Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Keith Richards, eternul rebel, fondator al trupei The Rollling Stones, a împlinit 70 de ani

0
18 Dec 2013 19:36:22
Autor: Victor Arvunescu
Bentiţă pe cap, cămaşa
descheiată, voce cavernoasă şi un chip marcat de numeroşii ani de
excese: fizicul lui Keith Richards întruchipează însăşi esenţa
rock and roll-ului FOTO Reuters
Bentiţă pe cap, cămaşa descheiată, voce cavernoasă şi un chip marcat de numeroşii ani de excese: fizicul lui Keith Richards întruchipează însăşi esenţa rock and roll-ului FOTO Reuters

Keith Richards, chitarist de legendă şi membru fondator al trupei britanice The Rolling Stones, a împlinit vârsta de 70 de ani, serbându-şi ziua de naştere prin pregătirea unui nou turneu alături de eternul său tovarăş de drum, nu mai puţin celebrul şi nu mai puţin excentricul Mick Jagger.

Keith Richards va sărbători nu doar împlinirea vârstei de 70 de ani - aşa cum a făcut-o şi Mick Jagger la sfârşitul lunii iulie -, ci şi 30 de ani de căsătorie cu fostul top-model Patti Hansen, cu care are două fiice, Theodora şi Alexandra. Artistul britanic are alţi trei copii dintr-o relaţie precedentă cu actriţa italiană Anita Pallenberg.

Bentiţă pe cap, cămaşa descheiată, voce cavernoasă şi un chip marcat de numeroşii ani de excese: fizicul lui Keith Richards întruchipează însăşi esenţa rock and roll-ului.

Cu o zi înainte de această dublă aniversare, pagina oficială de internet a artistului îi invita pe toţi fanii acestuia să scrie comentarii drept „cadouri“ pentru celebrul chitarist. Keith Richards pregăteşte în plus încă un turneu cu colegii săi din The Rolling Stones, care va începe pe 21 februarie 2014 la Abu Dhabi şi se numeşte „14 on fire“.

„Oamenii mă întreabă: «De ce nu te opreşti?». Cred că ei nu au înţeles. Nu fac asta doar pentru bani, nici pentru ei. O fac pentru mine“, scria Keith Richards în „Life“, autobiografia sa, publicată în 2010.

Mulţi ani au trecut de când Keith Richards a plecat din Dartford, localitate de la periferia Londrei unde trăia familia sa, aparţinând clasei muncitoare, înainte de a-l întâlni, aşteptând un tren, pe Mick Jagger, pe care îl cunoştea deja din şcoala primară, şi de a forma împreună, în 1962, The Rolling Stones, astăzi una dintre cele mai renumite trupe rock din lume.

Mick Jagger şi Keith Richards FOTO Reuters

Împreună, cei doi au compus majoritatea pieselor trupei The Rolling Stones şi, în paralel cu rivalii lor de la The Beatles, au revoluţionat muzica anilor ’60.

Keith Richards şi-a afirmat stilul cu riff-urile sale legendare, intrând în memoria publicului cu piese precum „Satisfaction“, „Jumping Jack Flash“, „Sympathy for the Devil“ şi „Start Me Up“.

Keith Richards şi Mick Jagger şi-au construit aura de legendă promovându-şi cu predilecţie imaginea lor de „băieţi răi“, acest fapt fiind valabil în special pentru Keith: femei, droguri, alcool, scandaluri şi arestări au marcat vieţile lor din anii ’60 - ’70, înainte de moartea tragică a celuilalt chitarist şi fondator al trupei, Brian Jones, în 1969.

Pentru mulţi dintre fanii trupei britanice, eternul rebel Keith Richards rămâne „sufletul“ grupului The Rolling Stones, chiar mai mult decât solistul cu alură de „dandy“, Mick Jagger.

The Rolling Stones, înfiinţată la Londra, în 1962, este una dintre cele mai renumite formaţii rock din lume. Trupa este formată din Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood. The Rolling Stones a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă.

În 2007, formaţia The Rolling Stones a concertat şi în România, în Bucureşti.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii