Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

O cântăreaţă i-a propus preşedintelui SUA ca steagul american să fie actualizat pentru a reprezenta diversitatea populaţiei

13
21 Jun 2021 10:15:30
Autor: News.ro

Cântăreaţa Macy Gray a propus preşedintelui Joe Biden şi vicepreşedintelui Kamala Harris, într-o scrisoare deschisă, ca steagul american să fie actualizat pentru a reprezenta diversitatea populaţiei Statelor Unite.

Gray, în vârstă de 53 de ani, a subliniat că actualul steag „nu mai reprezintă democraţia şi libertatea”, potrivit billboard.com.

Ea a făcut referire la steagul bătăliei confederate, conceput ca simbol al opoziţiei abolirii sclaviei, dar şi la revolta de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021.

Adresându-se preşedintelui, vicepreşedintelui şi membrilor Congresului american, Gray a scris că steagul „a fost deturnat ca un cod pentru o anumită convingere”.

Ea a adăugat că, precum cel confederat, acest drapel este „degradat, învechit, dezbinător şi incorect” şi că nu mai reprezintă toţi oamenii.  

„Nu este corect să fim forţaţi să îl onorăm. Este timpul pentru un nou steag”, a mai scris Gray.

Legat de dungile de pe steag, Macy Gray a făcut referire la documentele Smithsonian care spun că cele albe reprezintă puritatea şi inocenţa. „America este mare. Este frumoasă. Pură nu este. Este zdrobită şi făcută bucăţi. Cum ar fi dacă dungile ar fi aproape albe?”.

Gray a mai susţinut că steagul ar trebui să includă 52 de stele - D.C. şi Puerto Rico între ele, despre care a spus că au făcut timp de decenii lobby pentru a fi considerate state.

Ea a propus un nou concept al stelelor: „Dacă stelele ar reprezenta culorile noastre, ale tuturor - culoarea pielii voastre şi a mea - precum tonurile melaninei? Pătratul albastru reprezintă vigilenţa şi perseverenţa, iar dungile roşii, valorile. America este toate aceste lucruri”.

După 62 de ani, a adăugat ea, „în 2021, ne-am schimbat şi este timpul pentru o transformare, una care să reprezinte toate statele şi pe noi toţi”.

Steagul SUA în viziunea lui Macy Gray

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Dorin Popa
21.06.2021, 10:27:12

Steagul propus de Macy seamana cu cel al miscarii LGBT. Halal super putere.

+11 (13 voturi)
Cody F. Rocco
21.06.2021, 10:30:18

terminasera de rezolvat toate problemele, mai ramasese asta :))

+10 (10 voturi)
Tuschinger Bela
21.06.2021, 10:35:14

L-ati putea colora direct în maro. Culoare care reprezeunta cel mai bine situația Americii de azi.

+7 (9 voturi)
Tuschinger Bela
21.06.2021, 10:40:52

Maxim 20 de ani îi mai dau SUA. Atât va fi nevoie pentru ca populațiile de culoare sa devină majoritari iar anglofonii fondatori să nu mai aibă suficientă putere pentru a menține echilibrul necesar supraviețuirii statale. Va urma o lunga perioada de anarhie, fapt ce va facilita ascensiunea Chinei. Populația Alba se va refugia in anumite state federale sau in alte părți ale lumii, SUA va ajunge sub controlul hoardelor importate din lumea a 3-a

+3 (9 voturi)
Tuschinger Bela
21.06.2021, 10:43:33

Va recomand sa vizionari filmul Idiocracy, in regia lui Mike Judge. Turnat în 2005, reprezintă o profeție înfricoșătoare despre viitorul ce se profilează la Orizont, cu decăderea ireversibila a civilizației de tip occidental

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările