Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

O fundaţie de caritate ar fi moştenit aproape întreaga avere a legendarului Kirk Douglas. Fiul său nu ar fi primit nimic FOTO

8
23 Feb 2020 19:30:07
Autor: Adelina Mărăcine
Michael Douglas şi Kirk Douglas FOTO Guliver/Getty Images
Michael Douglas şi Kirk Douglas FOTO Guliver/Getty Images

Legendarul actor Kirk Douglas, un filantrop recunoscut, şi-ar fi donat mare parte din averea de 61 de milioane de dolari, potrivit Daily Mirror.

Kirk Douglas, fiul unui peticar devenit unul dintre cei mai buni actori ai Hollywood-ului, a murit pe 6 februarie, la 103 ani. 

Kirk Douglas a fost întotdeauna cunoscut drept un filantrop. El a lăsat în urmă o avere de 61 de milioane de dolari.

Potrivit tabloidului Daily Mirror, legendarul actor ar fi donat 50 de milioane de dolari fundaţiei de caritate care-i poartă numele, Douglas Foundation.

Printre beneficiarii fundaţiei se numără St Lawrence University, care oferă burse studenţilor din medii defavorizate, câteva teatre, dar şi spitale pentru copii.

Tabloidul notează că cel mai cunoscut dintre fiii săi, Michael Douglas, nu ar fi moştenit nimic. De asemenea, o parte din bani ar fi mers către văduva actorului, Anne, în vârstă de 100 de ani.

Michael Douglas are însă o avere semnificativ mai mare, de aproximativ 300 de milioane de dolari.

În luna august 2019, familia Douglas se reunea pentru a lua masa împreună, context în care au fost realizate câteva fotografii de colecţie. 

Fotografia înfăţişează cele patru generaţii ale familiei Douglas FOTO Daily Mail
          

Primul Oscar al lui Kirk Douglas a fost o îngheţată

Despre viaţa lui se pot scrie vrafuri de romane, însă Kirk Douglas a ales să şi-o aşeze în paginile unui volum de poezii, intitulat sugestiv „Life Could Be Verse (Viaţa ar putea fi un vers – trad)“. Colecţia prezintă călătoria lui prin viaţă: cucerirea succesului este explicată în poemul „Luck“, mariajul este schiţat în „Romance Begins at 80“, eşecul în rolul de tată este oglindit în „Michael“, iar durerea pe care simţit-o după moartea fiului cel mic, din 2004, în urma unei supradoze, este transmisă prin poezia „For Eric“.
 
Kirk Douglas, născut Issur Danielovich, este fiul unor imigranţi evrei ruşi, iar în biografia apărută în 1988, Douglas „a pictat“ o imagine de neuitat a familiei lui din primii ani trăiţi în America: „Tatăl meu, care a fost un comerciant de cai în Rusia, şi-a cumpărat un cal şi o căruţă mică şi a devenit peticar, aduna haine vechi, piese din metal şi mărunţişuri pentru a le vinde pe câţiva bănuţi. Chiar şi în cea mai săracă parte a oraşului, unde toate familiile se luptau pentru supravieţuire, peticarul era situat pe cea mai joasă treaptă. Şi eu eram fiul peticarului“.
 
  

8 Comentarii

foarte atent
23.02.2020, 20:11:06

"Primul Oscar al lui Kirk Douglas a fost o îngheţată" ziceti voi, inducand ideea ca au urmat trofee adevarate ! insa, Kirk n-a luat niciodata Oscarul !!

+1 (3 voturi)
Chris Kristofferson
24.02.2020, 10:57:27

Asa, si? Ceea ce tu nu poti sa pricepi este faptul ca pentru el inghetata aia a insemnat mai mult decat 1000 de Oscaruri. Si, apoi, porcaria sud-coreana care a luat Oscarul, ti se pare a fi vreun mare film? Pe bune? Este mai slaba decat cel mai prost film in care a jucat Kirk Douglas, dar politica impune modalitatile de apreciere a valorii artistice! Iti pot da foarte multe exemple de actori fantastici care n-au castigat niciodata Oscarul!

0 (4 voturi)
pop adriana
23.02.2020, 21:13:03

Gest normal la americani!donatiile enorme tin in functie,universitati,inst de cercetare,spitale,sanctuare pt animale.Decat bani dati la stat, sub forma de taxe,mai bine hotarasti tu ce e mai bine pt tine:donatiile sunt tax-deductibile. in luna dec sti cum stai cu ban,cam sti unde te incadrezi si cat vei plati asana poti sa-ti faci donatiile.Companiile care stiu Rez financiare trimestrial o fac si in timpul anului. Michael Douglas e destul de bogat;sunt sigura ca nepotii au viitorul asigurat,ffindu-le platite studiile plus alte beneficii.Bunicul intelept stie cu cata munca grea s-a ridicat el si nu vrea nepoti pampalai,trantori

+3 (3 voturi)
cosma marin
23.02.2020, 21:39:50

Un gest pentru care trebuie sa iti scoti palaria !Sper sa fie folositi intradevar in scopuri caritabile acesti bani !Dumnezeu sa-l ierte si sa-l duca in Paradis!

0 (4 voturi)
Chris Kristofferson
24.02.2020, 10:48:38

Absolut firesc, dar greu de inteles intr-o societate de tip oriental ca cea romaneasca, in care "iubirea" dintre parinte si copil se rezuma la cat de multa grija are copilul de parinte la batranete si la cat de mult mosteneste primul de pe urma ultimului!

0 (2 voturi)