Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Mircea Radu, despre emisiunile TV: „Se iau diverşi bizari sau nulităţi ştiute şi li se pun întrebări ca să părem interesaţi de viaţa lor“

3
23 Jul 2019 12:50:43
Autor: Andreea Neblea
Mircea Radu FOTO Facebook
Mircea Radu FOTO Facebook

Prezentatorul TV Mircea Radu (50 de ani) a vorbit despre ce se întâmplă în televiziuni şi despre importanţa show-urilor de noapte, menţionând că nu mai există emisiuni la fel de bune ca cele de „odinioară“.

Mircea Radu a scris un text, pe contul lui de Facebook, în care explică importanţa emisiunilor de noapte, în opinia lui acestea fiind „mintea“ oricărei televiziuni, iar orice post „care îşi respectă telespectatorii are un astfel de show. 
 
„Se spune că ştirile sunt coloana vertebrală a oricărei televiziuni, iar divertismentul e inima. Dacă e aşa (este) adaug că Late Night Show-ul este mintea. Acolo, în acea emisiune de fiecare seară, vin oamenii care au ce spune şi ce arăta. Acolo se lansează vedete, se dărâmă mituri, se stabilesc tendinţe, se fac şi se desfac contracte şi se dă ora exactă în showbiz. În acea oră se spun lucrurile care devin ştiri worldwide a doua zi. De aceea orice televiziune care îşi respectă telespectatorii are un Late Night Show“, a scris pe Facebook Mircea Radu. 
 
Prezentatorul TV mai crede că nu mai există emisiuni la fel de bune ca cele de „odinioară“ şi dă ca exemplu „Chestiunea zilei“, cu Florin Călinescu sau «Noaptea târziu cu Mircea Badea»: „Şi România a avut aşa ceva acum 20 de ani (pentru Dumnezeu, acum 20 de ani…). Pro TV mergea cu Călinescu şi «Chestiunea Zilei», iar A1 cu «Noaptea târziu cu Mircea Badea». Călinescu, flegmatic, mucalit, cu he-he-he-urile alea din care te lăsa să-nţelegi ce vrei. Mircea Badea, ironic, şuta şi era la primire în fracţiuni de secundă (nu ştiu nici până azi un prezentator cu asemenea reflexe) în echipă cu Oreste - cult, la pândă fără să pară, cu mişcări ample şi arcuite ale mâinilor, desene în aer care ar trebui înregistrate la OSIM. Unde sunt ei acum? Pe alte orbite. Unii nici nu-şi mai vorbesc. De la ei încoace s-a mai încercat? Da, îmi vin în minte câteva titluri de emisiuni bune de pus înaintea muribunzilor ca să plece fără regrete“.
 
El aduce în vedere că dacă ar fi existat un show de noapte de prestigiu, cu siguranţă ar fi avut-o pe Simona Halep invitată, iar asta ar fi fost spre binele tuturor. Însă, în situaţia actuală, se iau ca invitaţi „diverşi bizari, noname-uri sau nulităţi ştiute“, mai crede Mircea Radu: „Bref, de ce nu mai sunt programe ca alea? Pe scurt, pentru că nu le poate face oricine (da, şi la staţie mă refer). Pe lung, pentru că îţi trebuie o echipă mare, de la producători şi scenarişti la garderobiere şi şoferi, care să funcţioneze brici. Pentru că invitaţii-magnet sunt căutaţi în zone de mâl unde nu vor fi găsiţi niciodată. Situaţie în care se iau diverşi bizari, noname-uri sau nulităţi ştiute şi li se pun întrebări ca să părem interesaţi de viaţa lor. Dacă acum ar fi existat un Late Night de prestigiu, s-ar fi dus Simona Halep în studio? Sigur. Ar fi fost win-win, spre binele tuturor, audienţa ar fi lipit acul pe roşu, iar Simona ar fi arătat încă o dată că are şi alte calităţi decât cea pe care o ştim“. 
 
Mircea Radu a mai menţionat că nu mai există resursele necesare pentru emisiuni de prestigiu şi nici prezentatori „iscusiţi“ la vorbă. Mai mult, el adresează întrebarea „De ce nu are România acum un Late Night Show?“.
 
„A, să nu uit… trebuie şi un prezentator/host care să aibă replică, să fie carismatic, să fie plăcut, insinuant, cu umor, autoironic. Deştept foc. Care să ştie cu ele. Şi bineprimit de public. Ştii tu pe cineva acum, cu datele-astea? Pe bune?… Zi-mi şi mie, hai să vorbim în josul paginii…De ce nu are România acum un Late Night Show? , asta-i întrebarea, cum ar zice Shakes Peer… Probabil pentru că zice că nu are nevoie. Sau poate pentru că nu (mai) are resurse?“, conchide prezentatorul TV. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

foarte atent
23.07.2019, 14:52:17

vorbeste ciob de oala sparta !! un nul despre alti nuli !!

-1 (1 vot)
Aurelu Flogea
23.07.2019, 15:10:33

"De ce nu are România acum un Late Night Show? , asta-i întrebarea, cum ar zice Shakes Peer…" Cineeeee? LOL. Shakespeare tanti, Shakespeare.

cloudvick
23.07.2019, 16:38:46

nu asta regiza emisiunea din dragoste?