Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Maia Morgenstern: „Acum aştept pensia. Ea vine pe numele meu adevărat. Merit”

16
20 Oct 2020 17:10:30
Autor: Adelina Mărăcine
Maia Morgenstern
Maia Morgenstern

Actriţa Maia Morgenstern, în vârstă de 58 de ani, a publicat pe Facebook un mesaj în care face o trecere în revistă a carierei sale în teatru şi film, concluzionând că, după mai mult de 40 de ani de muncă, merită să iasă la pensie.

Morgenstern a povestit cum a ratat prima admitere la facultatea de Teatru, cum a făcut figuraţie la Teatrul Evreiesc de Stat, pe care îl conduce în prezent, apoi cum a intrat prima, cum a susţinut spectacole în case de cultură din sate şi a dat multe probe pentru filme, notează news.ro. 

„Aştept pensia. E vremea. Muncesc de peste patruzeci de ani”, a scris ea. „Am făcut stagiul în provincie. Aşa era legea. Nu mi-a fost uşor. Nu pot zice că mi-a plăcut. Câte trei săptămâni de «turnee» şi deplasări prin toate satele şi catunele din ţară, la ţară. Sau împrejurimi. Case de cultură săteşti. Sau grajduri. Era frig şi zloată şi noroi şi apa prindea pojghiţă de gheaţă în pahar. Dar oamenii ne iubeau, cred. Copii mai ales: gălăgioşi şi curajoşi, ne luau în stăpânire fără complexe sau preliminarii: eram ai lor, le aparţineam, eram proprietatea lor. Îşi însuşeau poveştile, costumele, măştile noastre, fără multe mofturi. Mulţi ani, ani mulţi… Acum aştept pensia. Merit”.

Despre filmări, ea a notat: „Ce-am mai aşteptat. Am fost la probe, am fost la multe probe. Şi am luat. Dar mi-au zis să-mi schimb numele. Numele de familie, că-i greu de scris şi pronunţat. Da, bine. Ce mult vreau să fac film. Nu. Nu. Şi nu. Şi bucatele, mâncarea, le dădeau cu gaz sau cu benzină. Să nu le mâncăm la repetiţii. Motor. Dacă nu te alegeam eu, nu făceai tu film niciodată cu strungăreaţa aia. Hai, nu mai tremura. Uite, dragă, s-a învineţit de frig! E ceva! Numai fiţe! Altele ar face orice pentru un rol... Acţiune!!!”

„Acum aştept pensia. Pensia vine pe numele meu adevărat. Merit”, a conchis actriţa în vârstă de 58 de ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Mihai Popescu
20.10.2020, 17:40:23

Cum bre la 58 de ani la pensie ? Ce esti politist militar, SRI-ist, jandarm, magistrat de poti iesi la pensie la virsta de 58 de ani si cu o pensie speciala nemuncita f.f. mare ? Nu esti ca toti cei care muncesc cinstit pina la 62 de ani si apoi ies la pensie ? Si majoritatea cu o pensie de mizerie ?

+1 (19 voturi)
Ionel Marcu
20.10.2020, 17:44:42

Mișu, cei ce au mulți ani munciți peste limita cerută (cinci cred) se pot pensiona anticipat (cu cinci ani) fără penalizare. Iar vârsta de pensionare pentru femei e acum pe la 63 de ani.

+7 (9 voturi)
defu gabi
20.10.2020, 18:14:27

Mihai Iti scapa din vedere ca actrita are vreo 40 de ani de activitate nu 18 - maximum 20 de ani, ca un "special" iesit fara contributie (unii sunt atat de speciali ca dupa 4 ani de mandat sunt asigurati pe toata viata)... 40+ de ani e o durata respectabila de activitate...

+7 (11 voturi)
Ionel Marcu
20.10.2020, 17:42:07

Vine și pensia, 2-3.000 de lei pe lună. Sper ca ăsta să nu fie un motiv ca să intre în politică, să ia pensie specială (care oricum se va anula la anul), își va pierde respectul foarte numeroșilor fani. Dar poate să cumuleze pensia cu salariul, adică să mai joace.

+2 (4 voturi)
mihai radu
20.10.2020, 18:28:50

Maia Morgenstern,Leopoldina Bălănuță,Mariana Mihuț,clasamentul meu pentru actrițele fanion ale teatrului românesc !

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările