Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Michael Douglas, dezvăluiri despre tatăl său şi divorţul părinţilor: „Kirk a fost mai întâi star de cinema şi apoi tată. A iubit femeile, iar mama a descoperit repede“

0
8 Oct 2016 04:03:45
Autor: Alexandra Constanda
Kirk Douglas, alături de fiul său, Michael FOTO Guliver/Getty Images
Kirk Douglas, alături de fiul său, Michael FOTO Guliver/Getty Images

Actorul american Michael Douglas (72 de ani) a dezvăluit detalii despre celebrul său tată, Kirk Douglas (99 de ani), despre divorţul părinţilor şi copilăria sa.

Într-un interviu acordat publicaţiei „The Guardian“, Michael Douglas şi-a început istorisirea cu momentul în care, pe când avea vârsta de doar 2 ani, tatăl său a decis să părăsească Broadway-ul pentru Hollywood, în căutarea celebrităţii şi a averii.
 
„Indiferent de modul în care priveşti lucrurile, Kirk a fost un bărbat care lăsa, şi încă o face la 99 de ani, o lungă umbră. Era şi este incredibil de dinamic, uneori agresiv, un bărbat foarte masculin care a iubit femeile. Aşa cum mama a descoperit destul de repede. După 18 luni de când era în California, ea citise şi văzuse destule pentru a pune capăt căsătoriei. Au divorţat pe când eu aveam 7 ani, iar fratele meu, Joel, 4 ani“, a povestit Michael Douglas.
 
Actorul precizează că deşi era foarte micuţ, ştia că părinţii lui nu sunt potriviţi unul pentru celălalt: „El era un ţăran evreu din Rusia, ea era o femeie sofisticată, anglicană, dintr-o familie bună din Bermude. Dar ştiţi cum se spune: diferenţele se atrag. Ea era foarte frumoasă. El era în marină, în timpul războiului, şi i-a ajuns în mâini o revistă Life, într-o zi, iar pe copertă era mama. Ei se întâlniseră deja la şcoala de teatru şi el a hotărât că se va căsători cu ea. Ea avea clar o înclinaţie pentru băieţii răi, aşa că a fost o atracţie animalică. Însă erau în dezacord.“
 
Michael Douglas mărturiseşte că şi-a adorat mama, care a murit în 2015, la vârsta de 92 de ani: „S-a chinuit fiind o mamă singură, jucând în telenovele şi din când în când în spectacole pe Broadway. Apoi a făcut o alegere minunantă, a găsit un bărbat extraordinar, un alt actor, Bill Darrid. S-au căsătorit când eu aveam 12 ani. Am locuit într-o casă micuţă din Connecticut. Bill era un tip extraordinar, a fost cea mai importantă influenţă masculină din anii adolescenţei mele. Spre meritul său, Kirk mereu s-a referit la el ca la tatăl meu surogat. Părinţii vitregi sunt adesea criticaţi. Dar nu este mereu adevărat. Acesta a fost un bărbat care şi-a asumat responsabilitatea de a creşte copilul altui bărbat.“ Cea de-a doua soţie a tatălui său, Anne, îi este alături lui Kirk Douglas de şase decenii şi este, după cum spune actorul, „opusul mamei vitrege haine“.
 
În copilărie şi adolescenţă, Michael Douglas mergea adeseori împreună cu fratele său să-şi viziteze tatăl pe platourile de filmare de la Hollywood şi, cu aceste ocazii, a întâlnit actori precum Burt Lancaster, Frank Sinatra şi Tony Curtis. „Privind înapoi, Kirk a fost întotdeauna mai întâi star de cinema şi abia apoi tată. Am fost mai ataşaţi emoţional de tatăl nostru vitreg“, a mărturisit Michael Douglas. 
 
„La fel cum a făcut Kirk, şi eu am fost absent în prima mea căsnicie. La a doua, sunt mult mai implicat. Până să se nască Dylan, apoi Carys, cariera mea era pusă pe picioare. Amândoi vor să fie actori, iar Catherine (Zeta-Jones – n.red.) şi eu i-am văzut destul pe scenă încât să ştim că au talent. Veţi mai auzi de o generaţie Douglas, nu am nicio îndoială“, a mai spus Michael Douglas.
 
Michael Douglas, născut pe 25 decembrie 1944, s-a remarcat mai întâi în televiziune, graţie rolului pe care l-a interpretat în serialul poliţist „Străzile din San Francisco“. A câştigat un premiu Oscar în 1976, în calitate de producător al filmului „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, şi un alt premiu al Academiei Americane de Film, în 1988, pentru rolul principal pe care l-a interpretat în filmul „Wall Street“. A jucat în peste 55 de filme, lungmetraje artistice şi de televiziune, între care „Atracţie fatală“ (1987), de Adrian Lyne, „Wall Street“ (1987), de Oliver Stone, „Instinct primar“ (1992), de Paul Verhoeven, „Wonder boys“ (2000), de Curtis Hanson, şi „It runs in the family“ (2003), de Fred Schepisi, unde joacă alături de tatăl şi mama sa şi de unul dintre fii, Cameron.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările