Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Mircea Albulescu, uriaşul actor cu o singură mare iubire. Ce suferinţă l-a marcat: „Am fugit de acasă vreo opt luni pentru că nu mai puteam suporta“

5
3 Aug 2021 13:26:56
Autor: OK! Magazine
Actorul Mircea Albulescu. Foto: Arhivă
Actorul Mircea Albulescu. Foto: Arhivă

Actorul dispărut în urmă cu cinci ani a fost fidel artei actoriceşti în aceeaşi măsură în care s-a dedicat şi căsniciei de peste 50 de ani cu Maria Albulescu.

Extrem de discret în privinţa vieţii personale, marele actor născut pe 4 octombrie 1934 la Bucureşti a avut, însă, mai multe pasiuni prea puţin sau deloc ştiute de marele public.

Omul cu trei nume şi sprâncene dramatice care îi arcuiau parcă spre cer talentul ar fi putut fi... în altă viaţă, arhitect. Pe numele din cartea de identitate Iorgu Albulescu, nume ales de tatăl său, Vasile, dirijor de orchestră militară, actorul era trecut în certificatul de naştere Constantin Albulescu, după numele naşului - dar pe scenă a devenit cunoscut drept Mircea Albulescu, numele ales de mama sa, Olga Tempinski.

Citeşte mai departe aici...

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

John McClane
3.08.2021, 13:46:47

Un colos! E greu de cuprins cu doua filme, mai bine o luati de la Puterea si adevarul si pana la postul de ministru al Culturii, pe vremea cand mai exista notiunea. Impreuna cu George Constantin au tinut capetele teatrului radiofonic si alaturi de Pittis au zidit pe unde piese de teatru formidabile. Aici e un pic din latura sa umana. A avut multe. A facut atletism, a fost in generatiile devenite acum sfinti ai scenei, a facut filme, ce sunt in coloana vertebrala a neamului asta prapadit. Ce sa incepi sa discuti, ca nu te mai opresti! Pitoreasca descrierea culinara a colegilor sai! Giganti toti! N-avem noi cocalari la terase, cat talent aveau acesti stalpi ai artei. Mircea a fost teribil. Un ax cultural al unei tari in deriva. Ce sa mai spui acum? Omul e de necuprins. Ne uitam cu jind la filmele lui, ca sa nu vedem hidosenia lumii actuale si ne invelim in pelicula filmelor sale, ca sa ne izolam de mizeria ghertoilor notorii de azi. Urate vremuri, dar sunt si mai urate cand ne amintim de cat ne lipsesc!

+18 (22 voturi)
Mihai Ternopol
3.08.2021, 18:42:33

Inainte mai ascultam si eu teatru radiofonic. Albulescu a fost cred cel mai prolific actor in teatrul radiofonic in ultimii 30-40 de ani.

-21 (25 voturi)
Dab Lia
3.08.2021, 21:03:07

Serios?Poeziile recitate pentru tovarasul, tovarasa si Psrtid cum erau?Murea de foame daca nu recita,? Plus mandatul de ministru cand nu a facur nimic.

+1 (1 vot)
John McClane
4.08.2021, 08:01:07

Asa era epoca. Asa am fost noi. Nici mai buni, nici mai rai. Daca aveam net atunci, nu mai asculta nimeni teatru radiofonic. Nu te poti scalda de doua ori in aceeasi apa. Ne raportam la ce am avut si cum am avut. Acum e mult mai bine, teatrul radiofonic nu mai asculta nimeni, cand poti sa vezi la tv nu stiu ce intreceri de bucatari, cocalari, etc... Cica cu audienta maxima. Normal, e timpul lor, uite numai de jos pana sus ce ghertoi predomina, de la prostalaul in slapi pana Borcan Ghertoiu, dom' ministru, un nimeni tumefiat la fata. Am progresat. A dracului ce am mai progresat.

-3 (15 voturi)
Kongo-Müller
3.08.2021, 20:19:57

Un actor imens !

-16 (18 voturi)
Modifică Setările