Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

O acuzaţie de agresiune sexuală la adresa lui Harvey Weinstein, respinsă de judecător în procesul de la Los Angeles

1
30 Jul 2021 11:01:01
Autor: News.ro
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Harvey Weinstein a câştigat o victorie parţială la tribunalul din Los Angeles, joi, convingând un judecător să respingă una dintre cele 11 acuzaţii de agresiune sexuală împotriva sa, scrie Variety.

Judecătoarea Lisa B. Lench a fost de acord să respingă acuzaţia din motive de prescripţie, dar le-a permis procurorilor posibilitatea de a modifica rechizitoriul şi de a-l completa. 

În afara Curţii, avocaţii lui Weinstein au aplaudat o victorie semnificativă, subliniind că unul dintre cei cinci acuzatori a fost exclus din dosar. 

Weinstein a fost transferat săptămâna trecută din New York, unde ispăşea o condamnare de 23 de ani pentru o condamnare de viol şi agresiune sexuală. 

Weinstein, care a fost, până acum câţiva ani, unul dintre cei mai puternici oameni de la Hollywood, se confruntă cu 11 capete de acuzare în California legat de incidente ce implică cinci femei.

Fostul producător, în vârstă de 69 de ani, susţine că este nevinovat şi că toate relaţiile sexuale au fost consimţite. 

Incidentele expuse în caz ar fi avut loc la hoteluri din Beverly Hills şi Los Angeles, între 2004 şi 2013.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o sentinţă maximă de 140 de ani de închisoare.

Avocatul lui, Mark Werksman, a spus după prima înfăţişare că acuzaţiile nu sunt credibile.

Weinstein, care a produs, între altele, majoritatea filmelor lui Quentin Tarantino şi „Shakespeare in Love”, premiat cu Oscar în 1999, face apel împotriva deciziei de anul trecut de la New York.

De la finalul anului 2017, mai mult de 80 de femei l-au acuzat de comportament sexual neadecvat, iar unele învinuiri fac referire la incidente care ar fi avut loc în urmă cu decenii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ion ion
30.07.2021, 12:03:32

Teatru' ieftin cu unele care au venit in camera lui de hotel la 2 noaptea acum 30 de ani si se plang ca au fost violate. prescripia pentru viol ar trebui sa fie de 72 de ore , cand inca se mai pot lua probe. Nu dupa 30 de ani....

-59 (59 voturi)
Modifică Setările