dată în România, la Zilele Filmului Chinezesc

1
28 Jul 2014 15:18:13
Autor: Alexandra Constanda
Jackie Chan a fost numit, în 1999, actorul anului la Hollywood Film Festival FOTO Reuters
Jackie Chan a fost numit, în 1999, actorul anului la Hollywood Film Festival FOTO Reuters

Actorul Jackie Chan va veni în premieră în România şi va fi prezent la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc, eveniment ce se va desfăşura în perioada 11-18 septembrie, în Capitală, şi care va debuta cu proiecţia filmului „CZ12“, regizat de artistul chinez, după cum a declarat, pentru Mediafax, Mihai Kogălniceanu, directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

În urma unui memorandum semnat de Mihai Kogălniceanu, directorul CNC din România, şi Luan Guozhi, directorul general adjunct al Administraţiei de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiviziune din Republica Populară Chineză, un festival de film românesc şi unul dedicat cinematografiei chineze vor fi organizate în cele două ţări, notează Mediafax. 
 
Jackie Chan va fi prezent, pe 11 septembrie, la deschiderea festivalului“, a declarat, pentru Mediafax, Kogălniceanu. „Pe lângă colaborarea economică, colaborarea în domeniul culturii este la fel de importantă pentru relaţiile de succes şi prosperitate ale celor două naţiuni“, a mai declarat directorul general al CNC.
 
Lungmetrajul care va deschide Zilele Filmului Chinezesc este „CZ12“, pentru care Jackie Chan a îmbrăcat atât haina de regizor, cât şi pe cea de actor. Programul festivalului mai include filme precum „Beijing Love Story“, de Chen Sicheng, „The Grandmaster“, de Kar Wai Wong, „The Flying Swords of Dragon Gate“, de Tsui Hark, şi „Full Circle“, de Zhang Yang.
 
Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc se va desfăşura între 11 şi 18 septembrie, la cinematograful Union din Capitală, deschiderea urmând să aibă loc pe 11 mai, la Grand Cinema Băneasa.
 
Jackie Chan este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai iubiţi actori originari din Hong Kong, reuşind să-şi construiască o carieră de succes în filmele cu arte marţiale. Printre filmele în care a jucat se numără „Fracul magic“, „Ocolul Pământului în 80 de zile“, seria „Ora de vârf“, „Spionul din vecini“, „Karate Kid“ şi a asigurat vocea Maimuţei în seria „Kung Fu Panda“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mihai Angelo
21.08.2014, 22:43:54

Mi-e teama ca am vesti proaste pentru tine: Jackie Chan este absolut nebun: https://www.youtube.com/watch?v=5REfy4u_Z4A&list=UUNpcovnNSK82HbdETHQrWTw

Modifică Setările