Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

„Pot să-ţi spun mami acum?” Eric Clapton (75) a aflat la 9 ani că sora lui mai mare era, de fapt, mama sa

1
30 Oct 2020 12:57:21
Autor: OK! Magazine
Eric Clapton are o viaţă de roman (Foto:arhivă)
Eric Clapton are o viaţă de roman (Foto:arhivă)

Starul rock avea numai 7 ani când a auzit-o pe mătuşă cum o întreba pe mama lui „Ai vreo veste de la mama lui?” O întrebare care i s-a părut foarte ciudată băiatului şi care nu i-a dat pace acestuia până la 9 ani, când a descoperit adevărul: cea pe care o credea sora lui mai mare era, de fapt, mama lui!

Patricia Molly Clapton avea doar 16 ani când l-a adus pe lume pe Eric. Copilul fusese conceput în timpul unei scurte relaţii cu Edward Walter Fryer, un soldat de 24 de ani din Cel de-al Doilea Război Mondial.

În anii '40, când a avut loc naşterea lui Eric Clapton, era de neconceput ideea ca o tânără necăsătorită să-şi crească singură copilul din flori, aşadar Patricia a decis că cea mai bună variantă ar fi ca mama ei, Rose Clapp, şi tatăl ei vitreg, Jack Clapp, să aibă grijă de nou-născutul ei. Zis şi făcut!
Citeşte mai multe aici!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Petronius Arbiter
31.10.2020, 07:48:55

Dacă posturile de radio şi TV continuă să se limiteze la blândele balade ale lui Eric Clapton, cum sunt Tears in Heaven sau Layla, publicul contemporan nu poate înţelege cum de a ajuns "star rock" acest Clapton. Dar valoarea lui a fost afirmată între 1966-1969, când a cântat cu formaţia Cream, realizând o fuziune incredibilă între blues, jazz şi rock. Semnificativă este piesa Spoonful, înregistrată din concert, unde cei trei membri realizează o muzică nu doar neîntrecută, dar şi care a generat un întreg curent, care azi se cheamă heavy metal. Pentru piesele de studio, Clapton rămâne cel care a folosit primul pedala "wah-wah", în Tales of Brave Ullyses şi apoi în White Room. Efectul asupra lumii muzicale a fost atât de puternic, încât şi Jimi Hendrix a fost impresionat. Piesele din concert datorează stilul liber, de jazz, iniţiatorului trupei Cream, uluitorul baterist care a fost Ginger Baker. Iar dacă avem probleme să înţelegem jazz-ul, atunci nu rămâne decât să ne amintim de sfatul de la Radio Erevan, care, când a fost întrebat de un ascultător "cum se spune: geaz sau gez", a dat înţeleptul răspuns: "la ce ?".

Modifică Setările