Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Paralela tristă făcută de Mihai Şora la moartea Cristinei Ţopescu: „Ar trebui să ne dea de gândit“

15
13 Jan 2020 16:15:06
Autor: Andreea Neblea
Mihai Şora a comparat moartea Cristinei Ţopescu cu cea a unui bărbat găsit decedat după 11 ani FOTO Facebook
Mihai Şora a comparat moartea Cristinei Ţopescu cu cea a unui bărbat găsit decedat după 11 ani FOTO Facebook

Filozoful Mihai Şora (103 ani) a făcut o paralelă tristă între moartea jurnalistei Cristina Ţopescu, care a fost descoperită decedată după mai multe zile, şi un bărbat din Nantes, care murise de 11 ani când a fost găsit în apartamentul în care locuia.

Prezentatoarea de televiziune Cristina Ţopescu a fost găsită moartă în locuinţa sa în seara zilei de 12 ianuarie după ce aproximativ trei săptămâni nu a mai fost văzută. Cel mai probabil, Cristina Ţopescu a murit pe 28 decembrie 2019, în cursul nopţii, potrivit unor surse medico-legale. Vedeta TV a fost găsită în pat, în pijamale, fără urme de violenţă.
 
Mihai Şora a adus în atenţie, prin intermediul unui text postat pe Facebook, cazul unui bărbat care a fost găsit mumificat în urmă cu un an, în Nantes, în apartamentul în care locuia, după ce murise în urmă cu 11 ani. 
 
„Anul trecut, o ştire franceză a răvăşit sufletele şi conştiinţele oamenilor: la Nantes, în inima oraşului, un bărbat fusese găsit mort în apartamentul în care locuia. M u m i f i c a t. Autopsia a revelat faptul că decesul avusese loc cu unsprezece ani înainte. În tot acest răstimp, plăţile curente fuseseră făcute prin virament bancar, inclusiv chiria locuinţei. Şi poate că nu ar fi fost descoperit nici până astăzi dacă proprietarul apartamentului nu ar fi avut, la un moment dat, intenţia să pună în vânzare acea locuinţă şi nu s-ar deplasat la faţa locului, după câteva telefoane rămase fără răspuns“,  a scris pe Facebook Mihai Şora. 
 
Filozoful a făcut o comparaţie dureroasă între respectivul caz şi moartea jurnalistei Cristina Ţopescu, care s-a produs „într-o asemenea dureroasă singurătate, care ar trebui să ne dea de gândit“. Mihai Şora s-a arătat uimit de faptul că o persoană ca Cristina Ţopescu era atât de singură, „un om părăsit“.
 
„Nu am cunoscut-o pe doamna Cristina Ţopescu, nu ştiu ce fel de om era, nici ce-i plăcea sau ce nu. De aceea nu mi-aş îngădui să fac vreo observaţie despre viaţa dumneaei. Însă o asemenea moarte, într-o asemenea dureroasă singurătate, ar trebui să ne dea de gândit. Nu poţi să nu te întrebi cum, oare, un astfel de om nu-şi petrecea sărbătorile invitat de prieteni, alături de oameni dragi, căci vor fi fost, de bună seamă, destui care au preţuit-o la adevărata ei valoare. Cum de era, totuşi, atât de singură? Un om părăsit… Doar câinii au vegheat-o după ce a murit. Ce jale!“, se arată în textul postat de Mihai Şora.
 
„Ceva din ţesutul nostru social s-a destrămat ireversibil, este limpede; nu trebuie să faci sofisticate studii ori anchete sociologice ca să observi că legăturile dintre oameni şi-au pierdut trăinicia, când nu s-au formalizat până la cvasi-dispariţia lor, în unele zone urbane; ca să observi, cu alte cuvinte, că tehnologia nu este în mod necesar un mijloc de apropiere dintre suflete, că reţelele de comunicare pot deveni reţele de însingurare“, consideră filozoful.
 

Cristina Ţopescu a murit la 59 de ani 

Potrivit poliţiei, în cursul serii de duminică, în jurul orelor 22.00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizării, poliţiştii din Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violenţă. Urmează să se efectueze în cauză expertiza medico-legală.
 
Galerie FOTO
 

Cristina Ţopescu, fiica îndrăgitului comentator sportiv Cristian Ţopescu, s-a născut la Oradea, în 1960, şi a absolvit facultatea de Limbi Străine din Bucureşti, secţia engleză-italiană.

Ea a fost arestată în 1989 timp de trei luni, după ce a fost prinsă încercând să fugă din ţară.

S-a făcut remarcată la pupitrul ştirilor, fiind ani buni craincă la Pro TV, apoi principala prezentatoare a buletinului de ştiri de la Prima TV, timp de 12 ani. În 2013, ea a demisionat după ce s-a înscris în PSD. Cristina Ţopescu a lucrat şi la Antena 3.

 În ultima perioadă, după ce declarase că se retrage din presă, a continuat să realizeze emisiunea „Interviuri (ne)convenţionale“ la Canal 33. De la finalul anului trecut, Cristina Ţopescu era consiliera ministrului Sănătăţi, Victor Costache.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Hoher Herman
13.01.2020, 16:25:25

Domnu filozof analfabet, ce scoala ai facut matale, daca nu stii ca despre o pesoana decedata nu se mai spune "domnu sau doamna"? i se spune simplu si crestineste pe mume. Ai facut scoala pe la Doftana?

-4 (10 voturi)
moftronix
13.01.2020, 17:19:22

Domnu filosof, dacă nu te-ai gândit la treaba asta o sută de ani n-are rost să te preocupe acum. Individualismul este promovat de LUMEA BUNĂ ca fiind PARFUM față de socialismele de tot felul. LUMEA BUNĂ care nu pricepe teza simplă că... dacă Omul ar fi trăit individual, ar fi dispărut demult....

-3 (3 voturi)
aşa şi aşa
13.01.2020, 17:31:20

Cine nu e încă lămurit dedefiniţia anlfabetului funcţional poate citi postările hohelerei şi moftangiului, care descriu exact tipul acesta de "personalitate". Uitaţi-vă ce au înţeles din ceea ce au citit, şi minunaţi-vă... Aceştia reprezintă exemplul pur al anafalbetismului funcţional...

+2 (6 voturi)
Hoher Herman
13.01.2020, 18:12:23

Bah baiete eu am incercat sa-ti deschid neuronu' ala anchilozat, da vad ca nu este de gasit. Ramai in intunericu' in care te scalzi. Nimic de facut cu clasa proletara. Voi munciti, voi nu ganditi.

-4 (4 voturi)
Andronic Dan
13.01.2020, 18:19:33

Mirare: o persoană decedată poate fi parte într-un contract de închiriere?

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările