Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

O nouă plângere pentru viol a fost făcută contra actorului Bill Cosby

3
16 Oct 2021 11:27:25
Autor: News.ro
Bill Cosby FOTO Gulliver Getty Images
Bill Cosby FOTO Gulliver Getty Images

Actorul Bill Cosby, eliberat din închisoare în iunie, este vizat de o nouă plângere în civil din partea unei actriţe care pretinde că a drogat-o şi violat-o acum mai mult de 30 de ani şi care cere 125 de milioane de dolari daune la tribunalul din New Jersey.

Cel care a interpretat mai mulţi ani rolul unui tată ideal în serialul "The Cosby Show" a fost eliberat pe 30 iunie din închisoare, după anularea de către Curtea Supremă din Pennsylvania a condamnării sale la minim 3 ani de închisoare pentru că a agresat-o sexual în 2004 pe Andrea Constand, o femeie care a lucrat pentru Universitatea Temple din Philadelphia. 

Acest caz este singurul care a făcut obiectul urmăririlor penale, dar Bill Cosby, 84 de ani, a fost acuzat de zeci de femei, între care şi Lili Bernard, care a apărut la procesul său.

În plângerea depusă joi, actriţa, care a jucat în "Cosby Show", asigură că în august 1990 Bill Cosby i-a dat întâlnire la hotelul-cazino Trump Taj Mahal din Atlantic City (New Jersey), sub pretextul de a se întâlni cu un producător. 

În camera de hotel, actorul, pe atunci un simbol al culturii populare americane, i-a dat să bea ceva care a lăsat-o inconştientă, un procedeu pe care şi alte reclamante l-au invocat contra lui. Lili Bernard afirmă că atunci când s-a trezit, Bill Cosby o violase.

Lili Bernard a invocat o lege din New Jersey care acordă victimelor abuzurilor sexuale o întârziere de doi ani, care se încheie luna viitoare, pentru a face plângere în civil contra presupuşilor lor agresori, oricare ar fi data faptelor. 

Un purtător de cuvânt al lui Cosby a răspuns într-un comunicat că procurorii din New Jersey au închis deja o anchetă cu privire la acuzaţiile lui Lili Bernard în 2015 fără a-l inculpa pe actor. 

"Este vorba despre o nouă tentativă de a încălca procedura judiciară, deschizând supape oamenilor care nu au prezentat niciodată o dovadă, mărturie, adevăr şi/ sau fapte pentru a-şi susţine acuzaţiile", a declarat Andrew Wyatt. 

Bill Cosby ar putea fi judecat în civil în faţa unui tribunal din comitatul Los Angeles, unde este acuzat de o altă femeie care a făcut plângere în 2014, pentru o agresiune sexuală comisă în 1974.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ludwig
16.10.2021, 11:57:24

Alta toanta din gasca MeeToo...Pai de ce spui nene acum dupa 30 de ani, bietul Bill nici nu mai stie cum il cheama de la dementa senila a batranetii si tu te trezesti ca te-a violat. Asta daca nu te-ai oferit tu acum 30 de ani pentru vreo functie sau vreo pila.

+7 (7 voturi)
Adrian Foangǎ
16.10.2021, 12:34:26

Cosby ar trebui s-o steaga din SUA pana nu-l baga astia definitiv la puscarie.

-5 (7 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
16.10.2021, 12:54:29

E interesant cum ar decurge un proces pentru o fapta de acum 30 de ani...probabil actrita isi aduce 2 prietene ca martore (mincinoase evident), care depun marturie ca s-ar fi plansa ca a fost violata de Cosby...pare simplu...

-4 (4 voturi)
Modifică Setările